GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

7 skøre madtraditioner i verden

7 skøre madtraditioner i verden

Er du klar på at prøve noget andet end klassiske frikadeller og flæskesteg? Skal du ud at rejse, og mangler du lidt inspiration til at spise mere lokalt, så læs med her. Her er listet syv mærkelige, men også klassiske madtraditioner, som du måske skal prøve.

Kina

Kommer du til Kina og vil du spise fint og traditionelt en aften, så skal du prøve en fugleredesuppe. Det er en tyk suppe, som har stået og simret i mange timer, og så har den en gelatineagtig konsistens på grund af fuglesavl, der stadig hænger fast. Det er en af de dyreste spise i Kina, og hvis du vil udfordres på madfronten, så er det dét du skal prøve. Velbekomme – ish.

Frankrig

I Danmark er frøer fredede, i Frankrig er de en delikatesse, altså frølårene. De kan sammenlignes lidt med kylling, og franskmændene er vilde med dem. Men bare rolig, hvis det ikke er noget for dig, spiser de også masser af crossainter i alverdens variationer. Dog ikke med frølår.

Chicago

Kommer du til Chicago skal du prøve en hot dog, og ikke en hvilken som helst hot dog, men en ’Chicago Style Hot Dog’. Det er en klassiker, og Chicago er kendt for den. Den består af en kogt pølse af oksekød i et blødt stykke brød med birkes, og så bliver den toppet med gul sennep, rå løg, peberfrugt, syltede agurker, tomater og sellerisalt.

England

Jeg er sikker på du har prøvet det før, men det er altså en klassiker i England. Og ja, jeg snakker om Fish & Chips. Om du bryder dig om vores svømmende venner eller ej, så formår englænderne at tilberede det, så din mund ikke kan andet et at løbe i vand. Så er det op til dig, hvad du vil skylle den ned med (Carlsberg er temmelig populært i England, så du behøver ikke frygte hjemve).

Tyskland

Synes du også currywurst rimer på Tyskland? Det synes jeg, og hvis du kommer til Tyskland, er det sværere at finde et menukort uden pølser på end et menukort med. Og som det ligger i ordet, skal du være vild med karry, hvis du bestiller en currywurst. Og pølse, naturligvis…

Australien

Har du nogensinde set en levende kænguru? Hvis du ikke har været så heldig kan du i Australien finde dem på din tallerken – forklædt som kængurubøffer. Jeg ved godt, at kænguruen er nationaldyret, og temmelig nuttet at kigge på. Men jeg kan berolige dig med, at antallet af kænguruer er steget markant, og der er derfor for mange kænguruer og de opfordrer os rent faktisk til at spise flere kænguruer.

Skotland

Hvis du har brug for at få ladt energidepoterne op, hvorfor så ikke prøve en friturestegt marsbar? Desserten blev opfundet i Skotland, og siden har flere eksperimenteret med den absurde og meget fjollede dessert. Prøv det – din søde tand vil takke dig.

Udforsk madtraditioner på 50 destinationerLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op