GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 Netflix-serier, du kan lære fransk med

10 Netflix-serier, du kan lære fransk med

Hader du skyldfølelsen efter at have siddet og set Netflix hele dagen? Vi har alle sammen været der. Næste gang skal du bare kombinere din afslapning med en smule sproglæring med disse fantastiske franske Netflix-serier, og du har den perfekte undskyldning for at have trætte øjne mandag morgen på arbejdet (og du har noget at snakke om til den chic sammenkomst i Paris til sommer).

Er du ikke på udkig efter at lære fransk? Vi anbefaler en masse serier til de af jer, der gerne vil lære engelsk, tysk eller spansk fra de trygge rammer i hjemmet.

Er du klar til at tage din sproglæring til næste niveau? Saml alt det, du har lært ved at sidde foran skærmen, og fordyb dig selv i sproget på et sprogkursus i udlandet. Vi er her for at få det til at ske.

1. Le Chalet

Forestil dig en reunion med gamle venner i de franske alper, og det lyder som en perfekt getaway… men i denne fjerne hytte, bliver det hurtigt dystert. Uden adgang til verdenen udenfor, bryder en kamp om liv eller død ud. Hemmeligheder, spænding, omtumlede tidslinjer… hvad mere kunne du ønske dig? Den er også kun seks afsnit lang, som du kan se, uden at være i fare for at blive bundet i mere end en weekend.

2. Dix Pour Cent

’Dix Pour Cent’, eller ’Call My Agent’ på engelsk, følger de professionelles liv på et talentbureau. Denne sjove serie giver dig en forsmag på, hvordan det er på et travlt kontor i medieindustrien i Paris, mens du øver dit franske. Du vil også lære om de franske berømtheder, da serien bruger ægte berømtheder i hvert afsnit.

3. Osmosis

Hvis du kan lide den britiske Netflix-serie ’Black Mirror’, vil du helt sikkert synes godt om ’Osmosis’. Der er kun otte afsnit, og den foregår i en alternativ verden med en ny dating-app, som siges at garantere dens brugere at finde deres livs kærlighed. Det eneste firmaet vil have, dets brugere skal gøre, er at sluge en pille, som downloader data fra deres hjerne… hvad kan gå galt?

4. Marseille

Selvom ’Marseille’ har fået nogle hårde anmeldelser fra franske kritikere, er den stadig et must-see. Det er et politisk krimidrama, og hvis du kan lide at lære mere om andre kulturer, gør seriens havnelokation, at den også inkluderer et mix af folk fra Spanien, Italien, Sydafrika og Middelhavet.

5. Plan Cœur

’Plan Cœur’ oversættes bogstavelig talt til ’Hjerteplan’, men dens engelske titel er ’The Hook Up Plan’. ’Plan Cœur’, Netflix’ anden fransksproget serie, blev set som en chance for at genoprette publikums tillid til franske Netflix-serier, i kølvandet på de negative anmeldelser ’Marseille’ fik. Netflix ville helt klart tage en pause fra intense krimidramaer som ’Marseille’, så ’Plan Cœur’ er en sjov romantisk komedie, som følger en ung dame, mens hun prøver at komme sig over sin eks, og ender med at falde for en mandlig eskorte.

6. La Forêt

Hvis du stadig gerne vil se fransksprogede krimiserier, men anmelderne har fået dig til at miste modet på ’Marseille’, så skulle du måske prøve denne fransk-belgiske serie i stedet. ’La Forêt’ følger historien om en politiefterforskning i sagen om en ung piges forsvinden i en nærliggende skov. Da en lærer fra lokalområdet med en mystisk fortid tilslutter sig efterforskningen, kommer hemmeligheder frem, og der bliver gjort nye opdagelser.

7. Les Témoins

’Les Témoins’, eller ’Witnesses’, er endnu en fransksproget krimiserie. I sæson ét undersøger politiet, hvorfor seks mandlige lig er blevet gravet op og ”geninstalleret” i showhjem. I sæson to undersøger politiet en bus, der er blevet fundet, med femten frosne mandlige lig. På samme tid vågner en ung kvinde op i en bil og husker intet fra hendes tidligere liv. Men hvordan hænger de to sager sammen? Historien er nem nok at følge for én, der er ved at lære sproget, men spændende nok til at holde dig til ilden.

8. Les Grandes Grandes Vacances

’Les Grandes Grandes Vacances’, eller ’The Long Long Holiday’, er en animeret miniserie. En ferie i Normandiet bliver forlænget på grund af Nazi-invaderingen af Frankrig, og man følger de to unge børn, mens de håndterer at blive udsat for mere, end de havde regnet med, på en kort ferie hos deres bedsteforældre. Den er vurderet til børn over syv år, men det udfordrende tema gør, at dine sprogfærdigheder bliver testet.

9. Le Bureau des Légendes

’Le Bureau des Légendes’, eller bare ’The Bureau’, er en politisk thriller, der giver indsigt i det hemmelige sikkerhedsarbejde i Frankrig. Den er baseret på ægte profiler af gamle spioner, så du får en fornemmelse af de personlige udfordringer, dem, der lever under falske identiteter, står over for, og den farer der er forbundet dermed. Heldigvis vil du få en masse sproglæring, da ’The Bureau’ har fire sæsoner.

10. Glacé

’Glacé’, eller ’The Frozen Dead’, er en fortolkning af romanen af samme navn af Bernard Miller. Det er endnu en krimi thriller, og denne gang begynder den med opdagelsen af en halshugget hest… den er kun seks afsnit lang, men hvis du virkelig vil teste dine franske evner, kan du også læse bogen, den er baseret på.

Er du klar til næste skridt?Lær fransk i Frankrig
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op