GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 ting, som kun os, der har boet i England forstår

10 ting, som kun os, der har boet i England forstår

England har deres egen stille og rolige regnvejrsrytme. Dem af os, der har boet i verdens bedste land ved (okay, måske er jeg ikke helt objektiv), at der er unikke ting ved den britiske livsstil, som kun vi kender til. Derfor: Hæld en kop engelsk te op og fortab dig i gamle minder med min liste over 10 ting, som kun os, der har boet i England, forstår.

1. Regn er faktisk ret hyggeligt

Da du ankom, hadede du sikkert al slags regnvejr, men nu vil du faktisk (i alt hemmelighed) give din højre arm for at sidde med dine venner på en hyggelig London-café, mens I sammen ser verden uden for rulle forbi, mens regn falder ned mod jorden på den anden side af ruden. England får sin helt egen charme, når regnen først begynder at dryppe ned fra himlen.

2. Fire årstider i én dag er da helt normalt

Du blev helt sikkert fuldstændig vant til at forlade dit hjem i perfekt solskin, at vente på din bus med en efterårskuling i ryggen, at opleve et kraftigt vinterregnskyl, før du nyder en forårsagtig eftermiddag. Det her er absolut hverdagen i et land med det mest ubeslutsomme vejr i verden.

3. Det er en helt ny verden, når solen kommer frem

England har bestemt ikke mange af de rigtig varme dage, men når de har dem, får vi britere virkelig mest muligt ud af dem. Vi hopper i shortsene, glemmer ofte solcremen og børster grillen af til en lækker BBQ. Det er umuligt ikke at blive draget med på den britiske kærlighed for en dejlig sommerdag. Det er kun os der har boet i England, der vil kende til den her følelse.

4. Du kan faktisk godt have ret stærke holdninger omkring te

Du er ikke længere tilfreds med en dårligt brygget kop te. Du har lært fra de bedste, at tebrygning er en kunst i England, og at vi tager det meget, MEGET seriøst. Meninger om, hvordan man laver den perfekte kop varierer fra person til person, og du ved nu også, at hvis du tvivler på en brites tebrygningsevner, vil han eller hun nok blive godt og grundigt stødt.

5. Der er flere engelske retter end fish & chips

England har måske ikke det bedste ry, når det kommer til mad, men du ved helt sikkert, at det er fuldstændig ubegrundet. Du har ved jo, at der altid er street food og små pop-up-caféer rundt om hjørnet med et cuisine efter enhver smag. Dog vil de fleste alligevel ikke sige nej til en tur ned på den lokale gastropub til en omgang Bangers and Mash eller en god Steak and ale pie.

6. Ikke alle britere lyder ens

Englands mange accenter, slangord og brug af idiomer kan være lidt forvirrende til at starte med, men alle, der har boet i landet, tager derfra med en forståelse af de forskellige regionale dialekter som cockneyaccentens rytmiske slang eller den langsomme vestlige slæbende tale. Når du rejser til England tager du derfor også hjem med en mere autentisk britisk accent og ordforråd, som en skolebog aldrig ville kunne lære dig.

7. Og de mener ikke lige præcis det, de siger

Hvad en brite siger, og hvad en brite mener, er to meget forskellige ting. Det har helt sikkert også taget dig lidt tid at finde ud af, men nu forstår du godt meningen, når en brite siger: ”I’m not too bad”, ”I might join you later” eller ”I don’t mind”.

8. Britisk humor er noget, man får smag for efterhånden

Britisk humor kan godt være en ret svær kulturel udfordring at komme igennem. Næsten helt skjult sarkasme, kraftig selvironi og kommentarer, der lyder ondskabsfulde, er alt sammen rigtig normalt i britiske samtaler. Men når først du har lært at kode det, kan du vinde mange af de lokales interesse. Og så åbner det jo også din verden for en fantastisk verden inden for britiske film og TV-shows.

9. Og briterne er vilde med sport. Seriøst.

Der er intet som sport, der får briterne i tale. Det deler os op. Det bringer os sammen. Og det er en af de få ting, du faktisk vil høre briterne tale passioneret omkring. Sport er uundgåeligt i England! I aviser, på TV- og radiostationer, på gaden, på caféer og på pubber er der fyldt med samtaler fra alt fra fodbold til rugby, tennis eller cricket.

10. Landskabet er fantastisk

Hvor end du befinder dig i England, vil du altid tæt på spektakulære landskaber. Du har sikkert udforsket vilde nationalparker, vandret på den ujævne kystlinje i Bournemouth eller chillet i de grønne områder, der findes i alle de engelske byer. Alt dette gør du selvfølgelig, mens du har de fine wellies (gummistøvler) på, så du er forberedt, når regnen pludselig kommer (og nej, hvis du aldrig har haft et par wellies, har du helt sikkert heller ikke boet i England).

Fotos fra Live4Soccer(L4S), Flickr / Creative Commons

Oplev England med EFLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op