GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

5 Netflix-serier, du kan lære tysk med

5 Netflix-serier, du kan lære tysk med

Lad os være ærlige – det er svært at lære tysk. Grammatikken, ordforrådet og udtalen er svær og nogle gange en udfordring for selv tyskere. Selvom det bedste og mest effektive højst sandsynligt er at lære tysk i Tyskland, kan det hjælpe en hel del at bruge dine aftener foran fjernsynet og se nogle fantastiske tyske serier.

Ved du ikke, hvor du skal starte? Intet problem. Jeg har valgt mine top 5 Netflixserier, du kan lære tysk med. Bonus: Alle serierne er faktisk filmet i Tyskland, så du får den ægte vare både med lokationen og sproget, selvfølgelig.

Husk, at hvis dit tyskniveau er forholdsvist højt, bør du tage springet, og se dem uden undertekster. Men selv hvis du har undertekster på, mens du ser serien, vil de hjælpe dig meget i form af udtale og den naturlige flow i sproget.

Viel Spaß!

1. Dark

Hvis du elsker Stranger Things eller Twin Peaks er Dark serien, du skal se! Serien finder sted i den fiktive by Wenden, og omhandler mysteriet om et forsvundet barn, og livet i de fire indblandede familier.

Selvom det måske ikke lyder så interessant, er den mørke og mystiske atmosfære i denne gyserserie, kombineret med ikonografi og visuelle effekter, helt sikkert én du vil binge-watche gennem hele sæsonen (det garanterer jeg!).

Og du behøver ikke blive urolig, når du er færdig med den første sæson. Netflix har bekræftet, at sæson to er ved at blive lavet, og snart vil blive offentliggjort.

2. Babylon Berlin

Denne serie er helt sikkert den dyreste tyske serie, der nogensinde er blevet landet – og det kan ses!

Den finder sted i de fantastiske 1920’ere, og handler om den flotte politimand Gereon Rath, da han skifter fra Cologne til Berling for at opklare undergrundsforbindelser i en lokal bande. Hans undersøgelser i den imperialistiske hovedstad fører ham til en dyster verden med stoffer, korruption og ekstremisme.

Serien er fantastisk for dem, som vil lære tysk, men også et must-see for dem, der elsker historie. Produktionen er perfekt og giver et rigtigt glimt af, hvordan livet i Tyskland var under Weimar Republikken (mellem de to verdenskrige).

Info: Denne serie er rent faktisk ikke på den danske Netflix, men kan ses på dr.tv.dk.

3. Charité

Denne historiske hospitalsserie finder sted i 1888 på Europas største klinik, Charité Berlin, hvor de berømte researchere Rudolf Virchow, Ernst von Bergmann og de tre fremtidige Nobelpristagere, Robert Koch, Emil von Behring og opfinderen af kemoterapi, Paul Ehrlich stræber efter succes inden for deres respektive felter.

Serien er lige så gribende, som den er lærerig. Mens du ser den, forbedrer du ikke kun dit tysk, men du lærer også noget om medicinens historie, såvel som politiske forbedringer i Tyskland i slutningen af det 19. århundrede.

4. Dogs of Berlin

Tyskerne elsker krimi- og komedieserier, og Dogs of Berlin er en unik kombination af begge.

Plottet handler om to politimænd, som får til opgave at løse mordet på en berømt tysk-tyrkisk fodboldstjerne. Og mens den ene stræber efter retfærdighed, mens han bøjer loven, bruger den anden grumme forbrydelser til sit eget bedste. Serien tilbyder et mix af bander, stoffer, afpresning, korruption, forræderi og social kontrol.

5. Parfume

Serien er en nyfortolkning af Patrick Süskinds berømte roman ”The Perfume” – præmissen er den samme som i bogen og bliver til en moderne miniserie.

Som hovedperson i serien har vi en ung profil, der desperat prøver at opklare en række af brutale mord af fem tidligere kostskoleelever. Mens den hopper frem og tilbage mellem nutid og datid, er denne serie af seks episoder skræmmende, dyster og helt sikkert værd at binge-watche.

Tag det næste skridt, og lære tysk i Tyskland med osLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op