GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

9 grunde til hvorfor engelsk styrer

9 grunde til hvorfor engelsk styrer

Uanset hvor du tager hen i verden, vil du møde nogen der taler engelsk. Men hvordan er engelsk blevet til et globalt sprog, og hvorfor er det modersmål i lande helt fra UK til Fransk Polynesien? Læs med her:

1. Det mest anvendte sprog i verden

Der er omkring 400 millioner mennesker i verden, der har engelsk som modersmål. Herudover er der mellem 1-1.6 milliarder, der forstår og/eller taler engelsk. Når over en fjerdedel af verdens befolkning kan tale sproget, vil der altid være nogen af øve sig med.

2. Sproget i international business

Eftersom nogle af verdens største finansielle knudepunkter findes i UK og USA, har engelsk længe været et standardsprog i handel- og finansverdenen. Det kan dog også delvist forklares ved, at engelsk talende ikke var særlig villige til at lære andre sprog, og med tiden tilrettede alle andre sig til det engelske. Vi bliver jo nødt til at kunne forstå hinanden på en eller anden måde, ikke?

3. De fleste film er på engelsk

Hollywood er uden tvivl et af verdens mest magtfulde hovedsæder for underholdning, derfor er engelsk naturligvis hovedsproget i filmindustrien. Vi ved godt, at mange film bliver oversat til fremmedsprog, men originalversionen vil altid være den bedste.

4. Nemt at lære

Det afhænger selvfølgelig af, hvem du spørger, men generelt er engelsk et af de nemmere sprog at lære. Ordforrådet er simpelt, og da engelsk har rødder i mange sprog, er det nemt for andre at se sammenhænge fra deres eget modersmål. Apropos…

5. Relation til andre sprog

Det engelske sprog har en lang og fascinerende historie, som rækker tilbage over krige, invasioner og historiske begivenheder i hele verden. Mange kulturer har gennem tiden været med til at påvirke det moderne engelske sprog, inklusiv romerne, vikingerne og franskmændende. Derfor er det også blevet påvirket af latinske, germanske og romerske elementer.

6. Du kan udtrykke dig på 100 forskellige måder

En af de store fordele ved at kunne engelsk, er fleksibiliteten i sproget. Der findes mange forskellige måder at forklare den samme ting på, takket være det brede ordforråd. Sproget består af over 750.000 ord og der bliver tilføjet nye ord hvert år (se punkt 8).

7. Det lyder forskelligt rundt om i verden

I lande hvor engelsk tales som modersmål, er der opstået mange forskellige dialekter. Storbritannien, Australien og Amerika har alle forskellige måder at tale og stave på, hvilket har udviklet sig gennem kulturelle og historiske begivenheder.

8. Fleksibilitet er nøgleordet

Folk, der ikke har engelsk som modersmål, kommenterer ofte på hvor mange måder man kan udtrykke sig på engelsk. Det engelske sprog diskriminerer ikke – derfor kan du bruge det præcis, som du har lyst til. Lande som Singapore har taget dette koncept til sig, og opfundet en helt ny type af engelsk kaldet ”Singlish” – det består også af elementer fra andre sprog som kinesisk og malaysisk.

9. Sproget udvikler sig hele tiden

Selfie. Bae. Cray. Alle disse ord er nye I det engelske sprog, men er allerede blevet en værdifuld del af leksikonet. Engelsk fortsætter, mere end noget andet sprog, med at udvikle og tilføje nye ord der stammer fra andre sprog. Engelsk er helt klart et sprog, der ved hvor festen foregår.

EF har udviklet sin egen gratis online engelsk test kaldet EF SET (EF Standard English Test). Henover efteråret 2017 har vi besøgt skoler og gymnasier over hele landet med  EF SET, og i april afholdes EF English Championship. Her bliver de 5 bedste folkeskoleklasser og 5 bedste gymnasieklasser inviteret til en spændende dag, hvor vi sammen skal hylde det engelske sprog og verdens forskellige kulturer.

Vil du med til næste års EF English Championship og blive kåret som Danmarks bedste elev i engelsk?

Tilmeld dig og din klasse til EF SET testen på tlf: 3313 1600.

Lær engelsk med EFLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op