GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

8 forskellige udlandsophold, der kan forandre dit liv

8 forskellige udlandsophold, der kan forandre dit liv

Drømmer du om at tage på et længere ophold i udlandet, men er du ikke helt sikker på, hvad du vil? Uanset om du lige er blevet student, har en sommerferie, der skal bruges, eller bare ønsker en pause fra den almindelige dagligdag – så er der en mulighed til dig. Her er vores liste med gode forslag til udlandsophold.

1. Den klassiske – Et sprogkursus i udlandet

Studér et sprog på din drømmedestination: Lige fra London til Paris, Barcelona, New York eller Tokyo – kun himlen begrænser dig, og du kan udforske verden et sprog af gangen. De fleste sprogkurser kan i høj grad tilpasses til dine ønsker: Lige fra indhold til intensitet og længde – det er helt op til dig. Afhængigt af dit skema kan du bruge din fritid på at udforske din destination, have det sjovt med nye venner og nye hobbyer eller forberede dig til en eksamen i dine sprogfærdigheder, såsom Cambridge eksamen.

2. Karriere boosteren – Praktik i udlandet

Et praktikophold i udlandet kan være et fantastisk springbræt til din drømmekarriere eller være en fantastisk, øjenåbende og spændende måde at afprøve forskellige erhverv, du er interesseret i. Du kan vise fremtidige arbejdsgivere, hvor selvstændig og åbensindet du er, få værdifuld erhvervserfaring og selvfølgelig booste din karriererelaterede sprogkundskaber. Oh, og lad os ikke glemme selvsikkerheden og netværket af venner og fremtidige kollegaer fra hele verden, du får i løbet af et praktikforløb.

3. Pausen fra uni-livet – Et semester i udlandet

Efter et år eller to på universitetet kan et semester i udlandet være en fantastisk måde at gøre både dine studier og dit CV mere spændende. Du vil læse kurser inden for dit felt, mens du lærer om livet på et andet universitet i udland – fuldend dit ophold med nye lokale og internationale venner.

4. Det længere ophold – Studier i udlandet

Hvis du er ivrig efter et længere ophold i udlandet, kan du overveje et sabbatår, at læse en hel bachelor- eller kandidatgrad i et andet land end dit eget. I England tager en hel master mellem et og to år (det er mest almindeligt med et år, medmindre det er en ph.d.-grad), og du vil dimittere med et stærkt forbedret engelskniveau (eller hvilket sprog, du vælger at studere på).

5. Fordybelse i familie – Au pair

Hvis du vil fordybe dig i en ny kultur, mens du bor hos en lokal familie og passer deres børn, er et ophold som au pair måske den rigtige løsning for dig. Forudsætningen for at være au pair er, at du er mellem 18-26 år og kan bevise, at du har erfaring med at passe børn. Et au pair-ophold kan være ekstremt givende, hvis du ønsker en uddannelse inden for pædagogik, og det er en fantastisk måde at bruge tid i udlandet uden at bruge alt for mange penge – kost og logi er ofte til rådighed, og du bliver endda betalt lidt for det.

6. Den eventyrlystnes vej – Arbejde og rejse

Hvis du er den eventyrlystne type, er et midlertidigt- eller sæsonbestemt job i et nyt land måske den rette løsning for dig. At arbejde i udlandet er en af de mest autentiske og spændende måder at udforske et nyt land på, men det kræver planlægning og fleksibilitet. At bo på et hostel eller i en autocamper og være landbrugsmedhjælper, kontorassistent eller tjener er ikke alles foretrukne kop te, men du får mulighed for virkelig at fordybe dig i den lokale livsstil, og hvis du ikke kan lide et bestemt sted eller et bestemt job, kan du bare rejse videre til den næste by.

7. Den sæsonbestemte tur –  Sommerskole

Sommerskole er en fremragende mulighed for at prøve livet på et college eller universitet i et andet land. Du bruger din sommerferie på at læse i udlandet, møde studerende fra hele verden og udforske et nyt land. Sommerskole er en fantastisk måde at tage på en ”klog” ferie – en rejse hvor du lærer noget og samtidig har god tid til at tage på ture og udflugter.

8. Rejs og gør en forskel – Frivilligt arbejde

Hvis du gerne vil gøre en forskel samtidig med, at du ser verden, bør du overveje at være frivillig i udlandet. Uanset hvilken baggrund og hvilke interesser du har, er der mange organisationer, der har brug for din støtte og forpligtelse. Mens du gør noget godt, lærer du også meget om dig selv og en anden kultur, og du forbedrer dine sprogkundskaber – frivilligt arbejde er virkelig en gave, der bliver ved med at give.

Det er altid en god ide at bruge tid i udlandet, uanset hvilken rute du vælger, og uanset hvordan du ender med at gøre det. Fra værdifuld erfaring til forbedrede sprogkundskaber, nye venner og en udvidet horisont – et sprogophold i udlandet kan forandre dit liv.

Vil du på udlandsophold med EF?Lær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op