GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

6 tips til at få nye venner i udlandet

6 tips til at få nye venner i udlandet

Efter du har taget det spændende valg om, hvor turen skal gå hen, har organiseret fly og visum, sat det sidste kryds på din pakkeliste, og sagt farvel til din familie, går det op for dig, at du er på vej til et helt nyt land, hvor din hverdag vil ændre sig fuldstændig. Det inkluderer også venner. Ja, det er rigtigt, dine bekendtskaber vil vokse og blive meget mere internationale. Ligesom din skole- eller efterskole-tid, er et udlandsophold også en periode, hvor du vil møde nye mennesker – så her er et par tips til at få mest ud af det.

1. Introducer dig selv

Det første du skal gøre, når du skal møde nye mennesker, er at sige ”hej!”. Et smil – sådan et der går helt op i øjnene – er en nem måde at skabe tillid på, når du møder nye mennesker. Tænk over det: Hvornår har du nogensinde svaret negativt til et ægte smil? Bare gå i gang med at vise dit flotte smil og sig ”Hej, jeg hedder _______, hvad hedder du?” (eller en anden velkomstreplik – du lærer hurtigt, hvordan man gør i det land du studerer!). Selvfølgelig vil der afhængig af, hvor du befinder dig, være hilsener, der anvendes, når i bliver introduceret til hinanden. Du finder hurtigt ud af, om det er et kys på kinden (som i Latin Amerika), et kys på begge kinder (som du vil gøre i Spanien, Frankrig og Italien), en bølge eller et lille kram (som i de fleste engelsktalende lande), eller et lille buk (som de gør i Japan).

2. Deltag i kurser og aktiviteter

Har du også en liste med aktiviteter, du altid har villet prøve, men aldrig har haft tiden til? Godt nyt: Tiden er inde! Glem alt om hvad du tror, du synes er sjovt og ikke er sjovt, tag ja-hatten på og tag imod de muligheder du støder ind i. Fotografilektioner, ridning, salsa, hiking, kaffe- eller madlavningskurser – alt dét og meget mere er en fantastisk måde at møde nye studerende på med samme interesser som dig. Bonus: På madlavningskurset må du spise alt det du laver – lækkert!

3. Prøv en ny sportsgren

Holdsport er kendt for skabe nye venskaber. Følelsen af at høre til i en klub og vide, at dine holdkammerater stoler på dig til træning og i konkurrencer er motiverende, og oplevelsen af at arbejde sammen mod et fælles mål (pun intended) skaber hurtigt et stærkt fællesskab. De populære sportsgrene vil variere alt efter hvor du studerer. I Australien, New Zealand og Storbritannien bliver der spillet meget rugby og cricket, mens der bliver spillet fodbold i Europa og amerikansk fodbold, baseball og baskeball i USA. (Bonus: Hvis du ikke synes sporten er spændende, kan du altid blive cheerleader eller heppe på sportsholdet med andre studerende).

4. Udforsk nye hobbyer

Hobbyer er ikke kun en fed måde at få nye venner på – de er også gode, når du skal slappe af, når semesteret bliver hårdt. Tag dig tid til at dyrke yoga, surfe, lære at kode, bage, klatre, dyrke planter, teakwondo, kalligrafere, spille tennis, lære at fotografere, eller hvad du ellers kan forestille dig. Undersøg, hvilke aktiviteter din skole tilbyder, eller spørg de andre studerende, hvad de laver, når de har fri.

5. Bo med andre studerende

At dele et hus eller en lejlighed med andre studerende er den bedste måde at møde nye mennesker på: du bliver straks venner med dine roommates, og så møder du også deres venner. Det giver jer endeløse undskyldninger for at besøge hinandens huse og du øger din sociale omgangskreds endnu mere. Forestil dig alle de housewarmings, fødselsdage, ferier, middage, studiecaféer og kaffeaftaler i kan holde i jeres nabolag.

6. Hold kontakten ved lige

Et udlandsophold kan være en intens periode, hvor du udvikler dig og der sker mange forandringer, hvilket også skaber nogle relationer, der vil blive hos dig resten af dit liv. Kontakten med de mennesker må du ikke glemme at holde ved lige, når du kommer hjem. Det er kun blevet nemmere. I dag behøver du ikke vente uger og måneder på et brev – I kan emaile, skype, snappe eller lave en WhatsApp gruppe, og der findes mange flere platforme, hvor i kan holde kontakten efterfølgende. Tro mig: Om 10, 15, selv 20 år vil du være glad for at du gjorde det!

Studér i udlandet med osLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op