Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

8 grunde til at det aldrig er en dårlig idé at rejse

8 grunde til at det aldrig er en dårlig idé at rejse

Uanset hvor meget folk længes efter at komme ud og udforske verden, så er der en tendens til, at de kommer med alverdens ”gode” undskyldninger for ikke at tage af sted alligevel. Bekymringer om penge, ensomhed, sprogkundskaber eller bekymringer om hvilken destination, man skal besøge kan sætte en stopper for planlægningen og forvandle potentielle rejsende til ulykkelige hjemmeboende.

De gode nyheder er: selvom ideen om at rejse måske skræmmer dig, så vil beslutningen om at gøre det berige dit liv på flere måder, end du overhovedet kan forestille dig. For at inspirere dig til at booke billetten og komme afsted, har vi samlet vores yndlings-grunde til, hvorfor det aldrig er en dårlig idé at rejse ud i verden.

1. Du udvider dine kulturelle og emotionelle horisonter

En af de bedste ting ved at rejse er at være en del af en verden, der er anderledes end din egen; fyldt med nye madvarer, et andet sprog, omskiftelige rytmer, religioner og kutymer. I første omgang kan disse forskelle virke underlige – men giv dig selv lov til at absorbere dem. Du vil blive overrasket over, hvor meget større din egen verden bliver, efter du har oplevet en anden.

2. Du lærer meningen med udtrykket: “Vi er alle i samme båd”

Når du er hjemme i velkendte omgivelser kan dine personlige problemer virke udfordrende og uoverskuelige. Heldigvis kan det at rejse give dig et nyt perspektiv på livet, og hjælpe dig til at forstå, at folk over hele verden (undtagen dem der står overfor ekstreme situationer som krig) har de præcis samme daglige problemer, bekymringer og glæder som dig selv. At opleve dette er alt andet end kedeligt – det er rent faktisk utroligt forfriskende!

3. Du får noget godt at skrive på dit CV

Brug dine udlandserfaringer til at krydre dit CV med lidt lækkert. Livet i udlandet giver dig mulighed for meget mere end blot at udforske verden: du får mulighed for at lære et nyt sprog, arbejde som frivillig eller få dig et deltidsarbejde. Disse muligheder gør ikke bare dit udlandseventyr bedre, de vil også booste dine jobmuligheder i fremtiden.

4. Du forbedrer dine sprogkundskaber

Klinger du dig til det fransk, du lærte i folkeskolen, eller går du og drømmer om at lære japansk i Tokyo? At lære et sprog, imens du rejser, er en af de bedste måder at forbedre dine sprogkundskaber på. Og så er det også sjovt, fordi du får lov til at bruge dine (nye) kundskaber hver evig eneste dag, når du skal snakke med forskellige mennesker. Og apropos forskellige mennesker…

5. Du lærer at kommunikere på tværs af kulturer

Uanset som du køber friske råvarer på det lokale marked, bestiller en taxi, eller bare hare en samtale over en kop kaffe med en (ny) lokal ven, så kan tværkulturel kommunikation være svært. Men også super givende. Hvis du øver dig, vil du lynhurtigt lære at kommunikere komplekse ideer på en simpel måde, og lære de forskellige nuancer af den anden kultur at kende.

6. Du træder ud af din komfort zone

Hvis der er én måde, du aldrig udvikler dig på, så er det ved ikke at udfordre dig selv. Og hvor er det sjove i det? Det er klart, at du føler dig tilpas og sikker i dine vante omgivelser, men de bliver kedelige på et tidspunkt. Og vi har hemmeligheden til, hvordan du kan undgå at komme til at kede dig: Udfordr dig selv, og lær at overkomme de udfordringer. Der findes ingen regler for, hvad den ”gode udfordring” skal være – det kan være alt fra at tale med fremmede, rejse rundt på egen hånd eller at besøge – måske endda bo i et andet land. Når du har klaret det, så vil den næste udfordring virke meget mere overkommelig.

7. Du vil opleve, at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget andet

At vove sig uden for sin komfort zone er ikke altid problemfrit. Fra tid til anden kan man føle sig ensom og forvirret, eller stå overfor en mere konkret problemstilling som at miste sit pas eller være løbet tør for penge. Det er klart, at sådanne udfordringer ikke er på din Top 10 liste over ting, du gerne vil opleve, men husk: når forvirringen og frustrationen har lagt sig, så vil du have lært noget værdifuldt – så som at stole på din mavefornemmelse, at tale med andre rejsende på dit hostel, eller at sige ja til nye situationer.

8. Du får minder for livet

Hvis der er noget, der altid har været tiltalende for rejsende, så er det at skabe minder: Uanset om det handler om smukke udsigter, bizare nye madvarer, bjergtagende naturoplevelser, eller det præcise øjeblik, hvor et nyt venskab blev skabt, så vil dine minder fra udlandet blive hos dig lang tid efter du er kommet hjem igen.

Rejs ud i verden med EFLær mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Sprog