GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Hvorfor lære arabisk?

Hvorfor lære arabisk?

Det er et af verdens mest udbredte sprog, men du kan sjældent lære det på skoler udenfor Mellemøsten. Vi har samlet vores ti bedste grunde til, at du skal vælge arabisk som dit næste fremmedsprog.

1. En spændende udfordring

At lære arabisk indebærer at lære et helt nyt alfabet – og at skrive fra højre til venstre. Så hvis du allerede har godt tjek på dine fremmedsprog, og måske er flydende i engelsk, tysk eller fransk, så er du klar til at tage dine sprogkundskaber til et højere niveau. Arabisk vil få dine sprogmuskler på arbejde, og sætte mange af hjernens vigtige informationprocessorer i gang.

2. Ret cool sprog

Hvis sproglæring var en popularitetskonkurrence, ville arabisk være fremme i rampelyset. Steder som Europa og USA, hvor det ikke er vidt udbredt at tale flydende arabisk, oplever stor efterspørgsel fra både arbejdsgivere og et stigende antal mennesker, der ønsker at lære sproget. Flere end nogensinde skriver sig op til at lære arabisk, så både kursernes kvalitet og tilgængelighed har forbedret sig meget de seneste år.

3. Få venner blandt de lokale…

De lokale fællesskaber i Mellemøsten og den arabisktalende del af Afrika er kendt for deres varme velkomst og oprigtige venlighed mod besøgende. Forbipasserende bliver næsten altid inkluderet i en venlig samtale eller inviteret ind i selv de mest ydmyge boliger til en kop myntete, en kop kaffe og en snak. Ofte kan du som besøgende fange et ord eller to på arabisk: Shukran betyder for eksempel “Tak”. Men hvis du ligefrem kan føre en samtale på de lokales modersmål, vil du helt sikkert blive mødt med endnu større entusiasme.

4. … og mens du studerer

Det kan næppe overraske dig, at dét at bruge tid med dine studiekammerater er en gennemtestet og godkendt måde at få nye venner. Lær sproget sammen, øv jer sammen, bo sammen og tal sammen; de venner du får, mens du studerer, bliver venner for livet!

5. Et ansættelses-boost

Mens dét at kunne flere sprog altid pynter på dit CV, så er arabisk et efterspurgt og usædvanligt valg. At være flydende i arabisk vil pryde din kompetence-liste og sikre, at du er klar til en bred vifte af karriereveje; uanset om du er interesseret i at blive tolk eller arbejde i militæret, eller hvis du vil jagte et job indenfor journalistik eller som korrespondent, så er arabisk utrolig nyttigt.

6. Du vil blive en del af en udvalgt flok

Som et sprog, der ikke er så vidt udbredt i den vestlige verden, er evnen til at tale flydende arabisk relativt sjælden. Ikke alene vil sprogets eksklusivitet adskille dig fra andre kandidater til et job, men det vil også give dig adgang til et lille fællesskab af ikke-indfødte arabisktalende mennesker.

7. … men også et millionsamfund

Du skal ikke langt fra din dørtærskel, før du finder ud af, at arabisk er et af verdens mest udbredte sprog. Med mere end 420 millioner mennesker, der taler arabisk i 22 lande, hvor det er officielt sprog, så anses Moderne Standardarabisk som det femte mest talte sprog i verden. Det er faktisk så udbredt, at der findes mere end 30 moderne variationer og hundredevis af regionale dialekter.

8. Et smukt skriftsprog

Det er ikke til at komme udenom, at det ældgamle arabiske skriftsprog er utrolig smukt. Uanset om du ser det indgraveret i væggene på historiske templer, eller ridset i religiøse skrifter, der er flere århundreder gamle, eller skriblet ud over din notesbog, mens du øver dig i at skrive fra højre mod venstre, så er de både fængende og fortryllende for øjet.

9. Studer på fascinerende steder

Et af de mest populære steder at lære arabisk er i Dubai, det ekstravagante og velhavende hjerte i de Forenede Arabiske Emirater. Du vil blive omgivet af en kultur, hvor gamle arabiske traditioner mødes med den seneste mode, og kan shoppe dig fattig, udforske ørkenerne eller endda nyde kilometervis af smukke strande i din fritid.

10. Arbejd i Mellemøsten

Dubai er ikke bare et fantastisk sted at lære arabisk, det er også et summende centrum for aktivitet og globale forretninger, der tilbyder masser af fantastiske (og ofte velbetalte) jobmuligheder. Indenfor for sektorerne for energi, finans, business, arkitektur og lufttrafik har de store virksomheder en international tilstedeværelse, der tiltrækker ambitiøse typer og dimittender fra hele verden til skyskraberne og de pulserende gader i Dubai. Selvom det internationale samfund er stort og mangfoldigt i Dubai, vil dét at tale arabisk gøre det nemmere at slå dig ned og navigere i de lokale skikke og livsformer.

Lær arabisk med EF i DubaiLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op