British Council and Cambridge

Cambridge English Language Assessment og British Council arbejder sammen om IELTS og har gjort siden testens lancering. De byggede testen sammen i slutningen af 1970'erne og gjorde oprindeligt IELTS tilgængelig i 1980. På det tidspunkt kaldte de det ELTS (English Language Testing Service). Cambridge English Language Assessment havde allerede Cambridge English Exams, men denne nye test skulle afspejle ny forskning i sprogindlæring og -brug i hverdagen. Den var også beregnet til at være i stand til at imødekomme universiteternes specifikke behov ved test af akademiske engelskkundskaber.

I midten af 1980'erne tilsluttede International Development Program of Australian Universities and Colleges sig British Council og Cambridge i et redesign og relancering af IELTS. IELTS blev lanceret under sit nuværende navn i 1989.

British Council er en uddannelsesmæssig og kulturel organisation og en registreret velgørenhedsorganisation. Ud over at være med til at administrere IELTS,  administrerer det IELTS i sine engelske sprogskoler i mere end 50 lande. IELTS kan også tages hos mange andre testcentre og skoler.

Cambridge English Language Assessment er en del af University of Cambridge, og det er organisationen bag det akademiske design og opbygning af IELTS. Det er en nonprofit organisation og tilbyder mere end 10 andre engelskeksamener for personer, der ikke har engelsk som modersmål, herunder Cambridge engelskeksamenerne samt specialiserede professionelle eksamener. Cambridge English deltog i udviklingen af den fælles europæiske referenceramme og tilpassede IELTS til den ramme, da den blev tilgængelig.