GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

De 7 fedeste (og mest uventede) steder at surfe

De 7 fedeste (og mest uventede) steder at surfe

Leder du efter nogle nye steder at surfe? Når de fleste tænker på surfing, tænker de på velkendte steder som Hawaii, Costa Rica, Bali eller det sydlige Californien, men med surfings boomende popularitet og opfindelsen af tørdragter, så finder folk surfable bølger overalt i verden.

Som en passioneret surfer, har jeg researchet en del og været på mange surfrejser – også på mindre oplagte surfdestinationer, og der findes faktisk virkelig mange spændende, og uforventede, fede steder, hvor du kan ride på bølger.

1. Bundoran, Irland

Det hotteste, nye surfsted i Europa er ret koldt, men hvem har også brug for varmt vand? Beliggende bare tre timer fra Dublin, tiltrækker Bundoran folk til fra hele verden, som ønsker at prøve kræfter i det kølige Nordatlantiske hav. Du må ikke lade de kolde badevandstemperaturer skræmme dig, med en 6/5 mm eller 5/4 mm våddragt og støvler (som kan lejes i den lokale butik) er du klædt helt på til at udforske Bundorans forholdsvis ubefolkede strande uden at fryse.

Bedst at tage afsted i: August – september

Lækreste post-surf-snack: Shepherd’s Pie

2. New York, USA

Den havde du nok ikke set komme. Ja, The Big Apple, er fantastisk til surfing. Tag subway’en fra Manhattan og 1,5 time senere vil du befinde dig på Long Island’s sydlige kyst. Hvis du er nybegynder, så passer Long Beach med sine mindre bølger og flers sjove strandbarer perfekt til dig. Hvis du er lidt mere i træning, kan du sagtens kaste dig ud i bølgerne ved Rockaway.

Bedst at tage afsted i: August – oktober

Lækreste post-surf-snack: A New York slice (pizza)

3. Hoddevik, Norge

Når man tænker på Norge, så tænker man ofte røde huse og bjergtagende fjorde; man tænker ikke nødvendigvis på surfing. Hoddevik har planer om ændre lidt på den opfattelse ved at blive Skandinavien’s første surfing-paradis. Beliggende på vestkysten og godt beskyttet mellem to bjerge, er Hoddevik perfekt til camping, frisk fisk og skaldyr og gode bølger. Stedet er perfekt til nybegyndere, der ikke er bange for det kolde vand.

Bedst at tage afsted i: August – oktober

Lækreste post-surf-snack: Brunost, a.k.a. brun ost

4. München, Tyskland

Ikke al surfing kræver saltvand. München er kun en flyvetur væk fra den næremest strand, men byen er blevet et metropolitansk mekka for flodsurfing. Byen har tre floder: the Eisbach at Haus der Kunst, Floßlände in Thalkirchen og River Isar at Wittelsbacherbrücke. The Eisbach løber langs byens The English Garden, og er den mest populære. Vær forberedt på, at du får publikum; bølgerne trækker tilskuere til, til både surferne og styrtene.

Bedst at tage afsted i: Juni – august

Lækreste post-surf-snack: Bretzel

5. San Francisco, USA

Bedst kendt for hippier og tech-nørder, kigger San Francisco frem fra tågen og positionerer sig som et fantastisk sted at surfe. Med sine kølige vandtemperaturer er San Francico mindre proppet Los Angeles og San Diego, men er mindst lige så god. Pacifica, som ligger 24 km syd for byen, har en hyggelig bugt, hvor du kan stå på boarders, eller kickstarte din surf-karriere. Et andet godt surfsted er Ocean Beach, på byens vestkyst, her der lidt større bølger, så den passer lidt bedre til den trænede surfer.

Bedst at tage afsted i: August – oktober

Lækreste post-surf-snack: Grøn juice og dumplings i Chinatown

6. Tokyo, Japan

Verdens største by virker måske ikke som et oplagt sted at dyrke surfkulturen, men i virkeligheden gemmer byen på nogle fantastiske surfsteder, blandt andet i Chiba Prefecture. Onjuku byder på masser af steder, hvor man kan leje både og våddragter, og er et populært sted for nybegyndere og semi-trænede surfere. Bare husk, at surfing i Japan handler lige så meget om bølgerne, som oplevelsen, så glem ikke at tale med de lokale – de er kendt for at være nogle af de mest venlige mennesker i verden!

Bedst at tage afsted i: July – September

Lækreste post-surf-snack: Ramen

7. Cornwall, Bournemouth & Newquay, UK

Måske ville Kong Arthur and Ridderne om Det Runde Bord have været surfere, hvis de havde været mere opmærksomme på, de gode bølger de var omringet af. Cornwall, som er kendt for sagnsombudne Camelot, ligger blot 3 timer væk fra Bristol’s kunstrige bymidte, og har surfmuligheder for surfere på alle niveauer. Hvis du er på udkig efter begynder-bølger, så er Bournemouth det perfekte sted. De lidt mere erfarne kan tage til Newquay, som byder på store bølger både i foråret og om sommeren.

Bedst at tage afsted i: August – oktober

Lækreste post-surf-snack: Cornish

Surf på alle verdenshavene med EFLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op