GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Hvorfor er verden så tosset med Korea?

Hvorfor er verden så tosset med Korea?

Siden Gangnam Style tog verden med storm i 2012, kommer der underlige og fantastiske nyheder fra Sydkorea hver uge – uanset om det er i forbindelse med at Starbucks i Seoul sælger hotdogs, en ny K-Pop video er kommet på YouTube, eller at nogen fandt ud af, at slanget for en ugift person er ’Big Baby’.

Vi besluttede, at det var på tide at finde ud af, hvorfor verden er så tosset med alt fra Korea:

K-Pop

Har du hørt om BTS? Det ’største boy band i verden’ ifølge globale nyhedsbureauer. De er de første koreanske artister, som har været nr. 1 på Billboard 200, og de har de fleste følgere på Twitter blandt koreanske profiler.

’Bangtan Boys’ er indbegrebet af K-Pop genren med deres catchy hip-hop og dance-pop sange, og de er ultra-stilede. Hvis du skal introduceres til koreansk musik, så hør deres debutalbum ’Wings’. Søg derefter på ’K-pop’ på YouTube og bliv derfra suget ind i en anden verden.

Seoul

Seoul er vanvittig cool! Fremtidsagtig arkitektur alle vegne, fantastiske shoppingcentre med den seneste mode, karaoke barer og skøn gammel kultur.

Tag en gåtur rundt om Bukchon Hanok Village, se det vidunderlige Gyeongbokgung Palace og spis så Kimchi til dit hjerte er fyldt op. Seoul er også én af verdens førende SMART byer, så den er særdeles innovativ og moderne. Læs mere om det her.

Mode og skønhed

I de senere år er moderne mode og skønhed kommet frem i Korea. Sådan, virkelig. Med lidt inspiration fra vestlige mærker, er K-Beauty og K-Fashion hurtigt blevet en unik del af kulturen i Sydkorea.

Seoul modeuge byder på stilfulde koreanere bærende en vifte af farver, mønstre og silhuetter, med tøj lige fra afslappet streetwear til ”kawaii” sæt. ’Men hvad er kawaii?’, spørger du. Det er det overordnede ord for alt, der er cute: Tænk på Hello Kitty eller (nogle former for) manga. Disse friske syn på moderne trends er inspiration til tøj i hele verden.

I mellemtiden handler det hele om en ren, skinnede hud inden for koreansk skønhed. Den kendte ”10 step skincare routine” tog verden med storm, og med så mange fantastisk koreanske skønhedsprodukter på markedet, er det ikke så mærkeligt, at K-Beauty er blevet så populært.

Sprog

Det er meget populært at kunne tale koreansk. For det første er det godt at have til fremtiden, specielt med deres teknologiske og blomstrende økonomi.

For det andet er koreansk det 17. mest talte sprog i verden, så det vil se ekstra imponerende ud på CV’et.

Og vi må ikke glemme alle de koreanske TV dramaer, du vil kunne se, når du mestrer sproget. Tag et kig på YouTube – de er meget… dramatiske! (Og fantastiske).

Her er vores bedste tips til at lære det smukke sprog hurtigt.

Teknologi

Korea er teknologi-himlen. Der er internetadgang i hele 82,7% af landet, mens 78,5% af befolkningen bruger smartphones. Landet har også verdens hurtigste internet og den bedste 4G forbindelse, så du vil aldrig strande med en skiftende 3G forbindelse igen.

At ride på denne teknologi-bølge er scenen for professionel gaming. Kæmpe udbydere af videospil er over hele landet, mens der er udsolgte stadioner, der viser virtuelle kampe mellem superstjerne gamere. Kig på Starcraft eller League og Legends, og du vil få en ide om, hvad det er.

Studér koreansk i Seoul med osLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op