GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Den overraskende grund til at alle burde bo i udlandet mindst én gang

Den overraskende grund til at alle burde bo i udlandet mindst én gang

Mulighederne for at rejse er mange, de nye oplevelser, du får, er sjove, menneskerne, du møder, er inspirerende, og du ender måske med at fremme din karriere – der er nogle ret åbenlyse og meget attraktive grunde til at pakke sammen og flytte til udlandet på et tidspunkt i dit liv.

Men den vigtigste grund til, hvorfor man skal bo i udlandet mindst én gang i sit liv, er simpel – som et nyligt studie viser, ved du ikke 100% hvem du er, før du har boet i udlandet.

Du får en bedre forståelse af dit ”jeg”

At flytte til et fremmed land er en stejl læringskurve – og ikke kun på den måde, du forestiller dig. Du vil skulle finde rundt i lokale busplaner, finde ud af på den hårde måde, at supermarkeder ikke er åbne om søndagen, og (vigtigst af alt) lære et nyt sprog. Men du lærer også, hvem du er, når du bliver konfronteret med at skulle overkomme disse forhindringer.

Er du ubeslutsom, sky, genert eller udadvendt? Træder du beslutsomt ind i den første bus, der ankommer og ser, hvor den tager dig den, eller henvender du dig til de lokale og spørger om hjælp? Er det nemt for dig at få nye venner, eller bliver du nødt til at lade som om, du ikke er bange for at møde nye mennesker? Der er kun én måde at finde ud af det på.

Dit syn på kulturelle forskelle

Forestil dig dette: Du er ved at komme for sent til toget og perronen er propfuld; i stedet for en ordentlig kø, handler det bare om at komme først. Du har intet andet valg, end at tilslutte dig mængden og skubbe dig vej til toget. Og det virker! Ingen er fornærmet over dit valg, hvilket ville være meget mærkeligt derhjemme, men som er helt normal her. Hvor skørt. Du begynder at sætte spørgsmålstegn ved behovet for en kø og *BAM*, du sætter spørgsmålsmålstegn ved de kulturelle normer i dit hjemland. Du lærer altså at tænke selv.

Ved at sammenligne de to kulturer, viser studier, at du til gengæld bliver et mere reflekterende, kritisk og åbensindet individ. Jo mere tid du bruger på din nye lokation i udlandet, desto mere begynder du at tilvænne dig – du bliver mere som en lokal fra dag til dag. Snart begynder du at vælge elementer af livet og måder at tænke på, som er dine favoritter fra hver kultur, og forme dine egne meninger, som er unikke for dig.

Dine værdier begynder at ændre sig

Materielle goder og du ved, ting, som du engang satte stor pris på derhjemme, men ikke kunne tage med dig, føles mindre vigtige, når du indser, at du kan leve uden. Du lærer, at hjemme i virkeligheden er, hvor hjertet er.

Det samme gælder for forhold. Når du flytter væk hjemmefra, bliver det sværere at holde kontakten med dem derhjemme, og du indser hurtigt, hvem der er besværet værd – og hvem der selv gør en indsats! Mens nogle venskaber svinder ud, vil andre blive stærkere: Kvalitet er bedre end kvantitet.

Desuden finder du også ud af, at uanset hvor lang tid, du er væk, vil hjem og kendt omsorg altid kun være en kort tur (eller måske en lang flyvetur) væk.

Og det hjælper dig med at løse problemerne

Endnu en fordel ved at vide, hvem man er, er at vide hvad man vil have ud af en karriere. Du vil hurtigt lære dine styrker og svagheder at kende, hvad du prioriterer i livet, og hvordan dit drømmejob kunne se ud. At bo i udlandet og lære et nyt sprog er eftertragtede ting på CV’et og viser en arbejdsgiver, at du ved, hvad du vil, du er selvsikker og har en masse livserfaring med dig.

Når du kender dig selv, ved du også, at du kan klare de udfordringer, livet byder dig. Når du har fundet ud af, hvordan du betaler dine regninger og starter på job eller i skole i udlandet, får du flere tydelige effektive færdigheder, end hvis du var blevet hjemme i den verden, du allerede kender. Du vil rent ud sagt være klar på livet.

Studér i udlandet med osLæs mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op