GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Julia rejste fra Grønland til storbylivet i Brighton

Julia rejste fra Grønland til storbylivet i Brighton

Julia på 17 år er født og opvokset i Nuuk på Grønland og rejste med EF på sprogkursus til Brighton i fire uger. Hun oplevede livet i Brighton, mødte nye kulturer og blev bedre til engelsk. Vi har taget en snak med Julia om hendes rejse, idet hun håber at kunne inspirere andre til at gøre det samme.

Hvor kommer du fra, og hvad laver du til daglig?

Jeg er født og opvokset i Nuuk, hvor jeg bor sammen med min mor, papfar og mine 3 søskende. I min fritid spiller min familie og jeg håndbold, hvor mine søskende, mor og jeg spiller håndbold og min papfar er træner for senior dameholdet. Udover at jeg selv spiller håndbold, er jeg også træner for et børnehold. Derudover elsker jeg at være sammen mine venner.

Hvor var du på sprogkursus og hvorfor lige denne destination?

Jeg valgte at tage på sprogkursus til England for at forbedre mit engelsk og så valgte jeg Brighton som destination, fordi jeg synes, det var en spændende by, og den fangede min interesse. Livet i Brighton synes jeg også var virkelig spændende, da det er by med liv og mange mennesker. Jeg har altid drømt om at rejse til England og opleve en helt anderledes kultur end den vi har på Grønland.

Derudover valgte jeg at rejse med EF, fordi jeg har hørt om EF fra mine venner og familie, der også har været afsted med EF. Jeg var så heldig at få en rejse med EF fra min familie i konfirmationsgave, så derefter har jeg kun set frem til den store oplevelse.

Hvordan var det at bo i Brighton?

Det var rigtig spændende og sjovt, men også udfordrende, fordi jeg ikke er vant til at bo i en storby, selvom jeg bor i Grønlands hovedstad. Livet i Brighton var fuldt med oplevelser og nye indtryk. I Brighton kunne man se nye ting hver dag og komme nemt rundt, og det synes jeg var virkelig fedt. I Brighton skete der nye ting hele tiden og EF havde arrangeret aktiviteter hver dag, som var virkelig sjove. Derudover var transporten rigtig nem, da man bare kunne tage en bus eller toget, som jeg slet ikke er vant til fra Grønland af, hvor man skal tage et fly eller en båd hvis man skal til en anden by.

Hvordan var det at gå på EF-skolen, og hvordan fungerede undervisningen?

Det var super sjovt at gå på EF-skolen, og kursuslederne og lærerne var imødekommende og nemme at tale med, som gjorde at man følte sig tryg på skolen. Klasserne var opdelt efter ens engelsk niveau, så det var rigtig rart at gå i klasse med nogle, som var på samme niveau som en selv. Det gav mig også mere selvtillid til at snakke i timerne, end hvis jeg havde været i en klasse med nogle, som var bedre end mig.

En lektion varede ca. 1 time og 20 minutter og så kunne man selv vælge ens fag – fx grammatik eller stavning. Jeg kunne virkelig se, at mit engelsk blev bedre, og det var virkelig fedt at opleve.

“Jeg havde faktisk fødselsdag derovre, så vi tog til Thorpe Park på min fødselsdag”

Hvordan foregik en typisk i Brighton for dig?

Normalt vågnede jeg omkring kl.7:00, hvor jeg først spiste morgenmad. Derefter gjorde jeg mig klar og tog afsted til skolen, hvor jeg skulle gå 5-7 minutter til det nærmeste busstop, hvor det derefter tog 15-20 minutter at komme til skolen. Undervisningen startede kl. 8:30 og så havde vi fri kl.12:00 eller kl. 15:00, hvis man mødte senere på dagen.

Efter skolen tog jeg til byen med mine venner eller deltog i nogle af de mange aktiviteter, som EF havde arrangeret. Til aftensmad spiste jeg altid ude eller købte Take-Away, da det var nemmest. Om aftenen synes jeg det var rigtig sjovt at tage til Brighton Pier, hvor vi spillede i spillehallen eller prøvede forlystelser. Vi skulle være hjemme før kl.23:00, da vi var under 18 år. Inden vi gik i seng, kom kursuslederne og sagde godnat som var rigtig hyggeligt.

Hvad lavede du i din fritid i Brighton?

I min fritid brugte jeg meget tid på at udforske byen med mine nye venner, og vi tog til Brighton Pier rigtig mange gange for at spille eller tage i forlystelsespark. Derudover deltog vi i EF-aktiviteterne såsom trampoline party, disco nights, soccer night eller conversation club og så var vi også på en 1-dags tur til London. Jeg havde faktisk fødselsdag derovre, så vi tog til Thorpe Park på min fødselsdag som var virkelig sjovt, og jeg havde en rigtig god fødselsdag.

På hvilke områder udviklede du dig, mens du var afsted?

Jeg blev meget mere selvsikker i mit engelsk og turde at tale sproget uden at tænke for meget over det, sammenlignet med da jeg ankom til EF-skolen, hvor jeg tænkte meget over, hvordan jeg skulle udtale ordene og danne sætninger. Allerede efter nogle dage inde i mit sprogkursus lagde jeg mærke til, at jeg tænkte mindre og mindre over det. Derudover har jeg lært ikke at holde mig tilbage når jeg møder nye mennesker, og at man altid skal tage imod nye personer med åbne arme. Dertil har jeg også lært at man skal turde at fejle, fordi man lærer af sine fejl.

Har du mødt nye mennesker og kulturer?

Jeg har mødt rigtig mange nye mennesker, og har fået mange nye oplevelser, jeg aldrig troede jeg ville få. Jeg lærte også mange nye kulturer at kende, som var virkelig spændende og fik udvidet min horisont for vores store verden.

Hvad er dit bedste tip til andre, der overvejer et sprogkursus i udlandet?

Man skal være åben over for nye mennesker, fordi det kan måske blive din nye bedste ven. Man skal huske at nyde hele rejsen, og ikke være bange eller tænke for meget over, hvordan andre vil tage imod dig. Mit sidste råd er, at man skal huske at de mennesker man er sammen med, er i samme situation som en selv, så hvis man har en udfordring, skal man ikke være bange for at snakke om det.

Vil du også opleve Brighton? Rejs med EF dertil, og gør ligesom Julia.Læs her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op