GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 grunde til at Lissabon skal være på din bucket-liste

10 grunde til at Lissabon skal være på din bucket-liste

Gennem en by, der spreder sig over syv bakker, en smuk portugisisk kystlinje, løber floden Tagus – og det er ingen overraskelse, at Lissabon er en af de smukkeste byer i Europa. Og Portugals solrige hovedstad rummer så meget mere: her er en top 10 over grunde til, at du skal booke et fly til Lissabon.

1. Studér de smukke azulejos

Byen er berømt for sine fantastisk smukke azulejos – traditionelle portugisiske mosaikker. Here er fliselægning en kunst, og ethvert område rummer et par bygninger, et museum eller et springvand (eller to), som er dekoreret med alt fra sirlige mosaikker, der kan dateres tilbage til mange forskellige perioder i Lissabons historie til moderne kunstværker.

2. Historie og kultur overalt

Slotte, paladser og historiske bygninger står side om side med moderne museer og moderne kunstudstillinger. Blandingen af atkitektoniske stilarter vidner om byens rige historie og tryllebinder fotografer og rejsende fra hele verden: og du kan finde alle typer iøjnefaldende bygninger fra barokken, nyklassicismen, middelalderen og gotikken. Fra slottet Sao Jorge er der udsyn over hele byen, mens 25-april-broen – Portugals svar på Golden Gate Bridge – strækker sig hen over floden. I Lissabon er selv en kort slentretur rundt i byen en rejse gennem Lissabons historie.

3. På sporet af store seværdigheder

Elsker du den gamle verdens charme? En af de bedste måder at komme rundt i byen er at hoppe ombord i de farverige, retroagtige sporvogne. Hvis du besøger byen for første gang, bør du tage Sporvogn nr.28. Den tager dig forbi masser af de store seværdigheder – inklusive Se Cathedral og Sao Bento-distriktet – alt sammen mens du får et stykke af Lissabons historie; Remodelado-sporvognene blev bygger i 1930’erne og er stadig den fedeste måde at se byen og dens seværdigheder.

4. Byen er simpelthen skøn

I Lissabon forbinder brostensbelagte gader områder med ældgamle historiske huse til havnen, der vugger med både fiskerbåde og store yachter, og de næsten hundrede år gamle sporvogne tager dig igennem byen, hvor salgsboder bugner af friskfangede fisk og skaldyr. Besøgende og beboere suger til sig af de mange solskinstimer året rundt, og kan nyde udsigten over rigt udsmykkede paladser og slotte, som er drysset rundt i hele byen. Det kan ikke diskuteres: Portugals hovedstad er bonita.

5. Alle strandene

Når det kommer til udforskning af kystlinjen, er der et væld af muligheder. Lissabon og den omgivende region råder ubeskedent over både vest- og sydvendte strande. Byen i sig selv har den kunstigt anlagte strand Ribeira das Naus, hvor bycentrum møder floden.

6. SÅ mange Elevadors

Elevadors er byens berømte funicularer (kabelbaner), som på behagelig vis fragter dig op af bakke til højereliggende kvarterer og spektakulære udsigtspunkter. Udover at være en sjov og anderledes transportform, er de virkelig smarte, når du ska besøge en by, der også går under navnet “De syv bakkers by”.

7. Et hotspot for surfing

Hvis du er ivrig surfer, som bruger din fritid på at jagte den perfekte bølge, tilbyder Lissabon den unikke kombination af storby og fantastiske bølger. Det er let at efterlade det pulserende bycentrum for en eftermiddag for at jage nogle af Portugals bedste surfs i kystregionen omkring hovedstaden. Det er også et godt sted at lære at surfe, og har masser af surf-skoler for begyndere.

8. Men dét er ikke den eneste vandsport, du kan dyrke…

Om du foretrækker at tage en sejlbåd ud fra en af de mange marinaer, at prøve flod- eller havkajak, vil leje en kano for en eftermiddag eller bare tage en god gammeldags svømmetur – så er du kommet til en by, der ELSKER vandet og har et tæt forhold til alle typer af vandsport.

9. Fremadstormende i tech-verdenen

Startups strømmer til Lissabon, fulgt af begejstrede investorer. Der er sket et boom i antallet af små tech-virksomheder og startups, der bytter dyre byer som London og Berlin ud med den billigere – og meget mere solrige – portugisiske hovedstad. Med en international lufthavn tæt på, er resten af Europa kun en kort rejse væk, og byen kan prale af flere elegante steder at holde forretningsmøder eller events, end du kan forestille dig.

10. Smukt sprog

Hvor er det bedre at fordybe dig i det musikalske portugisiske sprog, end i hovedstaden? Det er blidt for ørerne, selv hvis du ikke er i gang med at lære det – hvilket du selvfølgelig bør, og her er 10 grunde til, at vi synes portugisisk er et fantastisk sprog at lære.

Lær portugisisk med os i LissabonLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op