GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Hvorfor lære portugisisk?

Hvorfor lære portugisisk?

Hvis du går med tankerne om at lære et nyt sprog, som både er smukt og brugbart, så behøver du ikke lede længere. Har du brug for lidt flere argumenter? Her er 10 gode grunde til at lære portugisisk.

1. Modersmål for millioner

Portugal er måske et lille land, mens dets sprog har rejst vidt og bredt. Faktisk så langt, at Portugal ikke engang er hjemland for den største population af portugisisk-talende mennesker; mere end 207 millioner mennesker bor i Brasilien, hvor langt størstedelen har portugisisk som modersmål. Med portugisisk-kundskaber i baglommen vil du være mere end klar til at blende ind til det verdenskendte karneval i Rio eller begå dig som en lokal på Copa Cabana.

2. Skil dig ud fra mængden

Selvom en stigende procentdel mennesker begynder at lære et andet- og trejdesprog, er der få, der vælger portugisisk, selvom det er så udbredt. Hvis du kan tale flydende portugisisk, vil du have nogle ret unikke sprogkundskaber, der vil adskille dig fra mængden.

3. Bo og studér i Lissabon

Portugals livlige hovedstad har det hele; med et varmt, solrigt vejr, en historisk bykerne med brostensbelagte gader nedenfor et malerisk slot, masser af farverige huse, et ungt lokalsamfund, lækre friske skaldyr på ethvert menukort og en voksende kunstscene, så er Lissabon en fantastisk by at bruge et par måneder (eller et år) på at studere sproget.

4. En god undskyldning for at flytte til Portugal (eller Brasilien)

Hvorfor nøjes med at studere et sprog i udlandet? Når du først er flydende, er det fristende at flytte til Portugal eller Brasilien. At finde job og slå sig ned i lokalsamfundet er nemmere, når du kan tale ubesværet med alle omkring dig. Brug et par år ved Portugals storslåede Algarve-kyst, hvor det kølende Atlanterhav og uendelige surfing-muligheder ligger lige ved dit dørtrin, eller smut til Brasilien og nyd den pulserende lokale kultur.

5. Det er relativt nemt at lære

Selvfølgelig kræver dét at lære nyt sprog en del hårdt arbejde, men portugisisk er faktisk relativt nemt at give sig i kast med. Du behøver for eksempel ikke lære et nyt alfabet, som hvis du havde valgt russisk, japansk eller arabisk. Og hvis du allerede taler spansk eller fransk, deler portugisisk mange af sine ord med disse sprog, og du kan nyde godt af en sætningsstruktur, der minder om engelsk.

6. Genvej til flere sprog

Omvendt, vil det at lære portugisisk gøre vejen til andre romanske sprog en del nemmere. Følg det op med spansk, italiensk, fransk eller endda rumænsk, og du vil opdage, at disse sprog, som alle stammer fra latin, er nemmere at få styr på, når du først kan portugisisk.

7. Et af de mest udbredte sprog online

Portugisisk er det femte mest brugte sprog online, eftersom portugisisktalende brugere og sider skrevet på portugisisk er kraftigt stigende. Kommende indholdsproducenter og skribenter med evnerne til at formulere sig fejlfrit på portugisisk kan nyde godt af de mange digitale muligheder, som kommer med et enormt publikum (og mange arbejdsgivere) der efterspørger dit indhold, særligt i Brasilien.

8. Få dit CV til at skinne

Din kommende arbejdsgiver vil blive begejstret, når han eller hun ser et CV, der indeholder et usædvanligt, men eftertragtet sprog som portugisisk. At mestre portugisisk vil give et øjeblikkeligt bevis på, at du er ivrig efter at lære og samtidig eventyrlysten og nysgerrig på nye udfordringer. Arbejdsgivere i næsten alle erhverv vil elske, at du kan ‘fala Português’.

9. Brasilien er en global spiller

Siden starten af 90’erne har Brasilien stormet frem som regionalt økonomisk kraftcenter. Selvom tingene har taget lidt af i fart de seneste år, er internationale firmaer fortsat ved at etablere kontorer i Brasilien, så at tale portugisisk er en stadigt mere eftertragtet evne at have. Uanset om du er interesseret i at arbejde i landet, eller sigter mod et job, hvor du måske skal kommunikere med partnere og leverandører i Brasilien, vil dine portugisisk-kundskaber sikre, at du er klar til hvad som helst.

10. Få nye venner

At lære et sprog i udlandet er en unik måde at fordybe sig fuldstændig i en kultur – og i nye venskaber på destinationen. Dine skolekammerater og roommates – såvel som de fantastiske lokale bekendtskaber du vil gøre dig undervejs – bliver din nye familie, når du tager hul på et nyt kapitel i en ny by. Igennem dagen vil I lære en masse sammen, om aftenen vil I øve jer sammen, og i fritiden kan I udforske de mange vidunderlige ting, som dette fantastiske land har at tilbyde.

Lær portugisisk i LissabonLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op