GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 Netflix-serier, du kan lære koreansk med

10 Netflix-serier, du kan lære koreansk med

Er du måske ikke til det hårde studieliv og vil hellere lære på en sjov måde, så vil det her klart være noget for dig. Korea, især Sydkorea og Seoul er blevet mere og mere populær i takt med, at K-pop er blevet populært verden over. Hvis du har tænkt på at lære koreansk, så har jeg udvalgt nogle Netflix-serier, som du kan bruge til at blive bedre til koreansk. Det er en god kombination af afslapning, sproglæring, popcorn og fantastiske serier.

1. A Korean Odyssey

A Korean Odyssey (Koreansk: 화유기) er en fantasiserie fra 2017 med skuespillere som Lee Seung-gi, Cha Seung-won, Oh Yeon-seo, Lee Hong-gi og Jang Gwang. Serien handler om en pige ved navn Seon-mi, som er forbandet med evnen til at se spøgelser og ånder. Woo Ma-Wang spørger Seon-mi om en tjeneste, efter han har reddet hende fra et spøgelse. Hun skal gå ind i et magisk hus og tage en speciel vifte. I huset møder hun Son Oh-Gong, som laver en kontrakt med Seon-mi: hun skal befri ham, og til gengæld vil han beskytte hende for alle fare, hver gang hun kalder på ham. Men efter at have befriet ham, stjæler Son Oh-Gong hendes minder om hans navn og løber væk, imens efterlader han lille Seon-mi strandet ude i ingenting. Derfra ser vi hvordan forholdet imellem Seon-mi og Son Oh-Gong udvikler sig på trods af mange vanskelige omstændigheder.

2. Black

Black (Koreansk: 블랙) er en fantasi/thriller serie fra 2017 med skuespillere som Song Seung-heon, Go Ara, Lee El og Kim Dong-jun. Black handler om Han Moo-gang, som bliver besat af manden med leen. Han Moo-gang/ Black er tvunget til at finde sin partner, der er på flugt. I processen opdager han sandheden omkring en serie af 20 år gamle mord. Det bliver kompliceret for Han Moo-gang aka Black at efterforske disse mord, da hans rolle egentlig er at guide de døde til efterlivet. Især når han bliver forelsket i et menneske, som fører ham til at bryde supernaturalle regler om involvering i menneskelige anliggender.

3. Something in the Rain

Something in the Rain (Koreansk: 밥 잘 사주는 예쁜 누나, eller Pretty Sister Who Buys Me Food) er en serie fra 2018 med skuespillere som Son Ye-jin og Jung Hae-in. Serien handler om to mennesker, som går fra bare at være ”bekendte” til at blive et ”par” i et forhold. Yoon Jin-a er en single kvinde i 30erne og arbejder som tilsynsførende i en kaffevirksomhed. Hun er en stille og rolig person, men føler sig meget alene. Seo Joon-hee er hendes bedste venindes lillebror, og han er kommet tilbage til Sydkorea efter at have arbejdet i udlandet. Yoon Jin-a troede at Seo Joon-hee bare var en barnlig dreng, men han virker til at have ændret sig.

4. Romance Is A Bonus Book

Romance Is a Bonus Book (Koreansk: 로맨스는 별책부록) er en sydkoreansk serie fra 2019 med skuespillere som Lee Jong-suk og Lee Na-young. Cha Eun-ho er en succesrig forfatter og seniorredaktør hos en forlag. Kang Dan-i er mor og var en succesrig advertising executive. Da Cha Eun-ho var barn, reddede Kang Dan-i ham fra en ulykke, men kom selv til skade. Cha Eun-ho hjalp hende med komme sig, og de blev tætte venner efter det. Da Kang Dan-i går igennem en livskrise og prøver at komme ind i den professionelle verden, vil deres liv igen blive forbundet. De kommer til at møde personlige og professionelle udfordringer, da de endelige begynder at indse deres følelser for hinanden.

5. Hello, My Twenties

Hello, My Twenties (koreansk: 청춘시대, eller Age of Youth) er en sydkoreansk tv-serie med skuespillere som Han Ye-ri, Han Seung-yeon, Park Eun-bin, Ryu Hwa-young og Park Hye-su. Serien er en slice-of-life historie, som handler om fem universitetsstuderende, der deler et hus. Jin-Myung har travlt med at forsørge sig selv økonomisk og studere samtidig. Hun lider af mangel på søvn. Ye-Eun er hengiven til sin kæreste, er klar omkring hvad hun kan lide og ikke kan lide. Ji-Won har en strålende personlighed og kan lide at drikke. Yi-Na er populær på grund af hendes smukke udseende. Eun-Jae er sky, men hun har en unik smag i mænd.

