GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Derfor skal du lære engelsk – 7 grunde til at investere i dine engelskfærdigheder

Derfor skal du lære engelsk – 7 grunde til at investere i dine engelskfærdigheder

Vi ser dig sidde derovre og undre dig over, om det at lære engelsk er spild af din tid. Du kan allerede ét sprog, og det har fungeret fint indtil nu, ikke? Ja, selvfølgelig. Medmindre du gerne vil rejse, studere i udlandet, arbejde i et internationalt miljø, lære om andre kulturer og få flere venner. Hvis det lyder som noget for dig, er det at kunne tale engelsk ret essentielt.

Det er det officielle sprog i 55 lande, og udbredt i mere end 100

Dette inkluderer selvfølgelig landene i ”inderkredsen”, som du automatisk tænker på (såsom Australien, New Zealand, Storbritannien, USA, Canada og Sydafrika). Men listen stopper ikke her. Engelsk er det officielle sprog i mange afrikanske, caribiske og asiatiske lande. Sæt dit kompas mod Kenya, Nigeria, Filippinerne, Jamaica, Bahamas, Indien, Singapore, Fiji og Vanuatu – og mange flere, hvor du vil kunne snakke med de lokale på engelsk.

Der er næsten to milliarder engelsktalende på verdensplan

Fordi sproget er så udbredt, er engelsk blevet navngivet som det moderne ”verdenssprog” eller ”lingua franca”. Mens over 360 millioner mennesker antager engelsk som deres primære sprog, hvilket gør dem til den tredje største samling af indfødte, der taler samme sprog, efter mandarin og spansk, taler næsten to milliarder engelsk enten som deres første, andet, tredje eller endda som deres fjerde sprog. Alene i Europa siger 38%, at de taler engelsk på et samtaleniveau. Hvis du kun vil lære ét fremmedsprog og gerne vil have meget for pengene i forhold til den tid du ligger i det, er engelsk et must.

#1 sprog indenfor international kommunikation

Fra traditionelt printet materiale til internettet og internationale forbindelser – engelsk skygger over andre sprog. Det er en stor brik i forhold til akademier, sproget indenfor aeronautisk og maritim kommunikation, og det er det officielle sprog for den Internationale Olympiske Komité (IOC), de Forenede Nationer (FN), den Internationale Rumstation, NATO, Interpol og den Europæiske Union (EU). Hvis målet med at lære engelsk er en international eller diplomatisk karriere, bør du ikke bekymre dig om at blive flydende med det samme. Efter du har udviklet et solidt fundament, arbejd på at fortsætte din udvikling, forbedre dit skriftlige engelsk og opnå større selvtillid når du taler, og overvej at bo og studere i et engelsktalende land for at få fremskridtet til at gå hurtigere.

Sproget dominerer indenfor international kunst, kultur, underholdning…

Der er en række grunde til at engelsk tager føringen – deriblandt dets fleksibilitet, evnen til at udvikle sig, forbindelserne til andre sprog, og en stor base af indfødte engelsktalende. Bare tag et kig på listen af engelske film i biograferne (især amerikansk underholdning, som genererede næsten 30% af industriens indtægter i 2012), såvel som musikindustrien og udvalget af engelsksproget serier på streamingtjenester som Netflix.

… og virksomheder

Engelsk er et betydningsfuldt værktøj i bank- og forretningsverdenen, hvor nogle af de største virksomheder – iblandt dem Sodexo, Yokohama, Honda og Siemens – allerede har implementeret engelsk som deres virksomheds ”lingua franca”, eller er på vej til at gøre det. Verdenshandlen er også hovedsageligt på engelsk, da globale handler bliver nødt at være foretaget på et sprog som størstedelen af parterne deler (typisk engelsk). Indenfor videnskaben er engelsk det foretrukne sprog, når begreber skal opfindes eller teorier skal udgives, og, som resultat deraf, indenfor store dele af højere uddannelse.

I 2050 vil halvdelen af verden tale engelsk

Allerede nu taler en fjerde del af verdensbefolkningen engelsk og flere millioner er i gang med at lære sproget. Det er endda estimeret til at halvdelen af verden vil tale engelsk i 2050 på et eller andet niveau. Denne form for sprogdominans er man ikke stødt på i historien før – og tilbagegangen af engelsk som det globale sprog er ekstremt usandsynligt, siger en række eksperter – inklusive lingvist John McWhorter fra Manhattan Institute, selvom andre sprog som fransk, spansk og kinesisk vokser og bliver mere populær. ”Det er meget usikkert for mig, hvilke reelle mekanismer, der kunne hive engelsk op ved roden, når de har disse betingelser, som de har”, siger han.

Du har behov for engelsk for at kunne kommunikere med verdenen

Om det er for at kunne rejse bredt, lære om andre kulturer, socialisere lettere med indfødte og andre studerende, blive entreprenør, arbejde på internationalt plan eller studere i udlandet, vil det at få opbygget en stærk engelsk færdighed hjælpe dig med at opnå disse mål. Og husk på: som engelsk spreder sig, og der bliver flere og flere der kan tale det, vil det ikke længere ”tilhøre” til de indfødte engelsktalende. Det tilhører verdenen – inklusiv dig.

Studér engelsk i udlandet med osLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op