GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 engelske slangudtryk du skal kende i 2019

10 engelske slangudtryk du skal kende i 2019

Få ting udvikler sig lige så hurtigt som slang – du har kun lige lært de nyeste udtryk, før du føler dig bagud, fordi det udtryk har opbrugt sin levetid.

Kort sagt, at bruge slang er en meget fin linje mellem at virke helt vild cool og utrolig tragisk.

For at hjælpe dig med at navigere rundt i virvaret af nye udtryk, har vi samlet denne liste af engelske slangudtryk du skal kende i 2019:

1. Stan

Dette ord stammer fra Eminems sang ”Stan” fra 2000, som handler om brevene fra en besat fan, der hedder Stan, og som til slut i sangen ender med at køre sin bil i vandet. Derfra er ordet ”stan” kommer for at beskrive en, der er hardcore fan af en kendt person.

2. Full send

Lånt fra skisproget, definerer dette ord, øjeblikket hvor du styrer direkte mod en farlig situation. Det er gået hen og blevet hverdagsbrug, og refererer til ikke at tænke på konsekvenserne af sine handlinger, men derimod bare går all in.

3. Wig

Dette ord er brugt, når noget virker til at være så skørt eller spændende, at din paryk flyver af. Det er lige meget, om du rent faktisk går med paryk eller ej – at sige ”wig!” eller ”omg wig flew” som et svar på noget skandaløst er helt normalt.

4. Tea

Hvis der er spændende sladder, der cirkulerer, kan du henvise til det som ”tea”. Det er passende, både når man spørger om sladderen (what’s the tea?), når man fortæller nogen om sladderen (spilling the tea) og som et svar på noget seriøs sladder (TEA!).

5. Snatched

Hvor ”on fleek” blev brugt flittigt, har ”snatched” nu overtaget tronen. At henvise til at se stilfuld ud eller on point, bruger man dette udtryk til at give en kompliment. Det er oftest kun brugt blandt ens mest stilfulde venner.

6. Sus

Udsprunget af ordet ”suspekt” kan du bruge dette udtryk, når en af dine venner opfører sig en smule tvivlsom. Hvad end du tror, at de skjuler noget, eller de viser en dårlig side af dem selv, kan du sige til dem, at de er ”sus”.

7. Woke

Dette udtryk handler om at være meget opmærksom på, hvad der sker rundt omkring. Dem, der har en klar ide om, og forstår virkeligheden omkring dem eller bliver opmærksomme på, at det, de før hen troede, måske har vist sig ikke at være sandt. Dette kaldes ”woke”.

8. Flex

Nej, vi snakker ikke om at flekse dine muskler i fitnesscentret. Udtrykket ”flexing” beskriver rent faktisk måden man viser sine værdigenstande eller ekstravagante livsstil frem på en meget ikke-ydmyg måde. Et eksempel er, når influenter ”flexer på Instagram”.

9. Left on read

Dette udtryk stammer fra sendt kvitteringerne på iMessage, der viser, at den anden person har læst din besked. Når man bliver ”left on read”, henviser man til, at nogen læser din besked uden at svare på den. Nok én af de største fornærmelser i vores tid.

10. Collecting receipts

Dette beskriver handlingen af at gemme på screenshots, billeder eller videoer for at understøtte dit argument. Lidt ligesom en advokat, der viser deres beviser frem i retten, så kan du hive dine ”receipts” frem for at få al tvivl til at forsvinde.

Bliv en mester til slang ved at studere engelsk med osLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op