Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
Menu

8 enkle tips til at overvinde sin hjemve

8 enkle tips til at overvinde sin hjemve

Hjemve er den sorg og melankoli, vi oplever, når vi er væk hjemme fra vores egen seng, familie og venner – med andre ord, tiden hvor alting derhjemme er bedre, billigere og sjovere. Det er helt okay at have hjemve – det er en naturlig følelse og en påmindelse om de ting, som vi holder af. Det er bare ikke særlig sjovt, så her sammensætter vi otte nemme tips, som hjælper dig igennem din hjemve – eller endda helt forhindrer dig i det.

1. Fejre 24 timer med hjemve

At have hjemve føles lidt, som når man har kærestesorger. Nogle gange skal du bare have det skidt og spise for meget is i et par dage – men så skal du også komme videre. Hvad hvis du holdt en hjemvedag, og fik det ud af systemet én gang for alle? Prøv at spise mad hjemmefra, hør musik fra dit hjemland, ring til dine venner osv. og så, efter 24 timer, stop og tag på sightseeing med en gruppe venner, du mødte i sidste uge.

2. Lav en tidsplan

Mit personlige bedste råd for at føle dig hjemme i et nyt miljø: Kom ind i en rutine. Dette kan være alt fra at træne, til altid at få frisk kaffe og wienerbrød på en søndag. Planlægning af bestemte aktiviteter – og holde fast i den tidsplan – vil give dig noget at se frem til, og derfor få dit nye hjem til at føles som vante rammer.

3. Find et ”favorit” sted

Ligesom at komme ind i en rutine er det vigtigt at finde et favoritsted – noget bekendt, der hjælper dig med at føle dig hjemme, som en bænk i parken eller en café med komfortable sofaer. Snart vil baristaen vide, hvordan du drikker din kaffe, eller du begynder at se de samme mennesker lufte deres hund samme tid på dagen.

4. Sæt en stopper for kedsomhed

Kedsomhed er en stor katalysator for hjemve – jo mere tid du skal tænke på de vante og trygge rammer, desto mere vil du ønske, at du var der. Sørg for at være aktiv, tag i fitness, lav frivilligt arbejde, tag en yoga time, eller tilmeld dig aktiviteter på din skole. At være ude i byen er også en god måde at få nye venner på, og det vil hjælpe dig med at fordybe dig i en lokal kultur.

5. Vælg det virkelig liv over sociale medier

At holde kontakten med dem derhjemme har aldrig været nemmere: Vi kan tale, sms’e og endda FaceTime gratis. Billeder og videoer får os til at se hvad alle gør, hvor og hvornår, og det er derfor ikke svært at fokusere på alle de ting, der sker derhjemme. Men at ignorere sociale medier kan være din lykke. Årsagen til at du tog til udlandet var for at opleve noget nyt.

6. Mød nye mennesker

Jo flere mennesker du kender, jo lettere er det ikke at blive distraheret hjemmefra, og du vil altid have noget at lave. Det er normalt lettere, når du er i skole eller rejser i en gruppe – at træde ind i dit nye klasseværelse fyldt med mennesker, du aldrig har mødt før, kan være skræmmende, men du ved aldrig hvilke fantastiske venskaber, du kan finde ude for din komfortzone.

7. Tag masser af billeder

At tage masser af billeder er en fantastisk måde at udforske dit nye hjem på – og jo mere bekendt du bliver med dine omgivelser desto mere hjemme vil du føle dig hjemme (se vores bedste rejsefoto tips). Når du ser på billeder, kan du nemlig også sætte pris på dine nye omgivelser og minde dig om, hvorfor du valgte den specifikke destination i første omgang.

8. Få folk til at besøge dig

Dette er ikke den billigste løsning på at overvinde hjemve, men nogle gange kan det hjælpe, når enten dine venner eller familiemedlemmer kommer for at besøge dig. Du kan vise dem rundt og vise din begejstring for dit nye hjem, som sandsynligvis også vil blive smitsomt og minder dig om, hvor heldig du er, fordi du kan bruge alt din tid i (indsæt din drømme destination her).

Tag til udlandet med osLæs mere

Del denne artikel

Seneste artikler fra Rejser