GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Kom du ikke ind på drømmestudiet?

Kom du ikke ind på drømmestudiet?

Selvom du ikke var sikker på at komme ind på din førsteprioritet, og måske allerede havde tænkt over en plan B, så havde du håbet til det sidste. Det er okay at være skuffet – men på et tidspunkt må du forsøge at se på den lyse side og vende situationen til din fordel.

Med inspiration fra andre, der har stået i samme situation, har vi samlet 4 måder, hvorpå du kan få et sabbatår med mening, mens du venter på at søge ind igen næste år eller måske endda finder en anden (og bedre?) vej at gå.

1. Udvid din horisont

Indtil videre har du sikkert været super målrettet mod dit drømmestudie. Der har måske ikke været meget plads til de store omveje undervejs, men det er nu du har chancen for at træde udenfor den slagne vej og udvide dine horisonter. Ja, det er super trygt at gå den samme tur med hunden hver morgen, at spise på den samme café hver uge og bestille pizza fra det samme sted, når du har tømmermænd, men det her er muligheden for at komme ud af din komfortzone og se en ny side af verden – og dig selv. Tag ud at opleve verden, og tag en rejse dit i sabbatår

2. Bliv flydende i et andet sprog

At være flydende i et andet sprog er blevet en vigtig færdighed på CV’et, når man søger job eller optagelse på en uddannelse. På jobmarkedet er folk, der taler mere end ét sprog, i høj kurs, og statistikkerne viser, at de tjener flere penge og har bedre karrieremuligheder. Med andre ord er dét, at kunne tale et ekstra sprog er en færdighed, der vil få din ansøgning til at ligge i toppen af bunken hos arbejdsgiverne. Tag evt. dit sabbatår i udlandet for at fordybe dig endnu mere i sproget  – og hvis du vil skille dig endnu mere ud, så vælg nogle af fremtidens store sprog, såsom koreansk eller japansk.

3. Bliv mere afklaret om dine kompetencer

Når du holder sabbatår har du muligheden for at prøve dig selv af i forskellige arbejds- og studiesammenhænge. Indtil videre har din struktur været fast, og selvom du sikkert godt ved, om du er stærk i sprog eller naturvidenskab, og om du arbejder bedst i grupper eller individuelt, så er det noget helt andet, når du kommer ud på en arbejdsplads eller i en ny studiesammenhæng. Prøv noget nyt, og notér dig, om du trives bedst i høj tempo og med stramme deadlines, eller i en afslappet atmosfære, i en større gruppe mennesker eller selvstændigt, og brug det til at blive afklaret om, hvilken type fremtid du skal gå efter.

4.  Et sabbatår med mening

Hvis du ikke er kommet ind på dit drømmestudie, kan alting måske virke lidt meningsløst lige nu. Men det er op til dig at tage skeen i den anden hånd og skabe en mening med den tid, du har til rådighed. Ånd ud og mærk efter: hvad er meningsfuldt for dig?

Ud over at rejse og lære sprog er der også mulighed for at lave frivilligt arbejde i udlandet eller blive praktikant i en virksomhed i andre lande. På den måde kan du rigtig fordybe dig i en ny kultur og blive mere selvstændig, selvsikker og glad. Fremtiden bliver også mindre skræmmende, og beslutninger begynder at føles som muligheder.

Kast dig ud i det!

Hold et sabbatår med meningLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op