GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

K-pop – hvad er det?

K-pop – hvad er det?

K-pop er blevet et kæmpe fænomen, som har taget verden som storm. K-pop er koreansk popmusik og stammer fra Sydkorea. De fleste tænker nok på PSY – Gangnam Style, når de tænker på K-pop, men hvad ligger der egentlig bag det hele, og hvorfor er det blevet så populært? Vi vil her tage jer med helt bag branchen.

Selskaberne

Det er ikke ligesom i gamle dage, hvor en flok venner startede et band eller formede en gruppe sammen. Mange grupper bliver fremstillet af de selskaber, de har signet med. ’Idols’ er det man kalder gruppemedlemmerne. Når de har skrevet kontrakt med et selskab, går de igennem en træningsproces for at blive helt perfekte, så de forhåbentlig kan debutere en dag. Det kan tage flere år før et ‘idol’ kan få debut. De skal som sagt igennem en intens træning og tage rigtig mange øvelsestimer i f.eks. dans, sang og rap. De største selskaber i K-pop industrien er SM Entertainment (SME), YG Entertainment (YGE) og JYP Entertainment (JYPE). SME står blandt andet bag grupper og artister som EXO, Red Velvet, Shinee, Girls’ Generation, BOA osv. YGE står blandt andet bag artister og grupper som BlackPink, 2NE1, BigBang, PSY, iKon osv. JYPE står blandt andet bag artister og grupper som GOT7, 2PM, TWICE, Itzy, Stray Kids osv.

K-pop grupperne

Alle idols arbejder rigtig hårdt for at opnå deres drømme. De er nogle talentfulde mennesker, som virkelig er dedikeret til deres fans. Der findes så mange grupper, der kommer ud hvert år, at det kan være svært at holde styr på dem alle sammen. Der findes både mandlige og kvindelige grupper. Der findes blandt andet sub units (med medlemmer af forskellige grupper), der er solo artister, coed grupper (både drenge og piger i en gruppe), duo, midlertidige grupper, grupper, som er lavet igennem survival shows f.eks. Produce 101. Udover koreansk, kan de også synge på japansk, kinesisk, engelsk, spansk m.m. Ved at have medlemmer fra andre lande, hjælper det også med promovering i det land, de kommer fra. Eksempelvis Kina hvor de kinesiske medlemmer tager sig af den del. Unge mennesker fra mange dele af verden tager til auditions i et selskab i håb om at blive et K-pop idol. Vi ser blandt andet idols fra Kina, Japan, Thailand, USA og Australien.

K-pop musikken

K-pop tilbyder alle former for musik. Så der er noget for alle. Som det ligger i ordet K-pop, så har det meget med popmusikken at gøre. Men du kan også finde R&B, funk, rap, soul, hiphop, jazz og meget mere. Da den har sådan en bred genre og i takt med at musikken ændres i verden, er der noget for enhvers smag.

Musikvideoer

En K-pop musikvideo er en visuel genre i sig selv. Musikvideoerne eller ’MV’ er produceret til perfektion. På én dag kan MVs få flere millioner views ved et comeback af en gruppe. Der er tænkt på alt i en MV – alt fra tøjet medlemmerne skal have på, designet i MVen, dansen, kamera vinklerne få at få nogle fede effekter og close ups af medlemmerne. En typisk MV vil indeholde forskellige sæt tøj, ekstravagante sæt og dansekoreografi.

K-pop fans

Hver gruppe har fans, og K-pop fans er kendt for at være meget dedikeret til de grupper, de støtter. K-pop grupperne kommer op med et fandom navn til deres fans og en officiel farve, f.eks. EXOs fandom navn er EXO-L, L står for LOVE og betyder, at EXO vil elske deres fans for evigt. BTS fandom navn er ARMY som står for ’Adorable Representative M.C for Youth’, men har også en anden betydning. Bl.a. betyder ordet ’ARMY’ at deres fans altid vil stå sammen med BTS, og de vil støtte hinanden. TWICE’s fandom er Once, og betyder, at deres fans vil elske gruppen ’once’, men pigerne i gruppen vil give ’twice’ så meget kærlighed til deres fans.

K-pop lightstick

Der findes rigtig mange K-pop light sticks efter hånden. K-pop light stick er et rigtig vigtigt fantilbehør, når du blandt andet skal til live shows eller til koncert med din yndlingsartist. De er i alle mulige former og farver. En lightstick definerer idol gruppernes identitet blandt deres fans og hjælper med at skabe et fantastisk fanhav under koncerter.

Tag til Korea med EF og oplev K-pop på egen kropSe mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op