GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

6 engelske byer som skal være på din bucket list

6 engelske byer som skal være på din bucket list

Mange tænker straks London, når nogle nævner England for en. Men England har meget mere at byde på end deres hovedstad London. Rundt om i landet kan du besøge engelske byer, der minder om London, bare mindre og med flere specielle gadehjørner. Du kan gå på opdagelse i landets fascinerende historie eller opleve den ægte engelske kultur på egen hånd. Vi har samlet 6 engelske byer, som vi synes du skal besøge eller rejse til og studere i.

1. Bristol

Bristol er udnævnt til at være den bedste engelske by at bo i, i England i 2017. Byen bliver beskrevet som livlig, glad og en kunstnerisk by. Udover at byen er det bedste sted at bo i England er det også blevet udnævnt som det bedste sted at studere. Bristol er ikke en speciel stor by, men den kan byde på det samme som en storby kan. Du kan kun blive inspireret ved at bo i den engelske havneby.

Hvis du er til festivaler, så er Bristol også lige dig! Du kan blandt andet opleve Bristol Food Connections, Bristol Pride, Bristol Sounds og Bristol Harbour Festival, International Balloon Festival og mange flere. Når du er blevet helt udmattet af at deltage i alle de forskellige festivaler kan du slappe af ved floden Avon. Når solen skinner og der er lunt, så kan du finde masser af turister og lokale slappe af ved floden. Ud af alle engelske byer, kan du opleve alt fra a-z i denne by.

2. Bath

I Bath kan du gå på opdagelse i deres gamle gader, som romerne gik rundt i for omkring 2.000 år siden. I Bath finder du et bassin med varme kilder, som romerne badede i tilbage i historien og nu er blevet til en lækker spa man kan benytte. Byen er let at overskue, og de historiske gader kan nemt blive udforsket. Når du bliver sulten, efter at have gået gaderne tyndt, kan du kan holde en pause ved en af mange hyggelige caféer.

Hvis du har brug for at komme væk fra Bath en enkelt dag, så kan du tage toget til Bristol. Turen er ikke engang lang, det er nemlig kun ét stop med toget.

3. Liverpool

I den britiske havneby, Liverpool, er de lokale kæmpe fans af sport. Om vinteren kan du med sikkerhed se størstedelen af byen vifte med deres halstørklæder, og se fyldte pubs imens Liverpool FC spiler mod deres modstandere på Anfield Road Stadium. Hvis du er rigtig heldig, kan du se en fodboldkamp på det historiske stadium og mærke den helt specielle stemning på egen hånd.

Hvis du vil se Liverpool i de smukkeste rammer, så anbefaler vi at du tager på en bådtur i havnen. Turen tager omkring en time, og du får et flot indtryk af byen, imens du får fortalt om byens fascinerende historie. Hvis du er musikfan, og tilhænger af The Beatles må du ikke misse at besøge The Beatles Story. Du finder museet på havnen, og du vil ikke blive skuffet. Hvis du vil vide mere om Englands musikhistorie skal du besøge British Music Experience, og udforske hele Storbritanniens musikhistorie.

4. York

Du finder den engelske by York i den nordlige del af England og den er kendt som vikingernes hovedstad. Romerne byggede byen år 71 og vikingerne overtog byen i 866. Byen rummer rigtig meget historie, og hvis du vil se alle seværdighederne, skal du sætte god tid af. Du kan blandt andet se domkirken York Minster, de små smalle gader The Shambles og Stonegate eller se St. Mary’s Abbey Ruiner.

Vi er kæmpe fan af den smalle gade The Shambles. Gaden er som taget ud af middelalderen, og du finder de mest finurlige butikker i gaden. Vi vil vove at sige The Shambles er den mest fotograferet gade, og det er ikke uden grund. Når du først har besøgt gaden, forstår du hvorfor.

5. Bournemouth

I Bournemouth kan du sole dig på en af Englands mest populære og attraktive sandstrande. Restauranter, caféer, barer og kiosker bidrager til den livlige energi på stranden, hvor både turister og de lokale kommer ned i tempo. Hvis du har brug for lidt adrenalin, skal du tage en tur i svævebanen lige ved molen. Svæveturen kører hen over havet og ender nede på stranden. Derudover kan du også udfordre dig selv på de sjove klatrevægge eller give dig i kast på forhindringsbanen.

En anden sjov aktivitet er Oceanarium. Her kan du komme ansigt til ansigt med farlige hajer, se kæmpe akvarier med farverige dyr eller fodr gigantiske skildpadder. Du kan sagtens afsætte 1-2 timer til denne aktivitet, da man bliver helt betaget, af alle de flotte fisk der findes.

6. Brighton

Ud af alle engelske byer, er Brighton den meste frie. Brighton er kendt som byen hvor ”alt er tilladt”. Byen er meget åben og har en liberal tilgang til livet.  Mange siger også at Brighton er ”London by the Sea”, til trods for at byen er meget mindre end London. Brighton er fyldt med en masse spændende mennesker fra hele verden, og den rummer også en masse forskellige og sjove aktiviteter.

Ligesom Bristol har denne by også mange festivaler at tilbyde – Brighton Festival, Brighton Fringe, Great Escape Festival og mange flere. Udover festivaler har byen også rigtig meget kunst at vise frem. Alle gadehjørnerne er præget af kunst og farver, hvor du kan få taget de perfekte Instagrambilleder. I Brighton vil du få nye indtryk hver dag, og du vil aldrig komme til at kede dig.

England har altså meget mere at byde på end London, og vi håber du er blevet inspireret til at udforske andre dele af England. Måske du skal afsted til en af de sjove festivaler i Brighton eller Bristol, se en fodboldkamp i Liverpool eller gå på opdagelse i den spændende historie i Bath? Vi håber du får nogle gode rejseminder i England.

Vil du gerne afsted til England? Se vores programmer til England.Læs mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op