GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Lær engelsk med sange: 10 kunstnere du skal lytte til

Lær engelsk med sange: 10 kunstnere du skal lytte til

Når du lærer et nyt sprog, foregår det ikke kun i klasselokalet – ved at tilføje nogle få, simple ting til din daglige rutine, kan du virkelig sætte skub i din indlæring. At se TV serier eller film på engelsk er en super måde at blive dygtig hurtigere, men sange kan have samme effekt. Vi har samlet et par kunstnere, du skal tilføje til din Spotify playliste, der kan hjælpe dig med at blive bedre til engelsk, uden du opdager det.

1. Ed Sheeran

Hvis du ikke vil indrømme, at du synger med på Ed Sheeran, bare en lille smule, så lyver du. Hans sange er nemme at identificere sig med, og hans albums kan køre på repeat i flere dage. Selvom sproget ikke er kompliceret i sangene, så kan det godt gå stærkt. Så når du prøver at følge med, når du synger for dine lungers fulde kraft, er det en god måde at teste dine lytte- og talefærdigheder på.

2. Of Monsters and Men

De afslappede vibes fra Of Monsters and Men kan fungere som et fantastisk afslappende sommer-soundtrack og er en god assistent til at lære sprog. Der synges langsomt, og sangene kan let følges, så du kan fange teksten lige så hurtigt, som du kan fange melodien. Indie gruppen er faktisk islandsk, så hvis de kan mestre et perfekt engelsk, kan du også!

3. The Cure

Grav dybere ned i de historiske musikbøger for at finde et band, der faktisk lavede vinylplader og kassettebånd, før det blev cool igen. Deres ”feel-good” klassiker, ‘Friday I’m in Love’, er en super nem måde at lære ugens dage på, og ligesom resten af deres hits er den virkelig fængende.

4. Bruno Mars

Bruno har din ryg: Ikke nok med at “The Lazy Song” bruger futurum på en god måde, så er mange af hans tekster også fyldt med slang. På engelsk betyder ’being in your birthday suit’ at være nøgen, ‘my castle’ refererer til dit hus, og hvis du planlægger at slappe af, kan du ‘kick back’. Tilføj den til din morgen-playliste og få den bedste start på dagen.

5. Taylor Swift

Da hun altid synger om sine eks’er, synger dronningen af fængende pop oftest i første person. Sangteksterne henvender sig næsten altid direkte til lytteren, hvilket kan gøre dig vant til normale samtaler på engelsk på ingen tid.

6. John Legend

Uanset hvilke toner denne mand rammer, synger han ligeså klart som sjælfuldt. Sideinfo – efter regelmæssigt at have testet dit sangtalent (synge med), er der en chance for, at du måske får en smule amerikansk accent.

7. The Beatles

Alle kan relatere til de klassiske, fængende sange af The Beatles. Deres sangtekster er nemme at følge med i, og du vil opnå en engelsk accent bare ved at synge med. Vores bedste tip? Lær alle ordene i ‘All you need is love’ ved at se ‘Love Actually’ (AKA – den bedste, britiske romantiske komedie nogensinde).

8. Adele

Med den mest kraftfulde stemme i England  i de seneste år synger Adele som en engel, men taler med en karakteristisk London-accent i interviews. Så Adele er ikke bare fantastisk til smuk musik, men også til noget lokal slang.

9. Sam Smith

En anden brite med en fantastisk stemme – Sam Smith minder om Adele med hans følelsesbetonede ballader, der dominerer musikkens hitlister, men han bruger mere simpelt sprog, der er lette at følge og huske for os, der ikke taler engelsk som modersmål og prøver at blive stærke i sproget.

10. Maroon 5

Adam Levine, forsanger i Maroon 5, er meget mere end blot et flot ansigt. Han er en talentfuld sanger og sangskriver (læs: Maroon 5’s albums er altid fyldt med bangers). Han synger klart, og han over-udtaler ikke ordene, hvilket hjælper dig til at opfange en naturlig udtale, når du lytter til sangene.

Bliv bedre til engelsk i udlandetLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op