GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 (flere) Netflix-serier du kan lære engelsk med

10 (flere) Netflix-serier du kan lære engelsk med

Jeg ved ikke med dig, men jeg foretrækker at lære et nyt sprog, mens jeg laver så lidt fysisk aktivitet som muligt – så at finpudse min grammatik og udtale, mens jeg sidder i min stue, er lige mig. Mit foretrukne medie? Streaming-tjenester, selvfølgelig. Vores gamle ven Netflix dominerer stadig vores skærme derhjemme, så hvis du leder efter nogle serier, der er maratonværdige, er du kommet til det rette sted. Se eventuelt min første liste her.

Tid til at bestille pizza, slukke telefonen og gøre dig klar til at lære engelsk i det hyggeligste miljø (din sofa).

1. Iron Fist

Sæson 1 har muligvis fået splittede anmeldelser, men sæson 2 har vist sig at være meget mere tilfredsstillende. Og det bedste af det hele er, at vi får lov til at se meget mere til vores elskede Colleen Wint og et stort finale-twist, der lægger op til en fed tredje sæson. Hele vejen igennem bliver det engelske sprog brugt på et vittig måde.

2. Mindhunter

Fans af psykologiske krimidramaer vil elske den her serie, der finder sted i slut 1970’erne i Amerika. To FBI-agenter prøver at afkode seriemordermentalitet ved at interviewe nogle grumme kriminelle, der allerede er bag tremmer. Men hvem kommer ind i hvis hoved?

3. Riverdale

Mørke twists på velkendte historier er meget populære (hej, DC superhelte univers) og Riverdale har to sæsoner med overdramatiske teenage-mysterier til at underholde dig. Ja, hele castet ligner modeller og er tydeligvis i midten af tyverne, selvom de spiller teenagere, men sproget er let at følge og stort set alle ser det.

4. GLOW

I 1980’erne var TV-serien Gorgeous Ladies of Wrestling (G.L.O.W.) et hit i USA. Denne serie fokuserer på en fiktionel udgave af, hvordan serien blev til, og fokuserer på det personlige og professionelle liv hos wrestlere. Det engelske sprog er nemt at følge og samtidigt sjovt.

5. The Good Place

Helt igennem søde Kristen Bell og britiske tv-vært/skuespillerinde Jameela Jamil optræder i denne historie om fire mennesker, som dør og vågner op i himlen. Men de ved, at de ikke burde være der, fordi de faktisk var forfærdelige mennesker, da de var i live. Hylende morsomt. Se første sæson til ende – jeg kan ikke sige hvorfor, det skal du bare.

6. Black Mirror

Bange for hvad fremtiden bringer? Så skal du nok ikke se den her. Det er en antologisk serie, som betyder, at hver episode har en fuldkommen forskellig præmis, lokation og cast – så du kan se dem alle sammen i rækkefølge, eller du kan se én af gangen. Hver historie fokuserer på en måde, hvorpå teknologien kunne forbedre vores liv, men historierne ender som regelt ikke godt. Du vil aldrig se på din mobiltelefon på samme måde igen. Det er også en UK-US produktion, så castet er ofte en blanding af britiske og amerikanske skuespillere, hvilket giver dig mulighed at høre begge dialekter oppe mod hinanden.

7. Disenchantment

Fra skaberen af The Simpsons kommer denne animerede komedieserie, der foregår i en fantasiverden, hvor rebelske Prinsesse Bean flygter fra en arrangeret ægteskabsceremoni, for at finde sig selv i den store vide verden. Det engelske sprog er nemt at følge, og det er den slags serie, du kan se uden at bruge din hjerne for meget (med mindre dit engelskniveau er på begynderstadiet, i hvilket tilfælde du måske skal engagere dig ret meget. Men det gør læringen sjov!)

8. The Innocents

Klassiske britisk-skandinaviske thrillere impornerer os altid, og det bliver endnu bedre, når der er superkræfter involveret. June og Harry er unge runaways, hvis fortid forfølger dem til London og derefter til Norge. Der er noget specielt omkring June – men jeg vil ikke røbe mere. Hvis du godt vil lære engelsk med britisk accent og elsker serier om paranormale begivenheder, er det her serien for dig.

9. Queer Eye

Måske er du lige så gammel som mig og husker den originale version af dette makeover-realityprogram fra 00’erne – hvis ikke, er det på tide at blive oplyst! Fire homoseksuelle mænd ændrer livet for folk i USA med deres viden indenfor mode, helbred, fitness, design og general glæde. Sæt dit engelskniveau på ”moderigtigt”, og gør dig klar til en feel-good serie med flot og nemt engelsk.

10. Bojack Horseman

Advarsel: Denne animerede komedie er ikke for dem, der nemt bliver fornærmet. Bojack er en tidligere kendt serieskuespiller (han er også halvt menneske halvt hest), som vil genvinde sin tidligere status i underholdningsbranchen med hjælp fra sin halvt menneske, halv kat ekskæreste/-agent. Det lyder fuldkommen sindssygt, men det er overraskende underholdende. Du skal bare ikke huske alle bandeordene.

Bonus, hvis du også er ved at lære tysk: Dark

Hvis du kan lide twistede paranormale historier som Stranger Things, og du er ved at lære tysk, er dette en serie for dig. En lille by opdager noget skræmmende og mystisk under det lokale atomkraftværk, og tingende begynder at blive meget (og jeg mener MEGET) mærkelige. Nogle gange kan ordene være en smule komplicerede, men for at ærlig, er det bare tysk.

Tag det næste skridt, og studér engelsk i udlandetSe mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op