Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Lene: Jeg fik en livsglad dreng hjem fra udveksling

Lene: Jeg fik en livsglad dreng hjem fra udveksling

Lene fik en glad dreng hjem fra udveksling. Det var med sommerfugle i maven, at Lene sidste år sendte sin 16-årige søn, Martin, afsted på et 11-måneders udvekslingsophold til Tennessee, USA. Men det viste sig at gavne hende såvel som Martin selv.

Sidste år tog Martin selv beslutningen om, at han gerne ville opleve verden på egen hånd. Og et high school ophold i USA var en oplagt mulighed, da han spiller amerikansk fodbold. Selvom 11 måneder er lang tid at være væk hjemmefra, bakkede Martins mor, Lene, fuldt op om sin søns beslutning. Efter at have talt med flere familiemedlemmer og bekendte, valgte de at sende en ansøgning afsted til EF Education First.

Martin01

Hård start, fantastisk afslutning

11 måneder er lang tid at være væk fra sin familie, og det fik Martin også at føle få dage inden afrejse, hvor han blev ramt af nervøsitet. På trods af nervøsitet, var Lene på intet tidspunkt i tvivl om, at Martin skulle afsted. Hun følte sig nemlig helt tryg ved den måde EF Education First håndterede Martins nervøsitet.

“Det var hårdt, at Martin var ked af det, men jeg var ikke sekund i tvivl om, at han selvfølgelig skulle afsted. Da vi gjorde EF opmærksomme på, hvor nervøs han var, blev vi flere gange tilbudt at komme ind og tale tingene igennem. Og da vi stod i lufthavnen kunne jeg mærke, at der blev taget ekstra hånd om ham,” fortæller Lene.

På trods af en hård begyndelse på Martins nye eventyr, kunne Lene hurtigt mærke, at Martin var faldet godt til i skolen, på fodboldholdet og hos sin værtsfamilie, der alle tog imod ham med åbne arme.

“Værtsfamilien tog sig også rigtig godt af Martin. De var ikke omklamrende, men omsorgsfulde på den helt rigtige måde. Faren stod op og lavede smoothies om morgenen, tog på vandretur med Martin, og han elskede det. Jeg kunne rigtig mærke, at han nød det, da han fortalte om, hvor fedt det var at spille fodbold derovre,” siger Lene.

Martin18

Selvom Lene ikke var i kontakt med Martin hver dag, var hun på intet tidspunkt i tvivl om, at han havde det godt og var i trygge hænder. For Lene er det, der står klarest i hendes oplevelse med EF Education First, den følelse af tryghed, hun havde under hele opholdet.

“Jeg havde taget EFs råd til mig, og sagt til ham, at han ikke skulle ringe til mig for min skyld, men når han havde brug for det. Jeg savnede ham helt vildt, men jeg var tryg ved, at vi havde valgt en god organisation, som tog hånd om min søn og sørgede for, han havde det godt, og det hjalp på savnet” siger Lene.

Martin04

“Mor, kan jeg tage et år mere?”

At Martin havde et fantastisk high school ophold i USA kom især til udtryk, da han ringede til Lene for at høre, om han kunne blive et år mere derovre. Det blev dog ikke til et år mere i USA for Martins vedkommende, og han er nu hjemme ved sin mor og søster i Valby igen.

“Det er dejligt at have ham hjemme igen, han er så glad og krammer hele tiden,” fortæller Lene og griner.

Udover at være glad, kan Lene også tydeligt mærke, at Martin har lært en masse i de måneder, han har været i USA på egen hånd. Opholdet i USA blev, for Martin, en velfortjent pause fra hverdagen herhjemme. Men en sådan pause, hvor han også fik udviklet sig og blev klogere på, hvad han vil i fremtiden.

“Han var moden inden han tog afsted, men jeg kan mærke, at han er mere selvstændig nu. Og han er ikke lige så skoletræt, som han var inden afrejse, så nu vil han prøve kræfter med gymnasiet.” siger Lene.

Lene har været så tryg ved at sende Martin afsted med EF Education First, at hun heller ikke var det mindste bekymret over at skulle sende sin datter afsted på samme tur i 2018.

Martin02

Bestil en gratis brochure her!Lær mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra

10 tips til dit studieophold i udlandet med EF