6. Mr. Sunshine

Mr. Sunshine (koreansk: 미스터 션샤인) er en serie fra 2018 med skuespillere som Lee Byung-hun, Kim Tae-ri, Yoo Yeon-seok, Kim Min-jung og Byun Yo-han. Serien er sat i det 1900 i Hanseong (der nu hedder Seoul) og fokusere på aktivister, der kæmper for Koreas uafhængighed. Serien handler om en ung dreng, der er født ind i slaveri, men efter en traumatisk begivenhed slipper ud og flygter til USA i 1871 under Shinmiyangyo (USAs ekspedition til Korea). Han vender senere tilbage til Joseon, men nu som officer i USAs Marine Corps. Han møder og bliver forelsket i en aristokrats datter, Go Ae-shin. Imens opdager han et plot af udenlandske styrker, som vil kolonisere Korea.

7. One More Time

One More Time (Koreansk: 헤어진 다음날, eller The Day After We Broke Up) er en web tv-serie med skuespillere Kim Myung-soo og Yoon So-hee. Den handler om Yoo Tan, som er lederen og vokalist i et indie-band kaldet ’One More Time’, som han startede med hans barndoms venner. Yoo Tan bliver kærester med Moon Da-in, og deres forhold er godt i lang tid. Men efter bandets popularitet ikke bliver til noget, beslutter Yoo Tan er skrive kontrakt med et pladeselskab. Efter at have tilpasset sig til sit nyt liv, sker der nogle mystiske events, og han ender med at vågne op på den samme dag, og skal leve den om og om igen. Yoo Tan skal nu prøve at redde Moon Da-in, som dør den selv samme dag om og om igen.

8. Stranger

Stranger (koreansk: 비밀의 숲**,** eller Secret Forest) er en serie fra 2017 med skuespillere som Cho Seung-woo og Bae Doo-na. Serien handler om en anklager med navn Hwang Shi-Mok, som blev opereret i hjernen da han var lille, der ender i at han mangler følelser, og kan derfor virke kold og ensom. En dag bliver der smidt et lig foran Hwang Shi-Mok. Han ender med at arbejde sammen med den lidenskabelig og varmhjertet kvindelige detektiv Han Yeo-Jin for at afsløre korruption og sandheden bag en sag om en seriemorder.

9. Prison Playbook

Prison Playbook (koreansk: 슬기로운 감빵생활, eller Wise Prison Life) er en tv-serie fra 2017 med skuespillere som Park Hae-soo og Jung Hyung-ho. En serie, som handler om livet bag tremmer og deres familier og tjenestemænd, der arbejder i kriminalforsorgen, blandt andet elite fængselsbetjent Lee Joon Ho. Baseball superstjerne, Kim Je-hyuk er blevet dømt for overfald efter at have reddet sin søster fra et seksuelt angreb. Du kommer til at opleve livet, historierne bag fangerne og de event, der kommer til at ske.

10. Persona

Persona (koreansk: 페르소나) er en antologi serie fra 2019 med skuespiller Lee Ji-eun – bedre kendt som sangeren IU. Serien handler om fire forskellige historier, og hver historie er instrueret af forskellige instruktører. Som sagt er serien inddelt i fire segmenter: Love Set, Collector, Kiss Burn og Walking at Night. I ”Love Set”, instrueret af Lee Kyung Mi, følger man en intens tenniskamp imellem IU og Doo Na. Indsatserne er høje for begge kvinder. ”Collector”, som er instrueret af Im Pil Sung, fortæller en historie om en lokkende kvinde, Eun, som elsker at forføre mænd og en mand, som er villig til at gøre alt for hendes kærlighed. ”Kiss Burn”, som er instrueret af Jeon Go Woon, skildrer de mange hævnforsøg, som de to skolepiger, Han Na og He Bok, gjorde på Hae Boks urimelige far.”Walking at Night”, filmet i sort og hvidt og er instrueret af Kim Jong Kwan, fortæller en historie om to tidligere elskere, der går en tur i en mands drøm, der minder om deres kærlighed og siger ting, de ikke har mulighed for i det virkelig liv.

Tag til Sydkorea med EF!Bestil en gratis brochure her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op