GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 måder at udvide din horisont på imens du er hjemme

10 måder at udvide din horisont på imens du er hjemme

At skulle være hjemme i længere tid kan være frustrerende. Hvad skal man lave i denne tid? Udvid din horisont!

Det er let at blive irritabel, kede sig eller blive rastløs, især hvis du ikke er vant til at være hjemme i så lang tid ad gangen. I tider som disse er det vigtigt at være produktiv; At få tingene gjort, afkrydsning af en opgaveliste og at få nye interesser, prøve nye aktiviteter af og udvide din viden vil helt sikkert hjælpe med at lindre din rastløshed. Derfor skal du udvide din horisont i disse dage.

1. Få en ny rutine

Først skal du først sikre dig, at du har det rigtige mindset. Hvis din sædvanlige rutine er blevet sat på pause, er det let at føle sig irriteret. Find en ny rutine og hold fast i den. Prøv at stå op på samme tid hver morgen, være aktiv om morgenen og spis frokost udenfor, hvis du kan. Daglige rutiner kan virkelig hjælpe os med at holde fokus.

2. Lær noget nyt

Du har pludselig al denne fritid i hænderne så hvilken bedre måde at bruge den på noget, du altid har ønsket at gøre, men aldrig har haft tiden til. Tilmeld dig et nyt onlinekursus, tilmeld dig en yogakanal eller begynd at lære et nyt sprog. Hvis du sidder derhjemme med andre, kan I øve sammen. Udvid din horisont via disse nye tiltag.

3. Se film eller serier på et nyt sprog

Dette er især nyttigt, hvis du i øjeblikket er i gang med at lære et nyt sprog og ønsker at udvide dit ordforråd. Der er masser af fremmedsprogede film tilgængelige på Netflix, hvoraf mange er optaget på i flotte omgivelser. Hvis du er i gang med at lære spansk, er “roma” et must-see!

4. Tag kontakt

Uanset om det drejer sig om WhatsApp, Skype eller et godt gammeldags telefonopkald, har det aldrig været lettere at få forbindelse til dine venner og familie over hele verden. Tag kontakt til gamle venner og hør, hvordan de har det. Det kan også være et godt tidspunkt at oprette eller opdatere din LinkedIn-profil og få netværket med skolekammerater eller gamle kolleger. Uanset hvad, så sørg for at holde dig opdateret og udvid din horisont.

5. Udforsk en ny del af verden i dine sutsko

At læse om destinationer er herligt, da du kan drømme dig hen til et andet sted, så længe du ønsker. Du skal bare finde en inspirerende rejsebog eller roman der foregår i et land, du aldrig har været i, og gå i fordybelse med det.

6. Gå amok i køkkenet

En af de bedste ting ved at være derhjemme? Ubegrænset adgang til køkkenet! Udvid din horisont i køkkenet. Hvis du kan komme til et supermarked så prøv det her af: Find et bestemt køkken, undersøg lidt online eller kig i en kogebog og prøv nogle nye eksotiske opskrifter af. Du lærer sandsynligvis også noget nyt!

7. Få grønne fingre

Hvis du har adgang til et udendørsområde, kan du gå i din have og lavet noget havearbejde. Hvis du ikke har en have, så prøv på at plant et avokadotræ. Intet er mere tilfredsstillende end at plante et frø og se det vokse! Men inden du ved af det er det blevet vanedannende.

8. Planlæg dit næste eventyr

Du kan muligvis ikke rejse lige nu, men du kan sagtens planlægge en rejse. Gå på internettet og undersøg et land eller en by, og noter eventuelle interessante ting man kan lave og se. Hvis der tales et andet sprog der hvor du gerne vil hen, kan du på forhånd lære et par ord. Når tiden er inde, er alt hvad du skal gøre at booke din rejse.

9. Gå offline

Onlineverdenen kan til tider være overvældende, så overvej at reducere skærmtiden eller at slukke helt for et stykke tid. At tage en pause fra digitale nyheder og sociale medier kan gøre vidundere for vores mentale helbred. Hvis du kan, skal du lade din telefon ligge derhjemme, gå ud og få noget frisk luft. Du vil føle dig afslappet, lettet og frisk på ingen tid, hvilket fører mig til mit sidste punkt.

10. Slap af

Selvom det er godt at holde sig optaget, når du sidder derhjemme, hvor ofte får du så en chance for at slappe helt af? Når du kommer ned i tempo og tager et skridt tilbage fra dit sædvanlige travle liv, kan du opdage et kreativt talent eller en interesse, som du aldrig vidste, at du havde.

Vil du gerne planlægge dit næste eventyr? Læs om vores destinationer.Læs her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op