GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 grunde til, at det er bedre at lære sprog i udlandet end derhjemme

10 grunde til, at det er bedre at lære sprog i udlandet end derhjemme

Én ting er at lære teorierne bag et sprog og studere gloser fra en lærebog derhjemme, men det er en helt anden ting at flytte til udlandet og omringe sig med sproget i hverdagen. Og mens begge metoder kan hjælpe med at styrke dine sprogfærdigheder, så er der kun én af dem, der med garanti sætter turbo på din sproglæring (hint: du skal ud af din hoveddør). Her er præcis ti grunde til, at vi synes, det er bedst at studere et sprog i udlandet.

1. Fordyb dig fuldstændig i sproget

Der er bogstavelig talt ingen måder at undgå det sprog, som du er i gang med at lære. Fra at tale med din værtsfamilie og se lokalt TV, til at bestille mad på restauranter eller læse reklamebannere rundt omkring i byen – enhver interaktion med den lokale kultur vil tilføje nye ord til dit ordforråd og udvide din forståelse af sproget.

2. Gør din mor glad

Du får mulighed for at bo i udlandet med dine venner, OG dine forældre vil elske idéen. Win-win! At tage på et sprogkursus i udlandet er en unik oplevelse; din selvtillid og selvstændighed vil blomstre, samtidig med at du udvider din kulturelle horisont. Din mor ved, at du både vil få uforglemmelige oplevelser, men også vil udvikle værdifulde egenskaber, som vil hjælpe dig til at nå dit fulde potentiale – personligt såvel som sprogligt.

3. Brug dine nye færdigheder hver dag

Øvelse gør mester, og når du bor i udlandet, kan du ikke undgå at træne dine nye sprogkundskaber hver evig eneste dag. Men det bedste af det hele er, at det ikke føles som træning. Når folk omkring dig hyggesnakker på deres modersmål, vil du naturligt blive en del af samtalen og kan hurtigt følge med. At spørge om vej, se film i biografen og tjekke de lokale surfing-forhold: det tæller alt sammen som daglig, ubesværet sprogtræning.

4. Få en masse nye venner

Fordi en af de bedste måder at finde venner for livet er at møde andre, der også er flyttet hundredevis af kilometer hjemmefra, og har brug for nye kammerater at hænge ud med. Med internationale klassekammerater er du garanteret en mangfoldig og interessant gruppe af mennesker, som du kan lære af og grine sammen med. Og der er én ting mere, som I helt sikkert har til fælles: jeres nye sprog!

Men husk også at opsøge de lokale: at tale med folk på deres modersmål er en af de bedste måder at træne dit sproglige gehør og styrke dit tag på sproget. Og så giver det dig et insider-blik på kulturen.

5. Det handler om livserfaring

Du lærer ikke bare et nyt sprog, du lærer at klare dig i en helt ny kultur. Uanset hvor du går hen, vil det lokale liv være anderledes end derhjemme. Fra de sociale koder, til at tage ud og handle, eller få venner på busturen, så er det både spændende og udfordrende at bo i udlandet. At overkomme disse daglige udfordringer vil gøre dig i stand til at håndtere enhver anden udfordring, livet byder dig.

6. Det ser godt ud på dit CV

Først og fremmest vil det se godt ud for dine fremtidige arbejdsgivere eller studier, at du kan tale et andet sprog. Det viser, at du kan fokusere og dedikere dig i dine studier, og at du har en super sej hjerne, der kan håndtere et fremmed tungemål. Og kombinér dette med det faktum, at du har taget imod nye udfordringer og håndteret det at bo i udlandet som en sand professionel – BOM! – så har du hele pakken.

7. Udforsk det ukendte

At lære et sprog i udlandet kan (næsten) ses som én lang ferie. Selvfølgelig skal du tage til undervisning og lave lektier, men du har også mulighed for at bruge din tid til at opdage en ny og spændende by med nye venner. Et helt land ligger lige for næsen af dig, og venter bare på at blive udforsket.

8. Lær hverdagsudtryk og nyttige vendinger

Lærebøger og lektioner kan ikke holde dig opdateret med slang eller lære dig, hvordan du undgår pinlige situationer foran dine nye venner. Den bedste måde at at lære den sociale jargon på et fremmed sprog er at leve sproget. (Og ellers kan vores artikler om britiske, australske eller amerikanske udtryk hjælpe dig lidt på vej).

9.  En oplagt mulighed for at begynde på en ny hobby

Vælg en destination som tilbyder et helt andet miljø end din hjemby, og tag så imod enhver mulighed for at prøve nye ting. Hvis du altid gerne har villet dykke, så tag til Malta, eller tag til San Diego og bliv professionel surfer i din fritid. Udforsk skovene udenfor Vancouver og find en passion for trekking, eller brug en vinter i Tokyo og besøg skiresorterne – måske bliver snowboarding din nye hobby for livet.

10. Du vil få nye kulinariske oplevelser

Fordi mad er og bliver en vigtig del af enhver beslutning. Ethvert land har sin egen individuelle kultur og madtraditioner, og ethvert sted har deres regionale signatur-retter. Tænk på, hvor mange forskellige slags tapas du kan nå at indtage imens du studerer et par måneder i Barcelona, eller hvor meget ost du kan smage på et semester i Paris.

Studér sprog i udlandet på 50 destinationer verden overLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op