GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 destinationer du skal besøge, inden du bliver 30

10 destinationer du skal besøge, inden du bliver 30

Vi har udvalgt nogle destinationer du skal besøge. Det er let at smide alt, hvad du har i hænderne for at rejse ud og opleve verden, så længe du er ung, og hvis du er studerende, findes der ingen bedre måde, at bruge de (lange) ferier på. Alle kontinenter gemmer på utallige smukke, betagende og spændende steder, der bare vener på, at du lægger vejen forbi. Men med så mange valgmuligheder, kan det være svært at beslutte sig for, hvor turen skal gå hen. Vi vil gerne hjælpe dig med at finde ud af, hvor din næste tur skal gå hen, og derfor har vi lavet en liste med destinationer, vi synes du SKAL opleve inden du bliver 30 og… gammel. Tilføj dem bare til din bucket list. Nu.

1. LONDON, ENGLAND

London Eye, Big Ben, the Tower of London, Buckingham Palace, Oxford Street, Notting Hill, Brick Lane… London har alt, hvad hjertet begærer, og er en perfekt destination, hvis du har lyst til at slå dig løs i en by, der er intet mindre en fantastisk. Få set alle turistattraktionerne i et tempo, som kun en 20-årig kan holde til. Når det så er overstået, og du har fået taget nogle flotte billeder af Dronningens vagter, og har postet dem på Instagram, kan du forkæle dig selv med shopping i verdensklasse på Oxford Street (og i området omkring Regent Street), og noget lækkert mad og drikke på en af de fede barer i Østlondon (Brick Lane, Hoxton Square, Shoreditch osv.).

2. PARIS, FRANKRIG

Kærlighedens by er ikke kun for par, der har lyst til at slentre ned langs Seinen. Det er en by for alle. Du kan spise, hvad der svarer til din egen vægt i lækre oste, friskebagte baguettes og farverige macarons, alt imens du nyder den fantastiske arkitektur og kunst, der er karakteristisk for byen. Om du står på toppen af Eiffeltårnet, udforsker gallerierne på Louvre eller de smukke baggader i Marais, så har Paris altid noget friskt, spændende og ja, lækkert at byde på. Så forkæl dig, og spis til du segner i Paris; den dag din læge siger, du skal skære ned på ost og andre lækkerier, kommer lynhurtigt efter du har rundet de 30.

3. TOKYO, JAPAN

Hvorfor? Fordi der er intet sted  i verden, der ligeså fantastisk skørt som Tokyo. Japans hovedstad er det eneste sted i verden, der formår at samle  kirsebærtræer, Harajuku piger og robot-cafeer på samme gade, og gøre det på en overbevisende og charmerende måde. Tokyo er bestemt et sted du, og dine venner skal besøge, inden I får børn og skal til at være fornuftige.

4. NEW YORK, USA

New York er STEDET for shopaholics; tøm din bankkonto i Macy’s eller i designer butikkerne på 5th Avenue. Hvem går op i husleje og realkreditlån? Ikke dig, der er under 30 i hver fald! Se en forestilling på Broadway og oplev to af byens bedste udsiger: udsigten fra toppen af Empire State Building og synet af Times Square, der lyser op om aftenen. Og har vi nævnt, de mange barer og den lækre mad (som om du har brug for flere grunde til at tage afsted…)?

5. SAN DIEGO, USA

Men du har også brug for at slappe af og nyde dine tyverne, inden du bliver 30, og skal til at tage ansvar for alt muligt. Og vi synes ikke, der findes et sted, der bedre til at slappe af end San Diego – hjemstedet for en afslappet livsstil. Slap af på stranden eller i vandet: prøv surfing, paddle boarding eller nyd solen imens du læser en af dine yndlingsbøger eller lytter til din yndligs musik på Spotify. Når sulten rammer dig, kan du slå vejen forbi en af byens verdenskendte food trucks og spise dig (over)mæt i lækre, frisklavede tacos.

6. CAPE TOWN, SYDAFRIKA

Med Table Mountain, der så smukt rejser sig over den tavle V&A havnefront, til pingvinerne på Boulders Beach og de hvaler man kan spotte på det åbne hav uden for byen, sikrer Cape Town sig nemt en plads på listen ved bare at være fantastisk på alle måder. Byen ligger også kun en lille flytur væk fra én af Afrikas bedste safaridestinationer, så bliv et ekstra par dage, så du kan lede efter løver og elefanter i bushen. Safariferier skaber livslange minder, så jo før du tager afsted,  jo længere har du glæde af dem… Det er logik for burhøns!

7. VANCOUVER, CANADA

Vancouver har næsten for mange valgmuligheder, når det kommer til episke eventyr. Drøn ned af bjergsiderne på løjper i verdensklasse i Whistler, tag på en bådtur og se hvaler. Hop i dine vandrestøvler og gå en tur i de smukke bjerge eller rundt omkring i byen. Sæt tempoet lidt ned og brug noget kvalitets tid med moder natur. Du burde (og skulle) bruge et par måneder i Vancouver, og det er altså bare lidt lettere og noget sjovere, når du er ung, stærk og en lille smule ubekymret (du ved, bare lige nok til at turde bungy jumpe, og turde gøre alle de andre ting, du ved, du ikke kommer til at gøre, når først du er blevet 30.)

8. DUBLIN, IRLAND

Hop over til the Emrald Isle i din jagt på noget af det gode gamle ‘Craic’. Humor så tør som den velkendte Guinness, der stadig bliver brygget i byens originale destilleri. Her er barerne fyldt med Dublins ikoniske øl, munter musik, og garanteret nogle af de venligste mennesker du nogensinde kommer til at møde. Dublin er den perfekte destination til en sjov, bekymringsfri weekend med vennerne.

9. ROME, ITALIEN

Rom kombinerer det skønne italienske vejr med kulturelle og historiske oaser. Og selvfølgelig noget af det bedste mad i verden. Tag solbrillerne på, hop på en scooter og tag på en rejse tilbage i tiden. Ved at suse igennem byen, forbi Colosseum, Vatikanstaten og Panteon. Og kør så direkte hen til det nærmeste pizzaria. Brug din aften i Den Evige By ved at forkæle dig selv med pizza, pasta, tiramisú og gelato. Husk at det er bedst at opleve denne madfyldte by imens du stadig har et ungdommeligt stofskifte, der kan klare at spise pizza flere dage i streg.

10. RIO, BRASILEN

Med Copacabana, Sugarloaf Mountain og Kristus, der kigger ned på byen. Er Rio fyldt med ikoniske steder, der fortjener at blive set, men hvad er det, der gør Rio helt til en helt fantastisk destination? Det er stemningen i byen og menneskerne: musikken og dansen. Det her er stedet, hvor du godt kan glemme alt om at gå i seng i god tid og bare feste til solen står på. Rejs til Rio under karnevals sæsonen og oplev en af verdens bedste (og mest farverige) fester.

Udforsk verdenen med EF!Lær mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op