Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

10 grunde til at du skal bruge din sommer i Brighton

10 grunde til at du skal bruge din sommer i Brighton

Har du tænkt over hvor du skal bruge din sommer i år? Så brug din sommer i Brighton, England.

Brighton er livlig og åben by, og selvom byen er mindre end sin kosmopolitiske storebror, har den fået det kærlige kælenavn ”London By The Sea”. Brighton har det samme som London, det er bare overskueligt og ved – jeps, du har gættet det – vandet. Det gør byen til en perfekt sommerdestination, og et cool, afslappet sted at bruge en uge eller to.

Her er mine top 10 grunde til, hvorfor du skal bruge din sommer i Brighton.

1. Uanede mængder af coffee shops

Der er intet som en islatte til at køle dig ned, når temperaturene stiger (og ja, det gør de også i ofte regnfulde England), og Brighton er fyldt med små, cool og spændende coffee shops, hvor du kan købe en med på farten.

2. God offentlig transport (og nem adgang til naturen)

Det kan være ret svært at finde en parkeringsplads i Brighton – specielt om sommeren – så når du skal på opdagelse i byen, kan det være en god idé at benytte sig af den gode offentlige transport. Du kan endda bruge den til at opleve naturen udenom byen – der er for eksempel en fantastisk udover byen fra the Devil’s Dyke og er et perfekt til lange gåture og summer picnics.

3. Diversitet

Måske min yndlingsting ved Brighton? Det faktum at byen har så mange ”ansigter” og at den er så mangfoldig. Når du skal på shopping, vil jeg foreslå dig at tjekke butikkerne på Churchill Square. Hvis du er kunstinteresseret og elsker sjove cafeer, så vil jeg foreslå dig at besøge både the North og South Lanes. For restauranter, cafeer og alternative butikker, så smut til Kemptown.

4. En usammenlignelig musikscene

Hvis du elsker musik ligeså højt som jeg gør, så er Brighton lige stedet. Byen har en fantastisk live musikscene med cirka 500 lokale bands der optræder stort set hver aften over alt i byen. Der er musik for alle,og du kan opleve det på alt fra små koncerter på lokale pubs til større koncerter i the Brighton Dome eller the Brighton Centre. Tjek live music section of XYZ Magazine for at få et overblik over, hvad der sker.

4. Festival galore

En af byens største festivaller The Great Escape, som finder sted i midten af maj, og som har en masse store og upcomming musikere fra hele verden på programmet. Brighton Fringe er også fantastisk og er en af de mest populære festivaller i Storbritannien. Den løbert af stablen i start maj og slutter i start juni. Her her er der events, der passer til enhver smag – fra stille og rolige optrædener til kæmpestore koncerter. Festivallen foregår i hele byen, og du kan få lov til at opleve den helt gratis.

6. Mere diversitet

Jeg havde hørt så meget om Pride festival inden jeg flyttede til Brighton, men det var først sidste år at jeg fik lov til at opleve det, og jeg må ærligt indrømme, jeg aldrig har set byen så levende før. Pride finder sted i august, og i tre hele dage bliver byen fyldt op med gadefester og live musik. Det er intenst – på den fede måde.

7. Afslappet vibe

Byen tager sin venlighed og tolerance alvorligt. Alt er tilladt. Ærligt. Det må være en af de mest åbne byer i hele Storbritannien og den afgiver en virkelig afslappet vibe, især om sommeren, hvor alle er udenfor (og på stranden) hele dagen.

8. Få skridt fra havet

En af fordelene ved at bo i Brighton er at byen ligger lige ved vandet. Det er helt fantastisk at have muligheden for at spise frokost ved vandet eller gå en tur langs kysten efter en lang og travl dag. Selv de lokale har en tendens til at glemme, hvilken luksus det er – især om sommeren!

9. Fantastisk natteliv

Uanset om du er mere til en enkelt cocktail på pubben eller har mere lyst til at danse natten væk, så har Brighton det hele (indenfor gåafstand). Twisted Lemon and Komedia er gode steder at starte.

10. Tæt på the Big Smoke

Hvis Brighton begynder at følels lille (og du allerede har oplevet alle de 500 lokalde bands), så hop på toget og smut en tur til London. Det tager en time med et normalt tog, og 40 med et lyntog, så hvis du skal være i Brighton længere end en enkelt weekend, så husk at besøge byens kosmopolitiske kusine. I London vil jeg anbefale dig at gå en tur gennem byens charmerende East End (start med Brick Lane eller Shoreditch) eller spis picnic i Holland Park.

blue and white wooden chairs near seaside

Oplev Brighton med EF.Lær mere her

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser