GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

Hvor skal du bo på din rejse: Airbnb eller hotel?

Hvor skal du bo på din rejse: Airbnb eller hotel?

Flyet gør klar til landing efter lang tid i luften. Du strækker benene, gnider dig i øjnene og kigger ud af vinduet for at studere lidt af landskabet. På vej ud af flyet føler du, at du har brugt natten i bagagerummet af en lille Fiat Panda.

Der er en lang kø gennem tolden, men endelig får du fingrene i din taske og går mod fortovskanten.

Da du prajer den nærmeste taxa, er du allerede på vej mod dit midlertidige hjem. Men hvor chaufføren kører dig hen afhænger af, hvor du har besluttet dig for at bo. Airbnb eller hotel?

Studerende, der læser i udlandet, har den fantastiske mulighed for at bo hos en værtsfamilie eller på et kollegium med andre studerende. Men hvad gør andre rejsende?

De kan vælge at låne en sofa hos en ven, leje en lejlighed gennem Airbnb eller selvfølgelig bo på et hotel, motel eller hostel. Dit valgt afhænger af, hvilken slags oplevelse du gerne vil have.

Denne guide skal gerne hjælpe dig med at beslutte dig for, hvad der er det rigtige for dig. Skal du rejse alene eller med andre, airbnb eller hotel?

Bliv lokal: Airbnb

Hvis du vælger at bo med en lokal, tager taxachaufføren dig til et kvarter mellem lejlighedskomplekser, hjørnebutikker, internetcaféer, vaskerier og avisforhandlere. Bortset fra skilte på et andet sprog kommer kvarteret ikke til at virke særligt anderledes fra Danmark.

Taxaen bremser roligt op og når frem til dit nye hjem. Du går ud ad bilen og dobbelttjekker adressen. Det er det rigtige sted. Du ringer på døren foran bygningen og håber, at det er en sød person, der åbner døren. Et øjeblik senere træder din smilende vært ud på dørtrinnet.

Hvis du er studerende i udlandet, er værten måske en midaldrende kvinde med kjole, forklæde og strømpebukser i sandalerne. Hvis du er en rejsende, der bor hos en ven eller en Airbnb-vært. Er hun måske en ung freelancefotograf med hullede jeans, en løs t-shirt og oversize-briller.

At bo hos en lokal giver mulighed for at være en del af en vaskeægte kulturel udveksling. Du ser, hvordan livet i et andet land er. Det er en helt sikker vej til at komme lidt ud af din comfort zone. Men det også dét, der gør det til et fantastisk eventyr. Og derudover vil du også få spandevis af insider-tip til, hvad der er værd at se, og hvilke ting der vil give dig den mest oplevelsesrige tur.

Derudover er det også meget nemmere at finde rundt i byen, når der er en lokal vært. Der kan fortælle dig, hvordan man kommer uden om turistfælderne, hvor du kan finde det mest autentiske mad, og hvad man bør betale for souvenirs.

Hvis du vil træne den lokale slang, vil dine værter få dig til at få munden på geled. Du bliver måske nødt til at have en ordbog med til hvert måltid, men før du ved af det, kan du tale om meget mere end bare vejret.

Gå solo: hotel

Hvis det at bo i nogle andres hjem lyder lidt for intimiderende til dig. Så kan du også vælge at bo på et kollegium, hotel, hostel eller feriebolig, alt efter hvad formålet med din rejse er.

Taxachaufføren vil i det tilfælde køre dig til den mere travle del af byen. Her finder du høje bygninger, neonskilte og folk, der skynder sig gennem gaderne. Taxaen holder ind ved en stor bygning. Du går ind gennem glasdøren, og larmen fra byen dør ud.

Har du booket et hotelværelse, bydes du velkommen af en venlig receptionist i et smart gråmeleret jakkesæt og et navneskilt. Har du booket et kollegieværelse eller et hostelværelse, er receptionisten mere afslappet og vil måske have en grafisk t-shirt, sorte jeans og Vans på.

Mens du checker ind på dit værelse, spørger hun, om du har nogle spørgsmål. Og det har du faktisk.

Du har brug for vejledning til, hvor metroen ligger, og hvilken restaurant der er den bedste i nærheden. Receptionisten tager et kort frem og begynder at tegne en vej ned til begge ting – bare lige ned for enden ad vejen, og så er du der.

Fra nu af udforsker du så byen på egen hånd. Fra din centrale placering i byens midte er der masser af veje at komme til de kendte attraktioner, populære shoppingsteder og spændende underholdning. Du har også meget mere frihed, fordi du ikke er afhængig af andre og du kan komme og gå, som du selv ønsker.

Hvis du rammer byen på samme tid som en kendt kunstudstilling eller får fingrene i en last-minute-billet til en lokal fodboldskamp. Kan du bare takke ja til muligheden med det samme, uden at nogen undrer sig over, hvor du er.

Home is everywhere

Airbnb eller hotel kan være svære at vælge imellem. Om du vælger at bo hos lokale eller beslutter dig for at udforske byen på egen hånd. Så vil din tur være pakket med sjov og spas hele tiden. At overnatte hos en lokal vært giver dig en smagsprøve på din destinations autenticitet. Mens tid på egen hånd giver dig mulighed for at være helt fri, fleksibel og spontan.

Heldigvis er der en løsning for alle, så alt du skal gøre er bare at pakke kufferten og komme af sted.

Udforsk verden med osLær mere
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op