Lær engelsk

Du vil gerne lære engelsk, men du er ikke sikker på, hvor du skal begynde, eller (og dette er langt mere sandsynligt), du har prøvet at lære engelsk og er frustreret over din mangel på fremskridt. Du er ikke alene! Millioner af mennesker lærer engelsk over hele verden. Her finder du strategier for at lære engelsk hurtigere, tips til at vælge det kursus der fungerer bedst for dig, almindelige fejl som du kan undgå, og links til vores komplette samling af engelske læringsressourcer.

Lær engelsk med EF

Hvorfor engelsk?

At lære engelsk er en god måde at forbedre din professionelle fremtid og udvide dine horisonter. Flere og flere mennesker rundt om i verden bruger engelsk som en måde at møde mennesker med forskellige kulturelle baggrunde. Det engelske sprog er blevet lingua franca for international handel, erhvervsliv, diplomati og mange andre områder. At beherske sproget vil åbne døre for dig - både forventede og uventede.

Ifølge EF English Proficiency Index (EPI), verdens største rangering af lande og regioner efter engelskkundskaber, taler mere end 1 milliard mennesker engelsk som et første eller andet sprog, og flere hundrede millioner taler engelsk som et tredje eller fjerde sprog. Gode engelskfærdigheder hjælper forskere, turister og forretningsfolk med at udveksle information. På individuelt niveau får folk der taler engelsk, bedre jobs, tjener mere og har adgang til mere information online.

6 fordele ved at lære engelsk

Hvis du stadig ikke er overbevist om fordelene ved at lære engelsk, er her nogle få eksempler:

 1. At lære engelsk opbygger din selvtillid. At mestre noget, du har kæmpet med i årevis, er yderst tilfredsstillende.
 2. At lære engelsk booster din karriere ved at give dig mulighed for at følge de seneste trends inden for dit felt, deltage i konferencer og udvikle dig til positioner med et internationalt ansvarsområde.
 3. At lære et nyt sprog holder dit sind sundt, stimulerer din hukommelse og øger mental fleksibilitet.
 4. At lære engelsk giver dig adgang til mere af verdens viden og en bredere vifte af perspektiver. Over halvdelen af materialet online er på engelsk, og alle verdens største videnskabelige tidsskrifter er offentliggjort på dette sprog.
 5. At lære engelsk gør det lettere og sjovere at rejse internationalt. Du vil være mindre afhængig af guides og oversættere, og du vil være i stand til at udforske verden på egen hånd.
 6. At kunne tale engelsk giver dig mulighed for at møde mennesker fra andre steder og udvide din kulturelle forståelse. Verden er mere forbundet end nogensinde før.

Hvordan lærer man engelsk

Hemmeligheden ved at lære engelsk hurtigt er ikke meget af en hemmelighed: øg din eksponering for sproget. Ideelt set bør du være omgivet af engelsk 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Det er derfor, det at rejse til udlandet er en så effektiv måde at lære et sprog på. Men hvis rejse ikke er en mulighed for dig, kan du i stedet oprette et engelsk fordybningsmiljø derhjemme. Gør det ved at læse på engelsk, lytte til engelske podcasts, se tv på engelsk, tal engelsk med dine kollegaer, få engelsktalende venner online osv. Til at begynde med lyder dette skræmmende. Men du kan gøre det, hvis du tager et skridt ad gangen.

 1. Tænk først på noget, du allerede laver hver dag. Lad os sige at du godt kan lide at jogge, imens du lytter til en sports podcast.
 2. Led nu efter en sports podcast på engelsk. Google er din ven.
 3. Når du jogger i morgen skal du lytte til den. Tillykke, du har lige omdannet 30 minutter af din dag til engelsk!

Brug denne metode for at inkorporere engelsk mere og mere i din hverdag. Hvis du læser avisen, skift til en engelsk avis. Hvis du ser fodbold, se kampen på britisk tv i stedet. Hvis du laver mad, brug opskrifter fra en amerikansk hjemmeside. Hvis du laver keramik, find et engelsk forum hvor du kan diskutere dit håndværk. Alt det du allerede gør kan gøres på engelsk.

Du kan selvfølgelig også begynde at gøre nye ting på engelsk. Har du engelsktalende kollegaer? Send dem venlige e-mails. Chat med dem i de tomme minutter, før et møde begynder. Er der udenlandske turister i din by? Find ud af om du kan arbejde frivilligt på en af byens seværdigheder de besøger: et museum, en park, et monument. Eller måske mangler din lufthavn eller togstation frivillige. Du kan også hænge ud på et af disse steder og uformelt hjælpe folk der ser fortabt ud. Bare pas på at du ikke virker mistænkelig.

