GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

5 tips til at lære koreansk hurtigt

5 tips til at lære koreansk hurtigt

Det bliver sværere og sværere at forudse, hvilke egenskaber der vil få os til at skille os ud på fremtidens arbejdsmarked. At have styr på fremmede sprog, kulturer og de sociale færdigheder og oprindelsen heraf, vil helt sikkert fortsat give en konkurrencedygtig fordel – specielt i lederroller.

Koreansk er et fantastisk valg, hvis du vil udvide din sproghorisont, da efterspørgslen stiger i takt med populariteten af koreansk musik, TV og film over hele verden.

Sådan lærer du koreansk hurtigt:

1. Bliv bekendt med det unikke alfabet

Det koreanske alfabet, også kendt som Hangul, er set som et af de nemmere koreanske sprog at lære. Det fascinerende skrivesystem består af 24 bogstaver med vilde kombinationer og unikke sammensætninger, der kan forme alle koreanske ord.

Det er helt sikkert din tid værd at sætte noget tid af til at lære det basiske – det bliver meget nemmere at tackle de næste trin og lære at læse, skrive og navigere rundt i Korea (når du er dér – se punkt 4).

Vi anbefaler at se nogle Hangul tutorials på YouTube for at komme i gang, og så brug ellers tid sammen med noteskort for at huske det hele.

2. Kast dig ud i den fortryllende Koreanske biografverden

Hvis du ikke har hørt, at Koreansk film er én af de hurtigst voksende filmbrancher, må du have boet under en sten. Her er et eksempel for at sætte tingene lidt mere i perspektiv: The Handmaiden, en thriller, der havde premiere i 2016 og modtog ros over hele verden med det samme, har dårlig nået top 100 listen i Korea. Nogle koreanske film man burde se er Memories of Murder og The Host.

Vi anbefaler, at man ser minimum to nye film om ugen for at få det fulde udbytte (mens du nyder en god film) – der er så mange gode koreanske film derude, at det ikke bliver svært at vælge.

3. Lad dig forføre af K-pop

Hvis fantastiske koreanske film gjorde verden nysgerrig på sproget og kulturen, har K-pop blæst det helt op (her er vores hurtige intro til genren). PSY gjorde verden vild med ’Gangnam Style’, selvfølgelig, men siden da er en masse mere nutidige og spændende grupper opstået og dominerer lydstrømme – ikke kun i Korea – men i hele verden. Af grupper, der er værd at følge, er bl.a. BTS (som er på vej til England), iKon og Red Velvet.

Koreansk pop er en uundværlig hjørnesten i koreansk kultur og en rig kilde for begyndere, der er ved at lære koreansk, så vi anbefaler at bruge en god del til på at lære alt om K-pop.

4. Tag til udlandet og del oplevelsen med de lokale

Hvilken bedre måde at lære det fantastisk cool sprog på, end at mingle med de lokale og suge al deres ekspertise til sig? Korea er en fantastisk blanding af kultur, historie, raffinement og mad.

For at afprøve, det du har lært, anbefaler vi at blive i mindst 2-3 måneder og leve sproget hver evig eneste dag. Hvis du vil sætte fart på din læring, er et sprogkursus kombineret med daglig øvelse i hverdagssituationer den bedste måde at gøre det på.

5. Se mere TV. Nej, helt seriøst.

Hvad der plejede at være en billigt trick til at få børn til at tie stille, er nu en effektiv metode at lære dette eksotiske sprog på. Koreanere virker til at have en trang til drama, som ses i talrige TV-serier i fjernsynet, som appellerer til folk i hele verden.

Koreanske dramaer (K-dramas) er et fantastisk værktøj til at gemme sig lidt væk fra den ydre verden – og udvide dit koreanske ordforråd imens. Boys Over Flowers, Master’s Sun, My Lov from the Star og The Heirs er et par af de serier, vi helt klart anbefaler.

Lær koreansk i Seoul med EFLæs mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op