GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

5 drømmedestinationer rundt omkring i verden. Hvilken en er din?

5 drømmedestinationer rundt omkring i verden. Hvilken en er din?

Forstil dig at pakke kufferterne og rive passet ned af hylden imens du haster ud af døren i håb om at nå toget mod lufthavnen, for lige netop at nå til gaten inden boarding. Du har glemt opladeren til din telefon og havde ikke tid til morgenkaffen, men det er lige meget. Du har ventet på denne mulighed i månedsvis, drømt om det siden du var barn og nu er det endelig tid: Du skal ud på dit livs drømmerejse!

Jeg tror alle vi har drømt om at være i lige netop det øjeblik, hvor en fantastisk, once-in-a-lifetime oplevelse skal til at begynde, og jeg er også sikker på, at vi alle dagdrømmer om hvor vi gerne vil rejse hen. Jeg har spurgt nogle af mine fantastiske kollegaer om hvilke 3 destinationer de ville sætte ind på deres drømmerejse og hvorfor.

1. Isabelle: Helsinki-Tokyo-Honolulu

Helsinki: Den finske hovedstad har alt hvad jeg behøver for at være lykkelig: en cool designkultur, en livlig kaffescene og utrolig arkitektur, som jeg vil elske at gå og kigge på imens koffeinrusen fordamper og jeg drømmer om alle de trendy kunststykker og møbler, som jeg gerne vil købe.

Tokyo: Jeg er fascineret af de historier og kontraster, som findes i den japanske kultur, for slet ikke at tale om maden eller det faktum, at der er katte-caféer. Jeg tror, at det travle og farverige Tokyo vil være perfekt som min næste destination.

Honolulu: Jeg vil gerne lære at surfe og jeg tror, at det at indtage store mængder saltvand imens jeg desperat prøver at rejse mig op på et surfbræt, vil være så meget sjovere på Hawaii. Jeg har mange gange forestillet mig selv slappe af i en hængekøje til baggrundstonerne fra en ukulele, imens jeg spiser ananas og snakker om at fange de fantastiske bølger.

2. Lena – Cape Town-Seoul-San Francisco

Cape Town: Jeg har altid drømt om besøge denne destination. Jeg har hørt, at det har en undervurderet, men stadig meget hip kultur, som alle bare må opleve på et eller andet tidspunkt. Udover det elsker jeg elefanter og jeg ville elske at se en elefant i dens naturlige habitat.

Seoul: Jeg har hørt at denne by har sjæl. Jeg ville rejse dertil for maden alene. Prøv at slå Samgyupsal, dakgalbi og gogigui op, og så vil du forstå hvad jeg taler om.

San Francisco: Denne by er en af de amerikanske byer, som man bare må se, men som jeg endnu ikke har set. Kombinationen af tempereret temperaturer ved kysten og masser af lækre bagerier, gør det oplagt at hygge med en sweater og godt bagværk i en af parkerne. Udover det har byen også nogle af landets skønneste muligheder for at dyrke friluftsliv næsten lige udenfor hoveddøren.

3. Tom – Barcelona-Bangkok-Sydney

Barcelona: Ingen ferie er komplet uden et besøg i Spaniens kulturelle hovedstad. Hvor ellers kan jeg køre fra stranden, til butikker, til vinbaren uden at kede mig eller at blive sulten imens?  Denne alsidige atmosfære er helt sikkert lige mig.

Bangkok: Thailands hovedstad er for vild, og jeg kan ikke få nok af den. Først vil jeg fylde mig med lækker street food til ingen penge, før jeg begiver mig afsted til storcentrene for at opleve en forbrugerkultur med et yderst tosset og unikt Asiatisk twist.

Sydney: Intet slår en by, som har alt fra surfing til skyskrabere. Den afslappede stemning beroliger sjælen efter en (meget) lang flyvetur, og eftersom Australien plejede at være en del af Storbritannien, føles kulturen her ikke så langt væk hjemmefra.

4. Yagmur: Paris-Cape Town-New York

Paris: Jeg kan ikke forestille mig en bedre start på min verdensomrejse end et besøg til lysets- og kærlighedens by. Paris har så meget historie og en spektakulær kunst- og kulturscene. Jeg ville tage hen og se Mona Lisa på Louvre, shoppe på Champs Élysées og slutte dagen af med en picnic med vin og ost foran Eiffeltårnet.

Cape Town: Denne by har det hele: Solrige strande, fantastisk landskab og venlige mennesker. Jeg ville starte mit besøg med solbadning på en af de mange skjulte strande, før jeg ville tage op til Table Mountain. Cape Town har den mest betagende udsigt, og jeg kan ikke forestille mig et bedre sted for paragliding. Hvis du er dyreelsker ligesom mig, forlader du ikke Cape Town før du har været på safari eller besøgt den afrikanske pingvinkoloni på Boulders Beach.

New York: Jeg kan ikke forestille mig et bedre sted af afslutte min rejse end at tilbringe en uge i verdens hovedstad. Der er så mange ikoniske kvarterer og seværdigheder i byen, og jeg kunne bruge dagevis på bare at slentre omkring og suge det hele til mig. Auraen i New York City får dig til at føle at mulighederne er uendelige! Og lad os ej forglemme, at New York rummer nogle af de bedste restauranter og barer i verden.

Kaisa: Sydney-Honolulu-New Orleans

Sydney: Jeg ville elske at tilbringe en afslappende uge i Sydneys hipstermiljø som start på min rejse rundt i verden: hænge ud på caféer, tage til en koncert i det verdensberømte Sydney Operahus samt solbadning og at bade i havet ved Bondi Beach naturligvis. En tur til Brisbane og nærliggende Fraser Island ville afrunde min tur Down Under på bedste vis.

Honolulu: Hvorfor stoppe på én smuk stranddestination, når du kan finde flere? Jeg ville tilbringe min anden uge med at nyde den tilbagelænede stemning på himmelske Hawaii, og efter et par dage i Honolulu, ville jeg på tredjedagen hoppe på et fly og tage en uge til Maui for ren afslapning på stranden.

New Orleans: Jeg ville elske at besøge L.A. eller at udforske San Francisco, men på min vej tilbage til Europa, tror jeg hellere, at jeg ville jeg tilbringe en uge eller to i afslappede New Orleans. Jeg ville bruge tiden på at udforske byens fantastiske blanding af kultur og skønne musikscene, og på at proppe mig med noget af det bedste mad, som USA har at tilbyde.

Gør dine drømme til en realitetLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op