Tid til at lære engelsk

Et ord om motivation

En af de mest almindelige fejl folk begår, når de prøver at lære engelsk, er at undervurdere hvor lang tid det vil tage. Alle siger at børn er naturlige sprogelærere, men de er to år gamle, før de overhovedet begynder at danne sætninger. At lære engelsk er et langsigtet mål. Vær tålmodig med dig selv. At være motiveret over måneder eller år er en stor udfordring, men det er vigtigt, hvis du vil mestre engelsk. En enorm mængde forskning beviser dette.

Her er et par tips til at holde dig motiveret:

 1. Lav ting på engelsk som du allerede kan lide at lave. Hvis du har det sjovt, mens du taler engelsk, er du mindre tilbøjelig til at stoppe. Følg dine passioner.
 2. Gør engelsk til en vane. Byg det ind på din hverdag. Jo mindre du skal tænke over det, desto mere sandsynligt er det, at du bruger engelsk hver dag. Helt automatisk.
 3. Skriv dagbog om din indlæring. Skriv ned hvad du gør for at forbedre dit engelsk og hold styr på dine milepæle, såsom den første film du så på engelsk uden undertekster, dit første møde på engelsk eller din første date med en der taler engelsk.
 4. Giv dig selv præmier når du når specifikke mål. Præmierne kan være store eller små. En ny bluse. En plade chokolade. En tur til London. Din hjerne er programmeret til at registrere hvilke typer af aktiviteter der udløser en belønning. Hvis du gør engelsk til en af disse aktiviteter, vil det automatisk motivere dig mere til at lære engelsk.
 5. Hold styr på dit niveau. Vores gratis engelsktest hjælper dig med at se dine fremskridt. Tag den hver 6. måned. 

Find frem til dit engelskniveau

Det er vigtigt at måle dit engelske niveau, før du begynder at studere og derefter regelmæssigt gennem hele læringsprocessen. Ellers kan du ikke vide, hvor meget fremskridt du gør. Der er mange forskellige måder at måle fremskridt på. Den bedste måde er at etablere et benchmark, ved at teste dig selv mod det mål, du gerne vil opnå. For eksempel, hvis dit mål er at være i stand til at holde en præsentation på engelsk på arbejdet, skal du prøve at holde en præsentation på engelsk, og se hvordan det går. Tag bagefter nogle notater om, hvordan det føles, og hvad du skal arbejde på. Dette vil være dit benchmark. Efter 6 måneder hvor du har arbejdet på at forbedre dit engelsk, hold endnu en præsentation og se, hvor meget du har forbedret dig.

Hvis du har et mere generisk mål, kan en engelsktest være en god måde at få et benchmark, så du kan holde styr på dine fremskridt. Vores EFSET tester dine læse- og lytteforståelsesevner og er bygget til de samme standarder som TOEFL eller IELTS. Men den er gratis. Testen tager 50 minutter. Tag den nu og derefter igen efter nogle måneder, for at se dine fremskridt. Du vil modtage et gratis certifikat, som du kan tilføje til din LinkedIn eller dele med din skole eller arbejdsgiver.

Test dit engelskniveau

EFSET-læsedelen vægtes ligeligt med lyttedelen ved beregning af den samlede EFSET-pointscore. Du modtager en EFSET-læsescore på en skala fra 0 til 100, når testen er afsluttet. EFSET-pointscorer svarer til CEFR-niveauer, og både EFSET-pointscorer og CEFR-ækvivalensen er angivet i testresultaterne:

CEFREF SET
<A11 - 10
A1 Beginner11 - 30
A2 Elementary31 - 40
B1 Intermediate41 - 50
B2 Upper Intermediate51 - 60
C1 Advanced61 - 70
C2 Proficiency71 - 100

Læs mere om de forskellige engelsk eksamener, der er tilgængelige for at teste dit engelske i vores engelske test guide.

Sådan vælger du et godt engelskkursus

Et engelskkursus er en god idé for begyndere og kan være en god investering, hvis du ved, hvad du leder efter. Før du undersøger mulighederne, skal du sætte dig ned og lave en liste over dine mål, mens du lærer engelsk. Hvis du leder efter en bred introduktion til sproget, skal du tage et helt andet kursus end et, der forbereder dig til at forhandle kontrakter på engelsk, eller et der gør dig klar til at tage en TOEFL eksamen. Det er værd at bruge 15 minutter på at skrive dine mål ned.

