GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Derfor bør du planlægge en slow travel i år

Derfor bør du planlægge en slow travel i år

Vil du se verden og virkelig opleve nye destinationer? Glem ferier i en weekend og andre korte ferier. Den nye trend er langsomme rejse, altså kunsten at udforske verden i et mere roligt tempo.

At rejse "langsomt" kan være bedre for miljøet og for de lokalsamfund, du besøger, og det kan også være en meget mere berigende oplevelse for dig.

Okay, jeg er nysgerrig. Hvad er en slow travel?

En slow travel betyder ikke kun at rejse med tog eller bus (selvom det kan være en del af det). Det handler om at tage sig tid til virkelig at komme ind under huden på det sted, du besøger - en rejsestil, der har masser af fordele. I stedet for at skynde sig at sætte kryds ved områdets turist højdepunkter, forbinder langsomme rejsende nye kulturer ved at omfavne regionens historie, musik, mad og traditioner.

At rejse langsomt kan være at tilbringe et par uger et sted eller tage flere måneder at udforske nogle få områder. Nøglen er at finde ud af, hvad de lokale elsker at lave - fra deres yndlings skjulte caféer eller parker til de skæve museer og usædvanlige eventyr, som turisterne normalt går glip af. Uanset om du tager et madlavningskursus for at mestre kunsten i at lave frisk pasta i Italien, arbejder frivilligt på et humanitært projekt eller tage et sommerjob i en ny by, vil du have tid til at lære menneskerne omkring dig at kende og få en meget dybere, autentisk forbindelse med det sted, du besøger.

Vent, tæller studier i udlandet som en slow travel?

Det tæller selvfølgelig. Et flerugers studie i udlandet er en fantastisk mulighed for at rejse et nyt sted og værdsætte en anden kultur. Faktisk er mange af de ting, der gør langsom rejse til en mere berigende måde at se verden på, også en fantastisk måde at lære et sprog. Langsom rejse giver mulighed for meget mere kulturel udveksling end hurtige besøg, og det at være fordybet i det sprog, du lærer, har vist sig at hjælpe dig med at sikre stærke sprogfærdigheder. Regelmæssig interaktion med fællesskabet kan hjælpe dig med at forbedre din accent, øge dit ordforråd, din forståelse af dagligdagen og opbygge din selvtillid, når du taler.

Kan en slow travel også være bedre for miljøet?

Langsom rejse konceptet tilgodeser også bæredygtighed. Dette kan påvirke, hvordan du ankommer, hvor du opholder dig og de ting, du gør. Når du ankommer til din destination, skal du overveje lokale rejser og planlægge din rute. Tog -og busrejser tager længere tid end fly, men har et mindre miljøaftryk. Sørg også for at sidde ved et vindue: så vil du se langt mere af landets landskaber end sammenlignet med fly.

Langsomme rejsende vælger ofte at bo hos en værtsfamilie eller booke et lokalt ejet gæstehus i stedet for også at vælge en international hotelkæde. Ved at bruge dine penge på lokale virksomheder, så støtter du samfundet og hjælper økoturisme med at vokse bæredygtigt. Plus, på denne måde er der større sandsynlighed for, at du møder folk for at forbedre dine sprogfærdigheder, lære mere om kulturen og høre om regionens autentiske oplevelser. Lokale restauranter er generelt også den grønnere og mere kulturelle mulighed - madretter bruger ofte ingredienser, der dyrkes i nærheden og har mindre miljøpåvirkning.

Det lyder som om, at en langsom rejse også kan være godt for mig.

I vores travle moderne liv oplever flere og flere angst. Så når du rækker ud efter dit pas, udfordre dit indre dovendyr! Rejser kan være kaotiske. Slow travels stræber efter at efterlade dig forfrisket og inspireret.

Ved at være tilstede og nyde oplevelsen finder mange langsomme rejsende den afslappende tilgang super givende. Fokus på at skabe forbindelser med fællesskaber og kulturer bidrager til en mere meningsfuld, følelsesmæssig og berigende oplevelse. Det kan også give dig frihed til at prøve ting, der er uden for din komfortzone og skabe personlig vækst.

Hvorfor ikke bruge en hel eftermiddag på at tænke over, hvad malerierne i kunstgallerierne betyder? Eller gå langsomt gennem et marked, så du kan se på alt, der interesserer dig og føre samtaler med folk, du bor hos. De minder og venskaber, du får på denne måde, er mere tilbøjelige til at være langvarige og værdifulde.

Afslutningsvis giver den eventyrlige tilstand dig også mere tid til at forbinde dig med naturen, og at tilbringe tid udendørs er fantastisk for vores velvære. For eksempel, at læse en cityguide i parken en eftermiddag. Eller campe et par nætter med venner i en nationalpark; der vil du se det lokale plante -og dyreliv, få frisk luft, se solen gå ned over et nyt landskab, ooooog *ånde ud* slappe af.

Lær en ny by at kendeStudér i udlandet
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op