GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 Netflix-serier du kan lære engelsk med

10 Netflix-serier du kan lære engelsk med

Den mest populære streamingtjeneste kan også være det perfekte sted at blive flydende i engelsk. Hvem havde troet dét! Hvis du planlægger at binge-watche nogle af topserierne på Netflix, hvorfor så ikke droppe underteksterne, bestille noget pizza, poppe nogle popcorn og blive klar til at forbedre dine sprogfærdigheder. Her er mit udvalg af de bedste Netflix-serier til en gratis engelsktime.

House of Cards

Har du set denne serie? DEN. ER. SÅ. GOD. Sproget er både tilgængeligt og til tider komplekst, når der blandes politisk volapyk imellem mere almindeligt engelsk. Hvis du ikke har set serien før, så handler den i bund og grund om en farligt ambitiøs politiker, som bruger korruption til at blive præsident i USA. Den er virkelig god.

Orange is the New Black

En kvinde ved navn Piper bliver sendt i fængsel for en mindre forbrydelse, og denne serie følger hendes eventyr indenfor murene. Her kan du lære en masse amerikansk slang, og vist også nogle bandeord, men vi vil ikke anbefale sidstnævnte.

Stranger Things

Denne her går ud til alle Sci-fi-fans derude; en overnaturlig gyserkomedie (lyder mærkeligt, men det virker), som foregår i 1980’erne. En mystisk pige træder ind i hverdagen hos en drengegruppe fra en landsby i USA, og der følger nogle uhyggelige begivenheder, som måske kan få dig til at hoppe i stolen. Serien her et godt sted at blive introduceret for slang fra 80’erne – hvis du tilfældigvis har misset det.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Jeg vil vædde med, at du ikke kan undgå at grine når du ser denne skøre komedie. Kimmy er en pinligt uskyldig ung kvinde, som har været lukket inde en underjordisk bunker af en gal sektleder, før hun iscenesætter sin egen flugt og flytter til New York for at genopbygge sit liv. Det er MEGET sjovere end det lyder, og hendes roommate Titus Andromedon er en af de sjoveste karakterer, du vil møde i 2017.

The Crown

Vil du vide, hvordan Dronningen af England var, før hun blev – du ved – rigtig gammel? Det er der åbenbart mange mennesker, der har været nysgerrige på, for Netflix har lavet dette fantastiske drama om Dronning Eliabeth II’s liv, da hun var ung og nygift. Denne serie er en af de flotte Netflix-serier synes vi. Skuespillet er lige så stilfuldt som de forfinede britiske accenter, der er gode at tage ved lære af, hvis du har planer om at flytte til Storbritannien.

The Defenders

Har du allerede set Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage og Iron Fist på Netflix? Okay, se dem først, og så kom tilbage og se denne her serie, hvor de alle mødes. Det er en Marvel-produktion, men ikke som de film, du er vant til (der bliver bandet meget mere). Det er nok en af de sejeste serier på denne liste, hvilket er grund nok til at se den.

Ozark

Hvis du elsker stilede krimidramaer, så er Ozark lige, hvad du har ventet på. Den handler om en finansrådgiver fra Chicago, som pludselig er nødt til at flytte sin familie til Ozarkerne – et sommerresort i den amerikanske midtvest – da et mexikansk kartel opdager, at han har stjålet penge fra dem. Det er klassisk Netflix krimistof, så det er en fornøjelse at se, samtidig med at sproget er let at forstå.

13 Reasons Why

Okay – den her er lidt kontroversiel, fordi den har teenageselvmord som omdrejningspunkt, men det er en af vores yndlings Netflix-serier. Men det er også en af de mest populære serier på Netflix. Efter skole tager pigen Hannah sit eget liv, og vennen Clay finder en æske kasettebånd, der er tilegnet hver af de personer, som hun anklager for at drive hende til selvmordet. Det er tungt stof, men hold fast – og lyt nøje efter den moderne slang, som skuespillerne bruger.

Dear White People

Faktisk er denne serie nok den mest kontroversielle på listen, men af de Netflix-serier man bare må se. Det er en serie af sammenvævne historier, der følger studerende på et universitet, hvor race og social retfærdighed ligger alle stærkt på sinde. Du vil ikke kun lære nogle engelske nøglebegreber, du vil måske endda blive inspireret til at starte din egen politiske blog. Eller bare til at spise mere pizza…

Master of None

Har du ikke set denne serie endnu? Så er det nu du skal begynde. Den har Aziz Ansari i hovedrollen som en ubetydelig skuespiller i New York, der ikke helt ved, hvad han vil med sit liv. Og så indeholder den masser af sjove situationer der inkluderer mad, samtidig med at det hippe amerikanske sprog vil lære dig at bruge “yass” og “bro” i din dagligdag, allerede før du har slukket dit TV. Så er du advaret!

Lær engelsk endnu hurtigere med et sprogkursus i udlandetLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op