IELTS

The International English Language Testing System (IELTS) er en standardiseret engelst test, som primært bruges af studerende, der søger optagelse på universiteter i udlandet, samt potentielle immigranter til UK og andre commonwealth lande. Der er 4 udgaver af IELTS -ELTS General Training, IELTS Academic, IELTS UKVI og IELTS Life Skills. IELTS Academic er langt den mest populære, da den udgør omkring 80% af de IELTS tests, der tages årligt.

Ejerskab

IELTS er et produkt fra Cambridge English Language Assessment og styres af denne organisation, British Council og IDP IELTS Australia. Cambridge English Language Assessment står også bag den meget ældre Cambridge English-eksamenspakke, herunder Certificate of Proficiency in English (CPE) og First Certificate in English (FCE).

Testversioner

IELTS Academic og IELTS General Training testene er ens, men ikke identiske. De deler en scoringsskala og to ud af fire testdele. IELTS Life Skills og IELTS UKVI er helt forskellige. Oplysningerne på dette websted vedrører kun IELTS Academic og IELTS General Training tests. IELTS er traditionelt en håndskrevet test, der ikke administreres på en computer, selvom nogle testcentre nu tilbyder computerbaseret test. I håndskrevne IELTS-testsessioner skriver eleverne deres svar på et svarark. Det er ikke nødvendigt at kunne skrive på computer for at tage IELTS.

De to mundtlige dele af IELTS - lytte og tale - er identiske i IELTS Academic og IELTS General Training testversionerne. De to skriftlige dele af IELTS - læsning og skrivning - er forskellige for Academic og General Training testene.

Pointgivning

Alle IELTS-testtagere, uanset om de tager den akademiske eller den generelle træningstest, skal gennemføre alle fire testdele, og de modtager deres IELTS-resultat inden for 13 dage (6 dage for computerbaserede tests). Læse-, skrive- og lyttetestene gennemføres i en enkelt session. Taleprøven kan tages samme dag eller op til 7 dage før eller efter de øvrige testdele. Mange studerende bruger flere måneder på at forberede sig til IELTS og tage øvelsesprøver, før de får den score, de har brug for.

IELTS i et overblik

Hvorfor tage denne test?Immigration til Storbritannien & ansøgning til et universitet i Storbritannien og andre steder
Pris$200-$300
Varighed160 minutter + 15 minutters taletest
Hvornår får du dit resultat?6 til 13 dage
Teststed Autoriserede testcentre
Hvor længe er resultatet gyldigt?2 år
Sammenlign med andre tests