GO Blog | EF Blog Danmark
Det seneste inden for rejser, sprog, kultur af EF Education First
MenuGratis brochure

10 foto-tips der kan gøre dig til en endnu bedre fotograf

10 foto-tips der kan gøre dig til en endnu bedre fotograf

Har du tænkt over hvad der kan gøre dig til en endnu bedre fotograf?“A camera is a save button for the mind’s eye.” – Roger Kingston

For mig går fotografering hånd i hånd med det at rejse. At spadsere igennem en ny by med min iPhone i hånden eller et kamera hængende over skulderen, er for mig en berigende måde at indfange gode minder og oplevelser på. Det er også en måde at se verden på med friske øjne og forvandle det, jeg har set til noget nyt.

Efter 20.000 billeder har jeg lært en ting eller to om min favorit-hobby. Her mine 10 tips til at tage billeder, når du er ude og opleve verden. Her er vores guide til 10 foto-tips der kan gøre dig til en endnu bedre fotograf:

1. GÅ ALDRIG HJEMMEFRA UDEN DIT KAMERA

Du vil seriøst komme til at fortryde det…

2. HAV STYR PÅ DINE MEMORY CARDS

Vær sikker på, at du har nok memory cards med, hvis du skal tage billeder med et digitalt kamera eller, at du har nok plads på din telefon, hvis du hellere vil bruge den. Det er forfærdeligt at gå glip af et fantastisk billede, fordi der ikke er mere plads på dit memory card (eller på telefonen).

3. STÅ OP SAMMEN MED SOLEN

Stå tidligt op eller forsøg at indfange den gyldne time sidst på dagen (cirka en time før solen går ned); lyset er helt magisk lige ved solopgang og –nedgang, og du kan virkelig få taget nogle fantastiske billeder på disse tidspunkter.

4. SIG HEJ SOM DE LOKALE

Det her er især vigtigt, hvis du kan lide tage billeder af mennesker. Det er høfligt og forøger chancen for at personen, du tager et billede af, ser det som noget positivt frem for en forstyrrelse. Det er som regel også en god idé at spørge om lov, inden du tager billedet. Husk på at i nogle kulturer er det ikke okay at tage billeder af mennesker – især ikke af fremmede.

5. HÆNG UD PÅ EN LOKAL CAFÉ

Det er intet så inspirerende som at kigge på mennesker i en ny by og tage et par action-billeder, imens du gør det. Forestil dig en udendørs café i Paris på en solrig oktober eftermiddag.

6. NYD DET UKENDTE

Undgå sighteeing ruterne, og far vild i stedet for. Brug eftermiddagen på at udforske uden kort: de mest fantastiske foto-lokationer gemmer sig som regel de mest usædvanlige og uventede steder.

7. TAG DIG GOD TID

Bosæt dig i din nye by, hvis du har muligheden for det; lad være med bare at fare igennem den. Hvis du bruger et par uger, eller et par måneder, i din nye by, så vil du lære kulturen og menneskerne at kende. Husk på at tålmodighed og ægte påskønnelse af det sted, du befinder dig, vil skinne igennem i dine billeder.

8. BEHANDL HVERT ØJEBLIK SOM EN PHOTO-OP

Prøv at bevæge dig væk fra solnedgangsbillederne. Ikke at de ikke kan være smukke, for det kan de, men den ægte skønhed finder du som regel der, hvor du mindst venter det – og du kan træne dig selv til at finde de usædvanlige øjeblikke og unikke vinkler ved at behandle hvert et øjeblik som en photo-op.

9. 1000/60 REGLEN

Jeg taler af erfaring, når jeg siger, at du skal tage mange billeder for at få et par enkelte gode. Så at tage 1000 billeder på din rejse, hvoraf du er tilfreds med 60 af dem, er helt normalt. Forvent ikke at hvert billede er perfekt, men husk at du kan finde noget interessant i hvert billede (punkt 8). Og slet ikke billederne, før du har set dem på din computerskærm (skærmen på dit kamera, er aldrig helt lige så god), medmindre det tydeligvis er et billede, du har taget ved en fejl, eller billedet er totalt slørret; det kan ende med at blive dit yndlingsbillede.

10. REDIGER, REDIGER OG REDIGER SÅ LIDT MERE

Lad være med at poste alle dine feriebilleder på Flickr eller Facebook. Udvælg de bedste, rediger dem (med et simpelt redigeringsværktøj som iPhoto eller Lightroom på din computer, eller med VSCO appen eller direkte på Instagram), og upload kun dine yndlingsbilleder på de sociale medier.

Brug hele verden som motiv med EFLær mere her
Bliv opdateret på destinationer, sprog og kulturer i vores GO nyhedsbrev.Skriv dig op