GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

De 5 bedste måder at lære spansk på

De 5 bedste måder at lære spansk på

Der er flere fordele ved at lære spansk. Spansk er modersmålet for mere end 405 millioner mennesker, og der er endnu flere der snakker det som andet- eller fremmedsprog, så du vil altid have nogen at snakke med. Og som en bonus, så er spansk et romansk sprog, som er forholdsvis letgenkendeligt – især for dem, der allerede kan snakke lidt fransk, italiensk eller portugisisk. Men hvordan kan så begynde at leve la vida en español? Her er fem tricks til at lære spansk.

1. Studér eller flyt til et spansktalende land

Det at bruge meget tid i et land, hvor det sprog, du ønsker at lære, er modersmålet, er uden tvivl den bedste på at lære sproget på. Hvorfor? Fordi ved at bo, studere eller at arbejde i udlandet placerer du dig selv i et indlæringsmiljø, der giver dig mulighed for fordybelse. At tage et spansk sprogkursus er en god måde at kickstarte dine sprogkundskaber på og møde andre med lignende interesser. En anden mulighed er at finde et arbejde i et spansktalende land. Efter kort tid vil du opleve, at dit ordforråd vokser ligeså meget som din vennekreds. Fordi spansk bliver talt i Spanien, Central- og Sydamerika, så er der mange steder, du vil kunne kalde  casa. Flyv til livlige Barcelona, pulserende Madrid, fantastiske Playa Tamarindo, varme Malaga, finurlige Santiago de Chile eller fornemme Buenos Aires.

2. Se film og telenovelas

Lav en skål popcorn, find en notesbog frem og noter alle de nye ord ned. At se film og serier på et fremmedsprog er en anden god måde at lære et nyt sprog på. Den spansktalende film- og fjernsynsindustri er kæmpestor med lande som Spanien, Argentina, Mexico og Chile, der viser vejen.  Det er en god idé, at holde øje med film lavet af kendte direktører som Pedro Almodóvar, Alejandro Iñárritu, Alejandro Amenábar and Pablo Larraín. Hvis spillefilm ikke lige er din kop te, så bare rolig, der er også en masse TV-serier og sæbeoperaer (telenovelas) at vælge imellem. Mexico er førende, når det kommer til telenovelas, og deres evigt overdrevne, snørklede historier sikrer undholdning i verdensklasse. Et bonus tip: sæt spanske undertekster på, så du ikke går glip af nogle guldkornene. Hvis du ikke kan sætte undertekster på, så se den samme film igen efter et par dage. At se de samme scener, den samme storyline og høre skuespillernes stemmer gentagene gange vil hjælpe dig med at forstå mere.

3. Lyt til musik

Ligesom at se film og TV-serier, så er det at lytte til musik en afslappende måde at invitere spansk ind i dit liv på. Fordi der er så mange, der har spansk som modersmål. Så er udvalget af spansk musik kæmpestort. Find artister på Spotify eller Youtube og lyt til deres musik. Imens du laver huslige pligter, kører bil, imens du er i fitness eller når du pendler til skole. Du kan øge din læringskurve ved at downloade sangtekster og lytte til sangen. Imens du læser og overstreger nye ord og udtryk i teksterne. (Slå ordene op senere og lyt til sangen igen. Du vil blive forbløffet over, hvor meget mere du kan forstå).

4. Engager dig i spanske fællesskaber

Du kan lære meget på egen hånd, men på nogle punkter er det langt mere effektivt at være en social lille sommerfugl. Fordi folk altid har flyttet sig på tværs af landegrænser, findes der mange farverige fællesskaber og lokalsamfund af immigranter og udvekslingsstuderende i mange af verdens storbyer. Find fællesskaberne ved at søge på nettet efter kulturelle events så som mad- og filmfestivaller.  Hvis der ikke findes sådan et fællesskab i din by, så spørg dit netværk. Måske er der en, er har en spansktalende ven, som han eller hun gerne vil introducere dig til!

5. Vær vært for en spansktalende studerende

Nu når vi snakker om spansktalende immigranter og udvekslingsstuderende. Så har du rent faktisk en helt fantastisk mulighed for at hjælpe både dem og dig selv. Hvordan? Tænk lige over det: når de lander i Danmark, er de ligeså forvirrede og nye, som du selv ville være det. Ved at tilbyde din tid og vise dem rundt, eller åbne dit hjem op for dem, ved at registrere dig som vært hos dit lokale universitet eller sprogskole, så hjælper du dem med at orientere sig og introducere dem til din by, samtidig med at du får øvet dit spansk.

Lær spansk i Spanien med EFLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op