Når du ved, hvad du leder efter, skal du undersøge, hvilke engelskkurser der bedst matcher dine læringsmål. Her er de vigtigste punkter:

Platform

 • Online engelskkurser - ubegrænset adgang til platformen + live lærerundervisning ved efterspørgsel, eller en privatlærer som hjælper dig med at studere det du gerne vil.
 • Engelske sprogskoler - en eller to gange i ugen et sted i nærheden af dig (ligesom en almindelig skole)
 • Engelskkursus i udlandet - 3-4 timers lektioner hver dag + en værtsfamilie (fuld fordybelse)
 • Selvstudier - den mest almindelige måde at lære engelsk på. Der er masser af engelsk materiale online

Klassens størelse

 • Privatundervisning - arbejd på det du gerne vil (dyrere)
 • Gruppeundervisning - Følg en fastlagt læseplan og mød på bestemte tidspunkter (billigere)

Intensitet

 • Langsigtede engelskkurser - mødes en eller to gange om ugen hele året (normalt 2-4 timer / uge)
 • Intensive engelskkurser - mødes hver dag i 2-6 uger (normalt 15-30 timer / uge)

Emne

 • Generelt engelskkurser - et bredspektret kursus der dækker alle aspekter af det engelske sprog
 • Specifikke engelskkurser - IELTS-forberedelse, TOEFL-forberedelse, medicinsk engelsk, luftfart engelsk, engelsk til akademiske formål (EAP) osv.

Jo mere specifikke dine mål er, jo mere sandsynligt er det,  at du finder et engelskkursus, der kan imødekomme dem. Og husk når du lærer engelsk, kan dine mål ændre sig, så gentag dem regelmæssigt og juster din læringsstrategi i overensstemmelse hermed.

Hvilken læringsmetode skal du vælge?

Hvert engelskkursus bruger hvert sit sæt af kursusmateriale, hvad enten det er en lærebog fra Oxford University Press, eller udskrifter som skolen har lavet på egen hånd. Derudover har forskellige lærere forskellige undervisningsmetoder. Nogle involverer masser af memorering og grammatikinstruktion. Andre springer direkte ind i at tale engelsk med spil og rollespil. Der er ingen metode, der fungerer for alle. Når du tænker over dine egne læringsmål og indlæringsstil, skal du se tilbage på, hvordan du har lært engelsk tidligere. Hvad fungerer godt for dig? Hvad har du fundet meningsløst eller kedeligt? Hvad kan du lide at gøre på engelsk, og hvad er du bange for? Ved at give din tidligere erfaring med engelsk en omhyggelig gennemgang, kan du sandsynligvis finde ud af, hvilken type læringsmiljø der passer bedst for dig.

Hos EF har vi mere end 50 års erfaring med at undervise engelsk til studerende fra hele verden. Vi har udviklet vores eget materiale, der udelukkende er tilgængeligt på EFs skoler over hele verden og i vores online skole EF English Live.

Hvis du overvejer at tilmelde dig til et engelskkursus, vil vi gerne hjælpe dig med at vælge et program der passer godt til dine ambitioner og budget. Kontakt et EF kontor i nærheden af dig for at tale med en vejleder.

EF er en fantastisk mulighed for begyndere, som ønsker at lære engelsk og forbedre sig hurtigt. Jeg kan virkelig mærke, at der er sket en udvikling efter at have studeret her. Jeg ankom til EF uden overhovedet at kunne tale engelsk, og nu føler jeg mig næsten tosproget.

Jenny, EF London

Lær engelsk med EF

Engelsk i udlandet

Udforsk et bredt udvalg af destinationer, varighed og kursustyper for at lære engelsk på et sprogkursus i udlandet.

Lær engelsk online

Tag gruppe- eller privatundervisning i engelsk fra dit eget hjem, og få adgang til vores online engelskskole.

Lær engelsk med vores app

Drevet af AI-teknologi er vores app til engelskundervisning ikke kun innovativ, intuitiv og omfattende, men også fuld af sjov.

Siden 1965 har EF sat standarden for sproglæring i udlandet. Vores konstante engagement til innovation, kvalitet og sikkerhed sikret os tilliden hos verdens mest respekterede organisationer.

50

års erfaring med international uddannelse

26

akkrediteringer og udmærkelser fra internationale organisati

400+

skoler og kontorer verden over