GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

8 sjove og vidunderlige steder at udforske i år

 8 sjove og vidunderlige steder at udforske i år

Leder du efter et eventyr, der er en lille smule anderledes i år? Så har vi noget til dig. Fra ældgamle underjordiske gravkamre til havbølger, der lyser i mørket, og strande med sort vulkansand - her er otte usædvanlige rejseidéer, du kan føje til din bucket list.

1. Costa Ricas flod af en anden verden

Rio Celeste, der ligger i skovene i Costa Ricas Tenorio Volcano National Park, er ikke nogen almindelig flod. Den er dannet, hvor det sjældne vulkanske mineralrige vand fra to vandløb mødes, og vandet i Rio Celeste spreder lyset på en sådan måde, at dets eget vand bliver lysende turkis. Den timelange vandretur for at nå vandfaldet og det neonblå vand er det hele værd.

2. Cape Towns stjernehimmel

Når man planlægger en rejse til Cape Town, er det de færreste, der tænker på stjernekiggeri. Det historiske sydafrikanske astronomiske observatorium blev oprettet i 1892 for at kortlægge stjernerne på den sydlige himmel. Det skulle hjælpe sømænd med at navigere i de farlige farvande og forhindre skibe i at forlise omkring Kap det Gode Håb. Et par aftener hver måned kan du besøge dem og se på stjerner sammen med eksperter gennem deres teleskoper. Du finder det sjovt nok i Cape Town-forstaden Observatory.

3. Hawaiis sorte sandstrande

Hvis du vil have en anderledes dag på stranden, er Punalu'u en fantastisk bugt nær Hawaii Volcanoes National Park, hvor sandet er naturligt sort. De usædvanlige mørke korn skabes, når øens klippe - dannet af vulkanudbrud - nedbrydes i bittesmå stykker. Og så er det et godt sted at se havskildpadder, der kommer i land for at hvile sig på stranden.

4. Maltas gamle katakomber

Kulturfans og historieinteresserede, her er noget for jer. Besøgende fra hele verden kommer ned under byen Paris og udforsker de underjordiske krypter, men den smukke ø Malta har også gamle katakomber. St Paul's Catacombs-komplekset er det bedst bevarede og består af underjordiske kamre og grave, der engang blev brugt til begravelser og ritualer af romerne. Find dem i nærheden af Rabat, ca. 20 minutters kørsel fra St Julian's eller Silema.

5. Seouls bjerg i en by

Udbuede granitbjerge bryder frem fra frodig grøn vegetation i Bukhansan National Park, som teknisk set stadig ligger i byen Seoul. Efter at have vandret forbi vandløb og gennem skove fyldt med dyreliv kan du bogstaveligt talt se ned på Sydkoreas travle hovedstad fra toppen af et bjerg. Historiske højdepunkter som templer og en fæstning fylder også parken - hvorfor ikke tilføje lidt kulturel fordybelse med et kort ophold i et buddhistisk tempel? Parkens indgange ligger kun en metrotur og en bus- eller taxatur væk fra det centrale Seoul.

6. Finlands brune bjørnes skjul

Man behøver ikke at rejse til Nordamerika for at se vilde grizzlybjørne. I Europa kaldes de brune bjørne, og hvis du vil have en usædvanlig bjørnespotting-oplevelse, er Finland stedet at tage hen. Med en guide kan du tage dybt ind i de vilde skove i det nordlige eller østlige Finland og tilbringe tid i et skjul for vilde dyr. Disse hytter ligger i vigtige bjørnespotningsområder og giver dig mulighed for at være komfortabel og camoufleret, så du ikke forstyrrer de vilde bjørne, når de spiser og forbereder sig på deres vinterdvale. De lange arktiske sommerdage betyder flere timers dagslys til at se dem i.

7. New Zealands glødende bølger

Når forholdene er helt rigtige, oplever nogle få strande rundt om i verden noget, der beskrives som havets nordlys - en opblomstring af bioluminescerende plankton. Tindalls Bay og den nærliggende Matakatia Bay i New Zealand er to af disse steder, hvor det lave vand nogle gange er fyldt med krusninger af en slags bittesmå havdyr, der lyser lyseblåt. Surrealistisk, spektakulært og meget cool..

8. Canadas stribede grotter

Bonnechere-grotterne snor sig, drejer sig og går dybt ned i jorden og er blevet hugget ud af solid klippe af surt vand. Resultatet er en spektakulær serie af underjordiske huler og gange. De forskellige lag i klippen er synlige og giver grottevæggene smukke striber. Man kan også se fossiler af bevarede havdyr. For at få en helt unik oplevelse kan man spise under jorden på den hyggelige og stemningsfulde familiedrevne restaurant. Du kan nå grotterne i bil fra Ottowa, Montreal eller Toronto.

Udforsk mere af verdenStuder i udlandet
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op