Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

Slangudtryk du skal kende i 2020

Slangudtryk du skal kende i 2020

Med et ny år kommer ofte en hel roman af ofte forvirrende slangudtryk. Lige så let, som de kommer ind i vores sprog, lader de til at forsvinde igen ned i dybet af tåkrummende udtryk, som ikke bør blive nævnt.

Når man lærer engelsk, er det ofte svært at være opdateret på, hvilke ord der er in, og hvilke man helst skal lade blive i 2019. Men frygt ej – vi har din ryg! Her er det seneste skud på stammen i vores “slang for det kommende år”-serie, som indeholder udtryk, der både er sjove og rent ud mærkelige.

1. Hate to see it

En relaterbar kombination af cringe og skuffelse – dette udtryk kan bruges som en reaktion på en ikke så heldig situation. Lad os sige, din ven snød i en prøve, og blev fanget i det, så kan du sige “hate to see it”. Miks det med et suk og et sympatisk ryk med skuldrene, så er du godt på vej.

2. Ok, boomer

Dette udtryk har skabt lidt debat på sociale medier. Når man afviser en, der er ældre (typisk fra Baby Boomer generationen), har millenialsog Gen-Z’eredet med at skrive “ok, boomer”.

For eksempel, hvis en ældre person siger til dig, “Da jeg var din alder, læste vi bøger og gik udenfor i stedet for at glo på vores skærme flere timer i streg.” er dit modsvar måske “Ok, boomer”. En på en måde fræk men overordnet velment måde at svare på kommentarer fra ældre folk på.

3. Cap

At “cap” betyder at lyve. Dette specifikke udtryk kan blive brugt i skeptiske situationer (“he’scapping”) eller til at overbevise nogen om ægtheden af dit udsagn (“no cap”). Og lige en ekstra bonus – hvis du føler, din ven ikke fortælle sandheden, kan du helt enkelt sende dem en baseball hat emoji og stadig levere din besked.

4. Basic

Det her ord har været der i noget tid, men det virker til at blive hængende. “Basic” er mest almindeligt brugt til at referere til ting, der kan dømmes som ekstrem mainstream. Det har lidt en flabet klang, så det passer perfekt sammen med et øjenrul.

5. Retweet

Jeg ved, hvad du tænker – den her er praktisk talt oldgammel. Men i stedet for at referere til det at retweete nogens opslag på Twitter, er dette udtryk mere nyligt blevet brugt til at vise enighed. Så hvis nogen siger noget, du er helt enig i, kan du i stedet for at sige “ja, jeg er enig” helt enkelt sige “retweet”. For hvem har overhovedet tid til tre-ords-sætninger mere?

6. Fit

Nu når vi snakker om at spare tid; “fit” betyder outfit. “Out” er blevet skåret fra på et tidspunkt, af grunde som stadig er uklare. Så i stedet for at rose nogens outfit, kan du bare sige “cute fit”, og det har samme effekt.

7. Fr

Endnu en forkortelse. “Fr” er en forkortelse af “for real”, som kan betyde flere forskellige ting lige fra at understrege, at det, du siger, er sandt, til at stille spørgsmålstegn ved nogens historie. Den her er, selvfølgelig, kun til tekstbeskeder. Med mindre du føler dig modig og vil prøve at udtale det i virkeligheden.

8. Canceled

Dette ord bliver typisk brugt i forbindelse med ting som tog og tv-serier, men i disse dage kan alt blive canceled. Hvis en kendt siger noget skandaløst eller viser sig at være meget problematisk, kan de blive erklæret “canceled”. Burger King putter ved en fejl kød i en vegetarburger? De er “canceled”. Hvad end disse mennesker/ting/institutioner fortsætter efter denne uofficiellecanceling er, for det meste, irrelevant.

9. Clout

Ifølge Oxford Dictionary er en af de officielle definitioner på dette ord “magt og indflydelse på andre mennesker eller begivenheder”. Det, det er endt med at betyder på sociale medier, er ikke helt væk fra dette, men refererer oftest til influenceres og YouTuberes berømthed. En person, der “chaser clout” er dermed en person, som kun er ude efter flere følgere eller leder efter flere muligheder, som vil give dem clout.

10. And I oop

Denne perle kom fra denne video af Jasmine Masters, en af deltagerne i det populære show RuPauls Drag Race. Masters skulle til at starte en ny sætning, da hun pludselig slog sig, så hendes næste sætning blev afbrudt, og dermed blev “And I oop-” født. Det bliver oftest brugt, når nogen dummer sig. For eksempel hvis nogen taber deres telefon, kan de sige “and I oop”.

Studér engelsk med EFLæs mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Sprog