GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 facts om verdens mest cool byer, som er perfekte til at bryde isen

10 facts om verdens mest cool byer, som er perfekte til at bryde isen

Tror du, du ved alt om nogle af verdens mest cool byer? Tro om igen! Disse spændende og pulserende storbyer har flere hundrede års – tusindvis af år endda – fascinerende historie bag dem, hvilket gør hver enkelt til hjem for masser af fun facts, som vil være perfekte til at starte en samtale til næste middagsselskab eller drinks i byen med rejse-elskende venner.

1. New York

Indtil 1920’erne var 1. maj kendt som ’Moving Day’ i New York City. Hvis du skulle flytte til en anden lejlighed det år, skulle du vente til den dato, og alle byttede hjem på samme tid. Som byen voksede og voksede, begyndte traditionen, som stammer tilbage fra kolonitiden, at dø ud, fordi ’Moving Day’ blev en smule for kaotisk – gaderne var blokeret med hestetrukne flyttevogne! Gudskelov kan New Yorkere flytte hvilken som helst dag på året nu (og det gør de).

2. London

Chaufførerne af de sorte taxaer i London (cabbies) skal studere gadenavne og lokale kort i op til fire år og bestå flere eksaminer for at blive certificeret med ’The Knowledge’. Kun da har de licens til at sætte sig bag rettet i én af verdens mest ikoniske taxaer. Her er satellitnavigationer sat til skamme; cabbies er forventet at lære omkring 320 populære ruter gennem 25.000 gader, huske 20.000 landemærker og populære steder udenad, og at kunne navigere rundt i Londons kvarterer uden kort.

3. Berlin

Fyldt med mindst 170 museer har den pulserende tyske hovedstad flere museer end regnfulde dage. Fra Museum Island til en række af forskellige og skøre oplevelser – heriblandt det intense Topography of Terror, Spy Museum og DDR Museum, hvor besøgende kan opleve livet i historiske Tyskland under kommunismen og endda et currywurst (karrypølse) museum. Der er noget for alle.

4. Tokyo

Tokyos undergrund og togsystem er omfattende – og meget travlt! I myldretiden er Oshiya (aka: ”pushers”) ansat til helt bogstaveligt at skubbe folk ind i togene, når der er mest travlt på stationen. Så når du besøger Japans hovedstad, er det bedst at rejse uden for myldretiden…

5. Los Angeles

Da det først blev rejst i 1923, stod der oprindeligt ’HOLLYWOODLAND’ på det ikoniske Hollywood skilt, og det var en reklame for et nyt nabolag, der blev bygget på bakkerne ovenover Los Angeles’ Hollywood kvarter. I 1949 prøvede Los Angeles Parks and Recreation afdeling at få hele skiltet revet ned, men byen stemte imod det, og i stedet blev kun ’LAND’ fjernet, hvilket gjorde de tilbageværende ni kæmpe bogstaver til det ikoniske syn, de er i dag.

6. Seoul

Seoul er globalt samlested for teknologi og innovation, og landet er registreret til at have det gennemsnitligt hurtigste internet i verden! Med helt op til 26,1 megabits i sekundet for bredbånd påstår Sydkorea også at have det bedste 4G netværk på planeten – vær klar til at fylde dit Instagram feed. Du kan forvente at have signal 95% af tiden!

7. Barcelona

The Sagrada Familia, én af Barcelonas mest kendte og smukkeste landemærker, har taget længere tid at bygge end Great Pyramid of Giza i Egypten. Kirken, der er designet af Gaudí og på UNESCOs verdensarvsliste, begyndte at blive bygget i 1882. Lige nu er den estimeret til at være færdig i 2026, hvilket gør det til én af de længste arkitektoniske projekter i verden.

8. Cape Town

Spektakulære Cape Town er kendt for dens verdensklasse safari-oplevelser. Selv Cape Towns 2000 afrikanske pingviner, mange af hvilke kan ses på Boulder Beach, er populære hos besøgende. Men disse pingviner, som nu er i alle rejseguides, har kun været på fastlandet i de sidste 30-40 år, og det er fordi menneskelig overfiskning af sardiner i 1960-1970’erne har efterladt dem uden nok mad på deres traditionelle yngleområder.

9. Lissabon

Lissabon er faktisk en af de ældste byer i verden. Med grundlæggelse omkring 12000 f.v.t. er det den næstældste Europæiske hovedstad efter Athen og mindst 400 år ældre end Rom endda. Dens lange historie har formet den by, vi kender i dag – heriblandt en kæmpe genopbygning da næsten alt blev ødelagt i et kæmpe jordskælv i 1755.

10. Shanghai

Da Kina åbnede deres højhastighedsbane mellem Shanghai og Beijing, to af landet største og vigtigste byer indenfor finans, forretning og politik, blev togpersonalet trænet til at smile, så de viste præcis otte hvide tænder, mens de arbejdede. Noget som kræver en masse øvelse, og nogen indrømmede endda at have bruge spisepinde til at holde deres kæber på plads, mens de lærte det!

Udforsk verden med osLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op