GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Otte grunde til, at du aldrig vil fortryde at rejse ud

Otte grunde til, at du aldrig vil fortryde at rejse ud

Lige meget hvor meget folk længes efter at rejse ud og “opleve verden”, har mange det med at lave alle mulige undskyldninger for ikke at gøre det. Det kan være bekymringer omkring for få penge, ensomhed, manglende sprogkundskaber eller simpelthen bare usikkerhed om, hvor man skal tage hen, der kan trylle potentielle udvekslingsstuderende eller globetrottere om til ulykkelige “hjemmeboere”.

Den gode nyhed er: Selv hvis tanken om at rejse skræmmer dig, kan dét at springe ud i det blive det bedste, du nogensinde har gjort for dig selv. For at hjælpe dig med at få booket billetten har du her vores otte favoritgrunde – blandt hundredvis af andre grunde – til, at du aldrig vil fortryde at springe ud i det:

1. Du vil udvide din kulturelle og følelsesmæssige horisont

En af de bedste ting ved at rejse er at være en del af en verden, der er anderledes fra den hverdag, du ellers er vant til; ny slags mad, andre sociale normer, skiftende rytmer, forskellige religioner og mange andre ting. Lige til at starte med kan det godt være, at alle de anderledes indtryk virker lidt underlige og overvældende, men forsøg alligevel at tage dem til dig. Du vil helt sikkert blive overrasket over, hvor meget større din egen verden bliver efter at have set en anden.

2. Du vil lære sandheden i sætningen: “We’re all in this together”

Når du er derhjemme kan dine personlige problemer godt virke ret uuoverskuelige. Heldigvis er rejser en rigtig god måde at få et nyt perspektiv på dit liv og hjælpe dig med at forstå, at mange mennesker verden over oplever præcis de samme daglige udfordringer – positive som negative. At opleve dét er alt andet end kedeligt. Det er faktisk helt vildt forfriskende!

3. Du vil få et meget bedre CV

Brug dine rejseerfaringer til at tilføje lidt ekstra til dit CV. At have opholdt sig i udlandet – lige meget om det er på en lang rejse eller ved rent faktisk at bo i udlandet – er en stor bonus for mange hårdtarbejdende rejselystne: at lære et fremmedsprog, være frivillig i en god sags tjeneste og arbejde deltid. Mulighederne er ikke kun en fantastisk oplevelse for dig, men vil også booste din jobparathed senere.

4. Du vil kunne øve dig på et fremmedsprog

Tænker du, at det kunne være fedt at få viderebygget dit folkeskole-fransk eller har du en hemmelig drøm om, at det kunne være lækkert at lære engelsk? Få vendt denne energi til en rejse til udlandet for at udvikle dit fremmedsprog. Al forbedring er fantastisk, og hvis du bliver længe nok, vil du ende med at kunne blive flydende i dit fremmedsprog.

5. Du vil lære at kommunikere på tværs af kulturer

Lige meget om du køber frisk frugt på et marked, diskuterer en taxarute eller bare har en lille snak over en kop kaffe, kan kommunikation på tværs af kulturer være rigtig svær. Men det er også super givende. Med lidt øvelse vil du hurtigt lære at kommunikere komplekse idéer på en mere simpel måde og vide, hvordan du skal forstå andres hentydninger, når de prøver at få dig til at forstå.

6. Du vil komme ud af din comfort zone

Hvis der er én måde, du ikke udvikler dig på, så er det ved aldrig at udfordre dig selv og kaste dig ud i noget nyt. Men hvad sjov er det ved det? Ja, okay, du har det måske meget godt og rart, men snart vil al den tryghed drive dig til vanvid. Hemmeligheden, spørger du? Det er at opleve udfordringer og lære at komme igennem dem. Der er ikke nogen regler for ”en god udfordring”. Det kunne være alt fra at tale med fremmede mennesker til at rejse alene eller at vælge at besøge og måske endda bo i et land, du ellers slet ikke ved noget om. Så snart du har gjort det, vil den næste udfordring også blive meget lettere.

7. Du vil se, at selv “dårlige” oplevelser lærer dig noget

At vove dig ud af din comfort zone er ikke altid problemfrit. Nogle gange kan du godt føle dig lidt ensom og forvirret. Eller stå over for et mere konkret problem som at miste dit pas eller løbe tør for penge. Selvfølgelig er det ikke på din top 10-liste over fede ting ved dit ophold. Men husk på: Når først stingene heler, har du måske lært noget nyt – som for eksempel at stole på din første indskydelse, at snakke med andre rejsende på hostellet eller sige ”JA!” til nye oplevelser.

8. Du vil få oplevelser for livet

Hvis der er noget, der har fået mennesker til at rejse ud gennem årene, er det muligheden for at få oplevelser for livet. Lige meget om det er, når du smager på nye eksotiske retter, oplever naturen helt tæt på. Eller bader på postkortlignende strande eller får nye venskaber, vil dine rejseoplevelser blive hos dig længe efter. Helt til blækken i dit pas for længst er tørret helt ud.

Rejs ud i verden med osLær mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op