GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

5 gode grunde til at tage på High School i Storbritannien

5 gode grunde til at tage på High School i Storbritannien

High School versus Efterskole – hvad skal du vælge?

Ja, okay – jeg er måske lidt farvet, fordi jeg altid har været nysgerrig på andre kulturer, og altid har set dét at blive flydende i et fremmed sprog som en af de vigtigste kompetencer for mine fremtidsdrømme. Ikke desto mindre, så er beslutningen om, hvad du skal efter 9. klasse en vigtig og stor én af slagsen, og det er godt at kende sine for og imod!

Her får du 5 gode grunde til, hvorfor du skal vælge et High School ophold i Storbritannien

Vent….  High School i Storbritannien?

Ja, du har læst rigtigt. Du forbinder måske mest High School med footballfyre, cheerleaders og High School Proms. Men Storbritannien er også en mulighed, som fortjener din opmærksomhed – særligt hvis du er til Harry Potter-lignende skoler, sort britisk humor og charmerende natur. Og der er mange flere gode grunde:

1. Et fantastisk folkefærd

Englænderne er et fantastisk folkefærd, og du vil hurtigt vil føle dig hjemme, hvad enten du er med til Afternoon Tea eller en tur på Rugby-banen. De har den mest fantastiske humor, de tager ikke sig selv så alvorligt, og deres familietraditioner minder dig lidt om derhjemme.

På High School i England har du mange muligheder for at rejse rundt med EF og dine venner og opleve alt fra sol og strand, pulserende byliv eller vanvittig smuk natur. Og menneskerne er lige så forskellige som landskabet, fra syd i Plymouth, nord i Newcastle, vest i Liverpool  og øst i London. Har du mod på endnu mere, kan du også udforske det smukke Skotland eller Wales, mulighederne er uendelige!

2. En global efterskole

Mange drømmer om at opleve sammenholdet på en efterskole efter 9. klasse. I Storbritannien bor I flere EF-elever sammen i byer, hvor der vrimler med internationale studerende, og sammen vil I opleve et helt unikt sammenhold. At stå på egne ben i et andet landet land gør blot båndet mellem jer endnu tættere: I tager ikke lige hjem på weekend eller får besøg af de gamle venner i tide og utide.

Samtidig får du den fantastiske bonus, at alt foregår på engelsk, og du hurtigt bliver flydende og fortrolig i sproget. Du vil ikke bare lære om dig selv og om den britiske kultur, du vil få indspark fra mange forskellige nationaliteter og sprog. Mere globalt bliver det ikke!

3. Et skræddersyet ophold

Selvom skolerne i Storbritannien er helt forskellige fra de danske (måske skal du gå i skoleuniform!), så vil du opleve omsorgsfulde lærere, der vil gøre deres bedste for, at du trives og får det bedste ud af din undervisning.

Samtidig har skolerne i Storbritannien den kæmpe fordel, at du har uendelige muligheder for at specialisere dig på skolen: hvad end du spiller på et musikinstrument, eller har jager en drøm om iværksætteri, så kan fagene tilpasses dine interesser.

Er du vild med drama? Film og TV-produktion eller vil du gerne være frisør? I Storbritannien kan du skræddersy dine fag til dine fremtidsdrømme – og med et internationalt perspektiv som du ikke finder tilsvarende i Danmark.

4. Familien er tæt på

Ja okay – du er på vej afsted fra din familie et helt år, og måske er det endda en bonus, at du vil komme langt hjemmefra. Hvis du tager på efterskole, kan det være fristende at tage hjem til din vens fødselsdag, eller at snappe løs med folkeskolekammeraterne dagen lang.

I Storbritannien vil du være i stort set samme tidszone og have mulighed for at holde kontakten på daglig basis, men du vil være tilpas langt væk til at din mor ikke ringer flere gange dagligt.

Den helt store bonus får du, når du er hjemme igen: efter et år hos en familie, du efterhånden betragter som din egen, kan det være svært at sige farvel og rejse hjem uden at vide, hvornår I ses igen. Det er efterhånden hurtigt og billigt at rejse mellem Storbritannien og Danmark, og det vil være oplagt at invitere dine internationale venner og familie på besøg i Danmark, selv for en weekend. Du vil have et globalt netværk lige ved hånden – og hvem kan prale af det allerede inden de er fyldt 18?

5. Visum og papirarbejde

Når du rejser til Storbritannien har du ikke brug for visum, så der er en del papirarbejde, som du ikke behøver at stresse over – særligt hvis du er lidt sent ude med at bestemme dig for, hvad du skal bruge tiden efter folkeskolen på.

Måske har du også bekymret dig om, at det er for dyrt at tage et år i udlandet? Tjek priserne ud her: Faktisk er de ofte på niveau med hvad et år på efterskole koster. Og så bliver du tilmed flydende i et andet sprog. What’s not to like?

Ring ind til vores dygtige vejledere i dag og hør om mulighederne for at komme til England, Skotland eller Wales. Der er ledige pladser lidt endnu!

Tag på High School i StorbritannienLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op