GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Sådan kan du booste din lykke

Sådan kan du booste din lykke

Lykke føles ikke bare godt, det gør også noget godt for os. At være glad kan sænke vores blodtryk og risiko for helbredsproblemer, hjælpe os med at blive mere produktive og aktive og forbedre vores søvn.

Men ifølge den seneste World Happiness Report er lykken blandt unge (15-25 år) i Nordamerika, Vesteuropa, Australien og New Zealand faldende - og det har den været i et årti. I mange regioner rundt om i verden er ældre voksne mindre lykkelige end unge mennesker.

Der er blevet forsket mere og mere i, hvordan vi kan føle os lykkeligere på lang sigt. Det er ikke overraskende, at sociale medier og endeløs scrolling ikke er hemmeligheden bag lykke. Prøv i stedet at gøre nogle af disse ting for at øge din generelle lykke og støtte dit velbefindende.

Spis en varieret kost

Vi er måske ikke klar over det, men vi træffer mere end 200 madbeslutninger om dagen, og de er ikke altid de bedste for vores lykke. Det er nemt at bruge fødevarer, især dem med højt sukkerindhold som chokolade eller kulhydrater, til at føle sig godt tilpas.

Men disse kortsigtede løsninger hjælper ikke. De endorfiner (lykkehormoner), der frigives i hjernen, er midlertidige og efterfølges ofte af en nedgang i energi og humør. Pas i stedet på dit sind og din krop ved at vælge en varieret kost. Forskere peger på, at det at spise frugt og grønt kan have øjeblikkelige gavnlige psykologiske virkninger, og en undersøgelse viste, at det at spise grøntsager har den stærkeste forbindelse til lykke over flere dage.

Omkring 95 % af vores serotonin (et vigtigt hormon for godt humør) produceres af vores tarme, ikke vores hjerne, så prøv probiotika som kombucha og levende yoghurt for at støtte tarmsundheden. Prioritér masser af forskellig frugt, grønt og fuldkorn, som frigiver sukker langsomt, og understøt dit B-vitaminniveau med grønne grøntsager.

Bevæg din krop

Fysisk aktivitet og lykke hænger sammen. Til dels fordi jo mere vi bevæger os, jo flere lykkehormoner frigiver vi. En amerikansk undersøgelse viste, at folk, der dyrker motion, har 1,5 færre dage med dårligt mentalt helbred hver måned. Og du behøver ikke at løbe et maraton for at mærke fordelene ved motion - hvis du tilføjer bare 30 minutters moderat aktivitet (gang, løb, yoga eller træning i fitnesscenter) til din rutine 3 gange om ugen, kan det reducere stress eller angst.

Det kan føles svært at begynde at træne, men eksperter har opdaget noget interessant. At føle sig glad hjælper os med at få en sundere adfærd - når vi er glade, er vi mere tilbøjelige til at fortsætte med at træne og spise bedre, hvilket fortsat understøtter vores velbefindende. Så videnskaben siger, at det sværeste er at komme i gang. Hvis man holder fast i det og bevæger sig regelmæssigt, kan man kickstarte en cyklus, der øger lykken og forbedrer vores generelle tilfredshed med livet.

Boost din hjerne (ved at lære et sprog!)

Vores hjerner er utrolige redskaber, og det er vigtigt at holde dem i gang. At dyrke vores interesser, lære og bruge nye færdigheder kan forbedre vores humør, styrke os og øge vores selvtillid.

Det er her, at det at studere et sprog kommer ind i billedet. Det kan udvide din horisont, gøre dig til en bedre kommunikator og åbne døre til kulturel udveksling - især hvis du studerer i udlandet! Costa Rica betragtes i vid udstrækning som »lykkelig« takket være sin fantastiske natur, fokus på bæredygtighed og høje livskvalitet - hvorfor ikke studere der?

Sprogindlæring kan også skabe cyklisk lykke; forskning viser, at jo mere vi nyder at lære, jo dybere engagerer vi os som lærende, og jo bedre præsterer vi, hvilket fører til endnu mere glæde og lykke.

Søg forbindelser

Mennesker trives med kontakt, og selv om vi alle har forskellige sociale behov (introverte: vi ser jer), kan det gå ud over vores lykke, hvis vi mister forbindelsen. Der er ikke noget »ideelt« antal venner, men nogle undersøgelser tyder på, at vi har gavn af mellem 3-6 rigtig gode venner. Meningsfulde sociale forbindelser kan forbedre vores selvværd og empati, reducere angst og endda styrke vores immunforsvar, så det handler om kvalitet, ikke kvantitet.

Vores bredere fællesskaber kan også give os en følelse af at høre til. Fra en lille gruppe venner, som du ser regelmæssigt, til at træne med et sportshold eller tilbringe kvalitetstid med din familie - tag dig tid til virkelig at komme i kontakt med dine medmennesker.

Tag dig tid til at være lykkelig

Lykke er vigtig for et afrundet og sundt liv, men det er ikke noget, der bare sker for os. Vi er selv i stand til at understøtte vores lykke, så det er også vigtigt, at vi tager os tid til at fokusere på at blive lykkelige. Uanset om du vælger at bevæge dig mere, spise bedre, lære et sprog eller grine med dine venner, kan disse videnskabeligt underbyggede lykkevaner have stor indflydelse på, hvordan du har det på lang sigt.

Start din sprogrejseStudieophold i udlandet
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op