GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 K-dramaer, du kan lære koreansk med

10 K-dramaer, du kan lære koreansk med

Hvis du studerer koreansk, er nogle af de bedste værktøjer til at lære sproget kun et par klik væk. Koreanske tv-serier er blevet superpopulære over hele verden, og hvis du ser dem regelmæssigt, kan du få styr på udtale, kadence og ordforråd. Desuden er vores gode ven undertekster uvurderlig; vælg koreansk for at arbejde på din forståelse af koreanske tegn, eller vælg dit modersmål for at hjælpe dig med at følge den koreanske lyd.

Så her er nogle af vores bedste K-dramaer, der hjælper dig med at lære at forstå, tale og læse koreansk - lige fra fængslende dramaer til nervepirrende thrillere og charmerende romancer.

1. Hospital Playlist

Hvis du kunne lide Scrubs, kan denne hospitalsbaserede koreanske sitcom, der følger fem lægevenners liv, være en god måde at sætte turbo på dine sprogfærdigheder. Du lærer måske noget medicinsk jargon, som du næppe kommer til at bruge, men den er stadig god til at øve sig i at følge en-til-en og gruppesamtaler.

2. The World of the Married

Denne serie begynder med et almindeligt ægtepar. To succesfulde læger med en søn - hvad kan der gå galt? Åh, nej. I Koreas højest vurderede tv-drama er der forhold og løgne, der er forræderi og hævn, og du kan tro, at det hele er smukt filmet.

3. Squid Game

Hvis du ikke allerede har set serien, der tog Netflix med storm i 2021, hvor har du så været? I denne gribende og dystopiske thriller konkurrerer desperate deltagere om en stor sum penge og finder sig selv i en række spil, der bogstaveligt talt kan slå dem ihjel.

4. Extraordinary Attorney Woo

Åh, hvor vi elsker amerikanske juridiske dramaer; vi har alle slugt Suits, How to Get Away with Murder og Better Call Saul, har vi ikke? Nu kan du tilføje Extraordinary Attorney Woo til din must-watch-liste. Den er rørende, finurlig og fuld af hjerte, og den tager hensyn til og hylder autismens realiteter, når Woo Young-woo, en nystartet advokat med Aspergers, håndterer interessante juridiske sager i Seoul.

5. Pachinko

Pachinko følger fire generationer af en koreansk immigrantfamilie gennem øjeblikke domineret af kærlighed, magt, frygt og mod og udforsker, hvordan vores valg og ofre definerer vores historier. Det er også et øjenåbnende kig ind i nogle af de kampe, der er involveret i det tidligere koloniale forhold mellem Japan og Korea, og den har imponerende filmkunst.

6. My First First Love

Fem gode venner i begyndelsen af tyverne navigerer i datingens og venskabets op- og nedture, mens de forfølger deres første kærlighed. Mange af deres situationer vil føles velkendte, og den serverer en dialog, som du vil finde nyttig at absorbere. Åh, og fire af dem flytter også ind i samme hus, hvilket giver os en rigtig moderne Friends-energi.

7. Behind Every Star

Elskede du den franske serie Call My Agent? Dette er Koreas bud baseret på den serie. En gruppe managere forsøger at holde deres berømte klienter glade, og som du kan forestille dig, havner de i alle mulige uventede situationer. Det er en serie, man kan binge, så man kan nå at lære en masse sprog på en weekend.

8. The Glory

Man siger, at hævn er en ret, der serveres bedst kold, men fans af The Glory vil hævde, at den bedste hævn kommer i form af K-drama. I denne mørke og gribende serie sætter en ung kvinde sig for at få en mareridtsagtig hævn over de mennesker, der mobbede og plagede hende i high school. Det er både skræmmende og vanedannende.

9. Mr. Sunshine

Med en romance på en historisk baggrund af klassekampe i Korea i begyndelsen af 1900-tallet er Mr. Sunshine endnu en af Koreas mest sete tv-serier. Du vil blive revet med i historien om forbudt kærlighed, samtidig med at du får en historielektion, og der er masser af tempofyldt action, der holder dig på kanten af sædet.

10. Hello, Me!

Forestil dig at være 37 år, føle dig lidt fortabt og mislykket, og så møde dit optimistiske og frygtløse 17-årige jeg. Det må da være ret underligt, ikke? Men det er lige, hvad Ban Ha-Ni har brug for til at hele og få sin selvtillid tilbage i denne muntre komedie. Det kan også være lige det, du har brug for til at forbedre din selvtillid i at tale og forstå koreansk.

Er du fan af K-pop? Studer i Korea!Lær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op