GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 grunde til at rejser er den bedste uddannelse, du kan få

10 grunde til at rejser er den bedste uddannelse, du kan få

Som om du virkelig har brug for 10 grunde… hver enkelt af disse er nok til at booke en flybillet!

1. At rejse er at opdage

Mennesker; vi er en flok af forskelligheder, som glædeligt bor i næsten alle kroge af verdenen. Vi er alle vokset op forskelligt og har lært individuelle kulturer og traditioner – både på nationalt og lokalt plan. At flytte rundt i verden og rejse til forskellige steder betyder, at man oplever nye og smukke kulturer, man lærer om ældgamle trosretninger, og man hører fascinerende historier om livet i et anderledes miljø fra de folk, der rent faktisk bor der.

2. At rejse er at opleve

Bestig enhver bjergtop for at suge de fantastiske udsigter til dig; gå stille gennem de snoede brostensgader for at finde de bedste caféer; opdag arkitektur og gamle kirker. Alle de steder, du besøger, vil være unikke og venter bare på at blive udforsket – hvilket betyder, at der altid er en hel masse minder, der bare venter på at blive skabt.

3. At rejse er at føle

På et tidspunkt under dine rejser, føler du dig sikkert spændt, nervøs, opstemt, du har hjemve og er glad. Gennem op- og nedture kan rejser være en seriøs rutsjebanetur – på den bedst mulige måde. Men når du først har oplevet at rejse, og haft den fantastiske følelse af at gå ud for at udforske en ny by eller et nyt sted for første gang, vil du ikke være bange mere.

4. At rejse er selvstændighed

At rejse er en verdensoplevelse. Man lærer at flyve fra reden og klare sig selv. Man indser, at man godt kan løse problemer og overleve på egen hånd. Og man lærer at tro på, at man er klar på hvad end livet kaster mod sig. Du er stærk, og du har styr på det!

5. At rejse er at netværke

At skabe et bånd med andre rejsende, klassekammerater og værtsfamilier mens du rejser, gør ikke kun din rejse mere udbytterig, men det styrker også dit netværk. Gør en indsats for at lære folk omkring dig at kende. Du ved aldrig hvilke muligheder, der måske byder sig. (Bonusinfo: Hvis du får 10 nye venner rundt omkring i verden, har du 10 grunde mere til at rejse i fremtiden!)

6. At rejse er at forstå

Når du har spist tapas med lokale i Barcelona, hjulpet med at beskytte skildpaddereder på stranden i Costa Rica, eller brugt i måned i travle New York, bliver du en del af den specielle klub af mennesker, der kan se verden på en anden måde. Du har oplevet ting udenfor dit hjemmemiljø, og du har set, at alle lande er unikke. Du forstår, at det er forskellighederne i vores liv, som gør os spændende. Men det er latteren, historierne og de værdier, vi deler, der minder os om, at vi alle er en del af det samme. Du forstå, hvad jeg mener.

7. At rejse er at studere

Sprogkurser i udlandet er en fantastisk måde at kombinere rejser med at blive klogere. Specielt hvis du lærer et nyt sprog. Eksperter siger, at den hurtigste måde at blive flydende på et andet sprog, er ved at flytte til udlandet. Du lærer hurtigst ved at kaste dig direkte ud i det.

8. At rejse er at kommunikere

Du er vant til at snakke på dit modersmål, selvfølgelig, men at rejse betyder, at du virkelig lærer at kommunikere. Du vil lære et nyt sprog meget hurtigere, end hvis du var derhjemme, hvis du taler med de lokale hver dag. Og du vil hurtigt lære andre måder at kommunikere på – håndgestikulationer, ansigtsudtryk, lokalt hverdagssprog – og ikke bare dit pensums ordforråd.

9. At rejse er udfordrende

Det kan være skræmmende, hvis du ikke har rejst særlig ofte før, eller hvis du skal ud i en del af verden, du aldrig har været i før. Men netop dét gør det meget mere udbytterigt. Sæt et mål for dig selv. Måske er det at danse tango i Buenos Aires eller gå under de blomstrende kirsebærtræer i Tokyo. Lav din research og få det til at gå i opfyldelse. Det er ligesom at løse en stor opgave, bare i udlandet og meget mere spændende.

10. At rejse er at lære

Der er mange flere interessante muligheder end blot at koncenterere sig om de akademiske studier. At rejse er en fantastisk måde at lære en masse om dig selv på. At bo i udlandet har vist sig at gøre én stærkere og giver en sundere selvopfattelse. Rejseoplevelser giver dig også ofte mulighed for at finde svar på de ældgamle spørgsmål: ”Hvem er du?” og ”Hvad vil du med dit liv?”. Det hjælper dig med at skabe den perfekte fremtid for dig.

Oplev verden med EFLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op