GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Fordelene ved at være flersproget i dag

Fordelene ved at være flersproget i dag

Efter sigende er der kun tre procent af verdens befolkning, der kan tale fire sprog eller mere. Polyglotter - dem, der kan tale flere sprog flydende - er uvurderlige i nutidens globaliserede verden.

Med teknologi i lommerne, der giver os adgang til næsten alle sprog i verden, undrer du dig måske over den sande værdi af at mestre flere sprog. For det første kan AI måske oversætte ord direkte, men den kan ikke kommunikere med empati, nuancer og kulturel forståelse på samme måde som mennesker kan.

At blive flersproget giver fordele, der rækker langt ud over blot sprogfærdigheder. Læs videre for at forstå, hvor vidtrækkende fordelene ved at være flersproget er i nutidens forbundne verden.

Forbedrede jobmuligheder

Da forretninger foregår på tværs af grænser, er der en stigende efterspørgsel efter folk, der taler flere sprog, så det at være flersproget kan føre til karrieremuligheder eller avancement. Det kan også føre til internationale forflyttelser, hvor du kan opleve livet som udstationeret.

Overvej job i rejsebranchen som stewardesse eller rejseleder, karrierer inden for international forretning eller diplomati eller sproglige roller som lærer, oversætter eller vejleder - at være dygtig til flere sprog kan forbedre dine karrieremuligheder og din løn betydeligt. En nylig undersøgelse viste, at medarbejdere, der taler flere sprog, i gennemsnit tjener 19% mere end medarbejdere, der kun taler ét sprog.

Og så er der selvfølgelig den spirende sektor for computerlingvistik. Ud over sprog vil denne karriere kræve programmerings- og matematiske færdigheder, når du arbejder med at forbedre maskinoversættelse, skabe chatbots, forbedre computerassistenter og talegenkendelse. 

Du er mere magtfuld end AI

Du har sikkert set videoer af rejsende, der bestiller på en restaurant via Google Translate. Eller børnebørn, der taler med deres bedsteforældre via AI, mens de forsøger at perfektionere en familieopskrift. Måske har du endda været i denne situation før.

Sikke en verden vi lever i, hvor vi kan chatte med nogen på næsten alle sprog via vores telefon. Men selvom dette enorme teknologiske fremskridt kan hjælpe os med at kommunikere på tværs af grænser, kan det ikke bringe forståelse ind i disse interaktioner.

For virkelig at forstå en anden kultur, se tingene fra et andet perspektiv eller føle med nogen, er vi nødt til at fordybe os i deres oplevelser. Det er en udfordring at estimere den præcise værdi af en mere sammenkoblet verden. Men det er tydeligt, at løsningen af globale problemer kræver et højere niveau af international solidaritet og samarbejde.

Selvom teknologien har bygget bro over mange kløfter, kan mennesker indtil videre kun opbygge ægte forståelse, når de taler det samme sprog, og derfor er der brug for polyglotter i nutidens forbundne verden.

Boost din hjerne

Forskning tyder på, at det at lære og bruge flere sprog kan øge den kognitive funktion. Har du nogensinde siddet i en 3-timers sprogklasse? Eller brugt en aften på at snakke på et fremmedsprog? Du er sikkert ret udmattet bagefter. Det skyldes, at sprogindlæring er en mental træning. Det finjusterer vores tankegang, gør det muligt for os at multitaske og skærper vores kulturelle forståelse.

Det betyder, at polyglotter kan have bedre sociale færdigheder, logik, hukommelse, problemløsning og multitasking-evner. Alt sammen noget, der kan bidrage til at forsinke kognitiv tilbagegang senere i livet.

Oplev personlig tilfredshed

Den følelse af personlig stolthed og tilfredsstillelse, man får ved at tale et andet sprog, er svær at finde andre steder som voksen. Og når du først har oplevet den følelse, bliver det ganske vanedannende.

At lære et andet fremmedsprog er lettere end første gang, fordi du ved, hvilken læringsstil der fungerer bedst for dig, og hvordan din hjerne fungerer. Og når du først er begyndt at træne den sproglige muskel, er det meget lettere at blive ved med at arbejde på det.

Rejs og få kontakt

Uanset om du vil opdage de bedste hemmelige surfsteder i Californien eller bare kommunikere med alle i Schweiz (som har fire officielle sprog), vil det at have flere sprog i dit arsenal berige dine rejseoplevelser enormt.

Fra at sludre med ældre naboer og forhandle om vintagestykker på loppemarkeder til at forstå udenlandske film og opdage lokale skjulte perler - at tale flere sprog giver dig mulighed for at fordybe dig fuldt ud i den lokale kultur.

Som Alex Rawlings, en engelsk polyglot, der taler 15 sprog, sagde: "Sprog er et aktiv for alt, hvad du vil gøre i livet. De åbner dit sind for verdener, du ikke vidste fandtes. De introducerer dig til fantastiske mennesker, som du måske ellers bare ville være gået forbi."

Bliv flersproget i udlandetLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op