GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

11 ting du lærer af at rejse ude i verden

11 ting du lærer af at rejse ude i verden

“He who returns from a journey is not the same as he who left.” – kinesisk ordsprog

At rejse ændrer vores livs- og verdensforståelse og lærer os ikke blot om andre kulturer, men også noget om os selv. Vi lærer at budgettere, organisere og pakke. Det er en af de mest spændende og sjoveste måder at blive en bedre person på. Og vi har 11 grunde til hvorfor:

1. At træffe alle de rigtige valg

Derhjemme ved du, hvor der er godt at shoppe, og hvilket pizzeria du skal bestille favoritten fra. Men når du rejser, ved du praktisk talt ingenting, og der vil komme overvældende mange beslutninger at tage stilling til. Hvor skal jeg spise? Hvor skal jeg sove? Hvordan kommer jeg fra sted til sted? Og hvornår skal jeg tage af sted? Det kan være en lille smule intimiderende til at starte med, men at træffe de rigtige valg vil hurtigt blive nemmere – og hvis man tror på sig selv, får man det også bedre med sig selv. Ting du lærer af at rejse er at du træffer alle de rigtige valg.

2. At blive god til at lægge et budget

Når du rejser, skal du huske at sørge for, at mængden af penge, du har med, holder til flere uger eller måske endda måneder. Dine prioriteter vil derfor helt sikkert skifte undervejs. I starten kan du godt komme til at shoppe lidt spontant, mens du vil lave mere velovervejede og planlagte køb senere på rejsen. På samme tidspunkt vil du lære, hvornår du bør spare, og hvornår du kan tillade dig at flotte dig. En uge med tilbudsjagt i det lokale supermarked for at spare lidt ekstra penge kan på lang sigt give dig frihed til at tage på en snorkling-tur i Great Barrier Reef og komme tæt på de fantastiske koraller og kæmpefisk. Jeg ville sige ja tak til den løsning.

3. At få rejsen til at blive afslappende og fleksibel

Det er en supergod idé at have en plan for din rejse, men husk nu på, at der sagtens kan ske ændringer undervejs. Måske er din bus eller dit tog lidt forsinket, så du ikke når din næste destination på den planlagte tid, eller måske kommer det til at regne 12 dage i streg, så dine hiking-planer i New Zealand bliver udskudt et par uger. Men det er også helt OK. Lad være med at stresse over rejseplaner og skemaer. At rejse handler ikke bare om at tjekke lande og attraktioner af på en liste, men i stedet om at opleve kulturerne og have gode, unikke historier med hjem i bagagen, som du vil huske resten af livet.

4. At tale lokalt med de lokale

Når du bliver nødt til at bruge dit fremmedsprog til at købe mad, tage på udflugter og finde overnatning, lærer du hurtigt, at det er en af de bedste måder at lære et sprog på. Et forbedret sprog vil gøre det nemmere at få nye venner, udforske en anden kultur og nyde din rejse fuldt ud. Så lige meget, hvor du tager hen, bør du altid lære et par gode gloser: Det er nemlig de lokale, der kender de bedste restauranter, barer og genveje.

5. At værdsætte dine oplevelser

Du vil komme til at opleve fantastiske ting for allerførste gang. At rejse vil få dig til at værdsætte de små ting i hverdagen, der gør livet spændende og oplevelserne uforglemmelige. At rejse vil ikke blot åbne dine øjne og ører for verden omkring dig, men også dit sind.

6. At lære at kun få materielle ting betyder noget

Når du rejser rundt i verden, vil du snart se, hvor få ting du faktisk har brug for for at være glad. Det endnu en god ting du lærer af at rejse rundt i verden. Og det er ikke kun, fordi det er rart ikke at skulle slæbe rundt på tonsvis af bagage. At rejse er en god mulighed for at få styr på dit liv både fysisk og psykisk. For heldigvis kræver gode minder og stunder ikke særlig meget plads i din backpack.

7. At få sat din hverdag i perspektiv

En masse af livets vigtigste spørgsmål kan besvares, mens du rejser. Det er svært at præcisere, hvad det lige præcis er, der gør rejser ud i verden til den ideelle måde at samle sine tanker på og få sat sit liv, sin kultur og hverdagen i perspektiv. Måske er det på grund af det anderledes klima, de manglende regnbyger eller den smukke solnedgang, du lige så. Og tilføj så lige, at du både fysisk og mentalt er langt nok væk fra din hverdag i Danmark til, at du vil have de bedste forudsætninger for at løse alle slags problemer.

8. At nyde sit eget selskab

Vi lever i en verden, hvor vi med bare ét klik er i kontakt med alle. At have mulighed for at være alene uden at føle sig ensom er en af de mest undervurderede egenskaber i verden. Når du rejser, vil du helt sikkert komme til at være alene på et tidspunkt, og du vil blive nødt til at kunne nyde dit eget selskab. Så snart du kan føle dig komfortabel og glad uden at skulle være afhængig af andre, har du virkelig vundet noget i livet.

9. At finde venner overalt

Så snart du har været på landevejen lidt, vil du begynde at udvikle en lille radar, der spotter folk med store backpacks, afslappet tøj og et specielt og livligt glimt i øjet. Det bedste ved at møde medrejsende er, at i kan dele historier, rejse sammen i et stykke tid eller bare udveksle gode råd og tricks, inden jeres veje skilles igen. Nogle rejsende vil bare give dig en hjælpende hånd med din backpack, mens andre vil blive dine venner for livet.

10. At strejfe rundt – offline

Carpe rejse diem uden at bekymre dig om Instagram eller Facebook. Antallet af likes bør virkelig ikke være det, der optager dig, mens du ser solnedgangen over L.A.’s Venice Beach. At rejse er en mega god måde at trække stikket ud på både bogstaveligt talt og metaforisk set. Lad være med at stresse over, at du skal huske at være i kontakt med dem derhjemme, holde dig opdateret på, hvad der foregår i din hjemby, eller tage billeder af alt, hvad du ser, så vennerne kan se det på deres smartphones. Bare vær der. Se det. Og nyd øjeblikket.

11. At springe ud i nye ting

At rejse er også den perfekte mulighed for at komme ud af din comfort zone. Mange siger trods alt, at det først er her, livet begynder. Kast dig ud i at spørge om vej på dit jeg-kender-kun-fem-kinesiske-ord-sprog, udforske en ny by uden et kort eller spise en friturestegt fårekylling til morgenmad. Lad være med at sætte dig selv i en farlig, dumdristig situation, men vær eventyrlysten og prøv så mange nye ting, som du kan. De 11 ting du lærer af at rejse, vil følge dig videre i livet og videre på næste rejse.

Rejs ud i verden med osLær mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op