GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 gemte perler i Seoul

10 gemte perler i Seoul

Med langt mere at tilbyde besøgende end bare kæmpe shopping centre og late-night K-Pop karaoke, kan du få det meste ud af livet i byen ved at følge vores guide til de bedst gemte perler i Seoul.

1. Jeongdong Observatory

For at opleve nogle af de bedste udsigter over Seoul, skal du tage op til 13. etage på Seoul Metropolitan Government’s Seosomun Building 1 og slå dig ned med en kop kaffe på Jeongdong Observatory. Etagen husede engang regeringskontorer, men er nu åben for offentligheden og er et spot, som ikke mange hører om, så der er ikke overfyldt. Og så er det gratis! Fra dit fugleperspektiv kan du endda se helt over til smukke Deoksugung Palace.

2. Café Saru

Kaffeelskere fra hele verden har intet dårligt at sige om dette sted. Gemt væk fra den travle Kyungridan gade, laver den dygtige barista (Saru ham selv!) enhver friske kop kaffe i hånden, og serverer alle kopper med et bundt af friske blomster. Caféen er fyldt med en masse lokale, tørrede blomster og kaffen, som kun er lavet med de bedste bæredygtige bønner, er ventetiden værd.

3. Bamdokkaebi Night Market

Mellem marts og oktober hver fredag og søndag aften kl. 18 forvandler Bamdokkaebi Night Market Yeouido Hangang Park til en fejring af street food og kultur. Food trucks tilbyder en lang række af lækre og eksperimentelle madvarer fra kreative, unge kokke. Kulturelle optrædener og live musik fortryller besøgende, og markedets shopping gader er fyldt med boder, som sælger kunst og håndværk lavet i hånden af lokale designere.

4. Prøv et Temple Stay

Buddhisme er en stor del af koreansk kultur og historie, og landet har tusindvis af smukke templer. I de senere år har den voksende trend ’temple stays’ fået templer til at åbne deres døre for dagsgæster og overnattende gæster, som vil lære mere om den koreanske buddhistiske kultur, eller som søger en meditativ oplevelse. Myogaksa Temple i downtown Seoul tilbyder en række af korte programmer, som indeholder dage, der er designet til at tackle angst, fyldt med klokker, traditionelle te-ceremonier, meditation og tid med en buddhistisk munk.

5. Subway Malls

Koreanere har et ry for at elske shopping, så det kommer ikke som en overraskelse, at Seoul tilbyder talrige muligheder for at ’shop til you drop’. Men før du smutter ud for at lave overtræk på dit Dankort i dyre butikker, burde du tage forbi et af de mange subway malls! Ja, der er moderne shopping centre gemt under jorden ved subway stationer, inklusiv nogle ved Gangnam, Jonggak og Eulkiro stationerne.

6. Gwangjang Marked

Og når du så er kommet op til overfladen igen efter dit undergrunds shopping eventyr, bør du besøge et af Seouls mere traditionelle markeder. Gwangjang Marked er ét af byens ældste og største markeder, som serverer billig lokal streed food og smukke håndlavede og traditionelle varer, inklusive silke, vintage tøj og unikke boligting.

7. Tiende etage på The Express Bus Terminal

Se, dét er et catchy navn til en rooftop bar! Eller, teknisk set er det ikke en rooftop bar, men gemt på tiende etage af Express Bus Terminal er en rooftop have, som har en ret fantastisk udsigt over byen, og er hjem for to koreanske BBQ-restauranter, hvor du kan få en øl. Med græsarealer, parkbænke og en skøn udsigt er det hurtigt ved at blive et af Seouls mest trendy steder at nyde en drink.

8. Seochon Village

Mange af Seouls besøgende vælger at besøge den travle Bukchon Hanok Village for at opleve livet i det traditionelle Korea. I stedet kan du undgå menneskemængderne og tage til Seochon, ét af de ældste nabolag i byen, som har formået af forblive lidt mere gemt fra turisterne. Her kan du vandre forbi 500 år gamle hanok huse, men også besøge moderne, charmerende kaffecaféer og gennemse stilfulde kunstgallerier og butikker.

9. The Dongdaemun Secondhand Book Street

Hele gaden er bogstavelig talt dedikeret til bøger: himlen for en bogelsker. Der er boder og butikker side om side med bogreoler fyldt til randen med paperbacks. Her kunne du bruge en hel dag på at kigge igennem siderne i alt fra moderne romaner til klassikerne, tegneserierne og samlerobjekterne, hvis du havde lyst.

10. Alternative Space Loop

I over 20 år har Alternative Space Loop været et non-profit galleri og kreativt miljø for moderne kunst og kultur. Her er en række af skiftende udstillinger fra internationale eksperimentelle artister, som adresserer sociale udfordringer gennem deres arbejde. Slå det sammen med begivenheder såsom snakke med artisterne, og dette er alle kunstelskeres Seoul drøm.

Tag med EF til SeoulBestil en gratis brochure her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op